Ухвала
від 08.04.2024 по справі 450/3326/23
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 450/3326/23 Головуючий у 1 інстанції Мусієвський В.Є.

Провадження № 22-ц/811/44/24 Доповідач в 2-й інстанції Левик Я. А.

УХВАЛА

08 квітня 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Львівського апеляційного суду в складі:

головуючого-судді: Левика Я.А.,

суддів: Крайник Н.П.., Шандри М.М.,

розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро Л В Лімітед» про здійснення процесуального правонаступництва у справі за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Мрія Фармінг Львів»на рішення Пустомитівського районного суду Львівської області від 01 грудня 2023 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Мрія Фармінг Львів» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Терранова-Агро», ОСОБА_1 , третьої особи на стороні відповідача Пустомитівської міської ради Львівського району Львівської області в особі Державного реєстратора відділу «Центр надання адміністративних послуг» Федорич Андрія Миколайовича про скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію права оренди, визнання недійсним договору оренди землі, скасування припинення права оренди та визнання укладеним договору оренди, -

в с т а н о в и л а :

рішенням Пустомитівського районного суду Львівської області від 01 грудня 2023 року в задоволенні позову відмовлено.

Вказане рішення оскаржило ТзОВ «Мрія Фармінг Львів».

04 березня 2024 року до апеляційного суду надійшло клопотання від Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро Л В Лімітед» про здійснення процесуального правонаступництва.

В клопотанніпросять замінитиапелянта (позивача) ТОВ «МРІЯ ФАРМІНГ ЛЬВІВ» на його правонаступника ТОВ «АГРО Л В ЛІМІТЕД» у справі № 450/3326/23.

В обґрунтування клопотання вказують, що на момент подання апеляційної скарги ТОВ «МРІЯ ФАРМІНГ ЛЬВІВ» перебувало у процесі реорганізації (приєднання). 26.02.2024 року припинено ТОВ «МРІЯ ФАРМІНГ ЛЬВІВ» (ід.код. 40093221) згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, в результаті реорганізації шляхом приєднання до ТОВ «АГРО Л В ЛІМІТЕД» (ід.код. 34943719). ТОВ «АГРО Л В ЛІМІТЕД» є правонаступником приєднаного ТОВ «МРІЯ ФАРМІНГ ЛЬВІВ» в обсязі всіх його активів, капіталу та зобов`язань.

Іншим учасникам справи було надіслано копію заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро Л В Лімітед» про здійснення процесуального правонаступництва для відома та висловлення думки щодо такого клопотання, однак інші учасники справи заперечень чи пояснень не подали.

Зважаючи на вказане, колегія суддів вважає, що є підстави для заміни сторони, що вибула та задоволення клопотання з таких підстав.

Частиною 1 ст. 55 ЦПК України передбачено, що у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив (частина 2 ст. 55 ЦПК України).

Відповідно до змісту ст. 104 ЦК України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Відповідно до ч. 4 ст. 91 Цивільного кодексу України (далі ЦК України) цивільна правоздатність юридичної особи виникає з моменту її створення і припиняється з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Згідно зі ст. 106 ЦК України злиття, приєднання, поділ та перетворення юридичної особи здійснюються за рішенням його учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, а у випадках, передбачених законом, за рішенням суду або відповідних органів державної влади. Законом може бути передбачено одержання згоди відповідних органів державної влади на припинення юридичної особи шляхом злиття або приєднання.

Як вбачаєтьсяз матеріалівсправи,згідно витягуз Єдиногодержавного реєструюридичних осіб,фізичних осіб-підприємцівта громадськийформувань,04.03.2024року тастатуту,ТОВ «АГРО Л В ЛІМІТЕД» є правонаступником приєднаного ТОВ «МРІЯ ФАРМІНГ ЛЬВІВ» в обсязі всіх його активів, капіталу та зобов`язань.

Враховуючи вказане у суду є підстави для залучення Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро Л В Лімітед», як правонаступника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Мрія Фармінг Львів» до участі у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Мрія Фармінг Львів» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Терранова-Агро», ОСОБА_1 , третьої особи на стороні відповідача Пустомитівської міської ради Львівського району Львівської області в особі Державного реєстратора відділу «Центр надання адміністративних послуг» Федорич Андрія Миколайовича про скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію права оренди, визнання недійсним договору оренди землі, скасування припинення права оренди та визнання укладеним договору оренди.

Керуючись ст.ст. 55, 222, 368 ЦПК України, -

у х в а л и л а :

заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро Л В Лімітед» про здійснення процесуального правонаступництва задовольнити.

Залучити Товариство з обмеженою відповідальністю «Агро Л В Лімітед», як правонаступника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Мрія Фармінг Львів» до участі у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Мрія Фармінг Львів» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Терранова-Агро», ОСОБА_1 , третьої особи на стороні відповідача Пустомитівської міської ради Львівського району Львівської області в особі Державного реєстратора відділу «Центр надання адміністративних послуг» Федорич Андрія Миколайовича про скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію права оренди, визнання недійсним договору оренди землі, скасування припинення права оренди та визнання укладеним договору оренди.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку шляхом подання касаційної скарги протягом тридцяти днів з дня складення повної ухвали безпосередньо до Верховного Суду.

Повний текст ухвали складено 08 квітня 2024 року.

Головуючий : Я.А. Левик

Судді: Н.П. Крайник

М.М. Шандра

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118296301
СудочинствоЦивільне
Сутьреєстрацію права оренди, визнання недійсним договору оренди землі, скасування припинення права оренди та визнання укладеним договору оренди

Судовий реєстр по справі —450/3326/23

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Рішення від 16.01.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Рішення від 01.12.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні