Ухвала
від 11.04.2024 по справі 344/14488/22
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 344/14488/22

Провадження № 22-ц/4808/694/24

Головуючий у 1 інстанції Мелещенко Л.В.

Суддя-доповідач Мальцева Є.Є.

У Х В А Л А

11 квітня 2024 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський апеляційний суд у складі судді Мальцевої Є.Є., ознайомившись із апеляційною скаргою представника Акціонерного товариства «Об`єднана гірничо-хімічна компанія» - адвоката Кулика Сергія Анатолійовича на рішенняІвано-Франківськогоміського судуІвано-Франківськоїобласті від28лютого 2024року усправі запозовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Об`єднана гірничо-хімічна компанія» про визнання незаконним та скасування наказу про призупинення дії трудового договору, поновлення дії трудового договору, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

в с т а н о в и в:

Рішенням Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 28 лютого 2024 року позовні вимоги ОСОБА_1 до АТ «Об`єднана гірничо-хімічнакомпанія» про визнання незаконним та скасування наказу про призупинення дії трудового договору, поновлення дії трудового договору, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу задоволено в повному обсязі.

Не погодившись з вищевказаним рішенням суду представник АТ «Об`єднана гірничо-хімічнакомпанія» з використанням системи «Електронний суд» подав апеляційну скаргу, яка не відповідає вимогам процесуального закону, не може бути прийнята апеляційним судом до розгляду та вирішено питання про відкриття апеляційного провадження з таких підстав.

Відповідно до п.2 ч.4 ст. 356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються копії скарги та доданих письмових матеріалів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, якщо така скарга та додані матеріали подаються до суду в електронній формі через електронний кабінет. У разі подання скарги та доданих матеріалів в електронній формі через електронний кабінет до неї додаються докази надсилання її копії та копій доданих матеріалів іншим учасникам справи з урахуванням положень статті 43 цього Кодексу.

Пунктом 29 Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційнусистему та/або положеннями,що визначають порядок функціонуванняїї окремихпідсистем (модулів)передбачено,що уразі поданнядо судудокументів велектронній форміучасник зобов`язаний у випадках,визначених процесуальнимзаконодавством,надати доказнадсилання іншимучасникам справикопій поданихдо судудокументів.

Відповідно дочастини 7статті 43ЦПК Україниу разі подання до суду документівв електроннійформі,учасник справизобов`язанийнадати доказ надсилання листомз описомвкладення іншимучасникам справикопій поданихдо судудокументів.

Також, відповідно до вимог пункту 3частини 4 статті 356 ЦПК України до апеляційноїскарги додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до пункту 6 частини 2статті 4 Закону України «Про судовий збір»судовий збір при подачі апеляційної скарги на рішення суду справляється у розмірі 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 01 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Прожитковий мінімумдля працездатнихосіб станомна 1січня 2022року,в якомупозивач звернуласядо судуіз позовноюзаявою,складав 2481,00грн.

Апеляційний суд також враховує те, що апеляційна скарга подана в електронній формі з використанням системи «Електронний суд». Відповідно до правового висновку, викладеного у постанові Великої Палати Верховного Суду від 16 листопада 2022 року у справі № 916/228/22 особи, які після 04 жовтня 2021 подають до суду документи в електронній формі з використанням системи «Електронний суд», мають правомірні очікування, що розмір судового збору, який підлягає сплаті ними, у такому разі буде розрахований із застосуванням понижуючого коефіцієнта, що прямо передбачено в Законі України «Про судовий збір».

Відповідно до частини третьої статті 2 Закону України «Про судовий збір» при поданні до суду процесуальних документів, передбачених частиною другою цієї статті, в електронній формі - застосовується коефіцієнт 0,8 для пониження відповідного розміру ставки судового збору.

Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір», за подання суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою, підлягає сплаті судовий збір з розрахунку 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» за подання суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою, підлягає сплаті судовий збір з розрахунку 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Частиною 3ст. 6 закону України «Про судовий збір»визначено, що за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру, а у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

В даному випадку позивачем було заявлено одну вимогу немайнового характеру та одну вимогу майнового характеру.

Відтак, за подання апеляційної скарги підлягає сплаті судовий збір в розмірі 3386 грн.(2822грн х 150% х 0,8).

Вказану суму судового збору слід сплатити на рахунок (IBAN): UA418999980313131206080009612; отримувач ГУК в Iв.-Фр.об./ТГ Ів.-Фр./ 22030101, Код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 37951998; банк отримувача Казначейство України (ЕАП), код класифікації доходів бюджету 22030101, найменування коду класифікації доходів бюджету судовий збір (Державна судова адміністрація України, 050). При цьому, при заповненні платіжного документа у графі «Код платника» слід зазначити: *;101;


(ідентифікаційний код, а при його відсутності, у зв`язку з релігійними переконаннями, зазначити паспортні дані); судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), на рішення від
(Дата оскаржуваного рішення) по справі
(Номер справи), Наявність відомчої ознаки: "80" Апеляційні суди, Назва суду: Івано-Франківський апеляційний суд (назва суду, де розглядається справа).

У зв`язку з цим особі, що подає апеляційну скаргу, необхідно надати строк для усунення недоліків, а саме: 1) надати доказ надсилання листом зописом вкладення, копій апеляційної скарги та доданих до неї документів іншим учасникам справи; 2) подати суду документ, що підтверджує сплату судового збору за подання апеляційної скарги.

Згідно п. 2ст. 357 ЦПК України, до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановленихстаттею 356 цього Кодексу, застосовуються положенняст. 185 цього Кодексу.

За таких обставин апеляційну скаргу слід залишити без руху та надати апелянту термін десять днів з дня отримання ухвали для усунення зазначених недоліків.

Враховуючи наведене та керуючись ст. 185,356, 357 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Апеляційну скаргу представника Акціонерного товариства «Об`єднана гірничо-хімічна компанія» - адвоката Кулика Сергія Анатолійовича на рішенняІвано-Франківськогоміського судувід 28лютого 2024року залишити без руху. Надати апелянту термін для усунення зазначених недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення копії ухвали.

У випадку невиконання у встановлений строк цих вимог апеляційна скарга вважатиметься неподаною та буде повернута апелянту.

Ухвала касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя Є.Є. Мальцева

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118289415
СудочинствоЦивільне
Сутьпризупинення дії трудового договору, поновлення дії трудового договору, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —344/14488/22

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мальцева Є. Є.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мальцева Є. Є.

Рішення від 22.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Рішення від 28.02.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Рішення від 28.02.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні