Ухвала
від 10.04.2024 по справі 155/626/24
ГОРОХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №155/626/24

Провадження №1-кс/155/194/24

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

10.04.2024 м. Горохів

Слідчий суддя Горохівського районного суду Волинської області ОСОБА_1 при секретарі судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання тимчасово виконуючого обов`язків начальника СВ відділення поліції №2 (м.Горохів) Луцького РУП ГУНП у Волинській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів

УСТАНОВИВ:

Тимчасово виконуючий обов`язків начальника СВ відділення поліції №2 (м.Горохів) Луцького РУП ГУНП у Волинській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 10 квітня 2024 року звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які зберігаються у Горохівському відділенні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), що за адресою: АДРЕСА_1 .

Вказує, що дані документи, мають важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні №12024030600000097 від 03 квітня 2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 КК України, з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до вищевказаних документів.

Згідно до вимог ч.2 ст.163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Оскільки, стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вказаної інформації, розгляд даного клопотання проводиться без викликом осіб, у володінні якої знаходяться вищезазначена інформація, а саме, представника Горохівського відділення КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

В судове засідання слідчий не з`явився, хоча належним чином повідомлений про місце та час розгляду клопотання, подав до суду клопотання в якому просив судове засідання проводити за його відсутності, подане клопотання підтримує повністю.

У відповідності до вимог ч.4 ст.107 КПК України, судове засідання проводиться за відсутності сторін, а також не здійснюється фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, суд приходить до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Так, згідно ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Частиною 5 статті 163 КПК України, передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Крім того, як вбачається з ч.6 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно ч.7 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе, зокрема, що таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Зважаючи на те, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ч.5 ст.163, п.2 ч.1 ст.162 КПК України, а також, що документи, які знаходяться у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », під час досудового розслідування іншим шляхом отримати неможливо, тому слідчим у кримінальному провадженні №12024030600000097 від 03 квітня 2024 року слід надати, тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні Горохівському відділення КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), що за адресою: АДРЕСА_1 ..

Керуючись ст.ст.159-166, 167 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання тимчасово виконуючого обов`язків начальника СВ відділення поліції №2 (м.Горохів) Луцького РУП ГУНП у Волинській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати т.в.о. начальнику СВ відділення поліції № 2 (м. Горохів) Луцького РУП ГУНП у Волинській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ відділення поліції №2 (м. Горохів) Луцького РУП старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 , старшому слідчому СВ відділення поліції №2 (м. Горохів) Луцького РУП майору поліції ОСОБА_5 , заступнику начальника СВ відділення поліції №2 (м. Горохів) Луцького РУП майору поліції ОСОБА_6 , дозвіл на проведення тимчасового доступу до офіційних документів з можливістю вилучення оригіналів вказаних документів, з метою подальшого проведення судових почеркознавчих експертиз, а саме:

- оригінали лікарських свідоцтв про смерть, протоколів патологоанатомічного дослідження, що видані ОСОБА_7 за період часу з 01.11.2023 по 01.02.2024 за фактом проведення таких досліджень в приміщенні Горохівського відділення КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

- оригінали лікарських свідоцтв про смерть, протоколів патологоанатомічного дослідження, що видані ОСОБА_8 за період часу з 01 лютого 2024 року по 10 квітня 2024 року за фактом проведення таких досліджень в приміщенні Горохівського відділення КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які зберігаються у Горохівському відділенні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), що за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали не може перевищувати один місяць з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, згідно ст.166 КПК України, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя

Горохівського районного суду

Волинської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118292648
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —155/626/24

Ухвала від 10.04.2024

Кримінальне

Горохівський районний суд Волинської області

Сметана В. М.

Ухвала від 10.04.2024

Кримінальне

Горохівський районний суд Волинської області

Сметана В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні