Ухвала
від 11.04.2024 по справі 440/1703/24
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

. 11 квітня 2024 року м. ПолтаваСправа № 440/1703/24

Полтавський окружний адміністративний суд у складі судді Чеснокової А.О., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання Заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області про зупинення провадження у справі за позовом Заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі Служби у справах дітей виконавчого комітету Кам`янопотоківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області до Відділу освіти, молоді та спорту Виконавчого комітету Піщанської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_1 , законний представник неповнолітнього ОСОБА_1 - Правденко Надія Степанівна про визнання дій та бездіяльності протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

Заступник керівника Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі Служби у справах дітей виконавчого комітету Кам`янопотоківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Відділу освіти, молоді та спорту Виконавчого комітету Піщанської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області, в якій просить суд:

визнати протиправною бездіяльність відповідача щодо нарахування та виплати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , одноразової грошової допомоги, передбаченої ч. 7 ст. 8 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", у розмірі шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного в розміру, встановленого Законами України "Про Державний бюджет України на 2020 рік";

зобов`язати відповідача нарахувати та виплатити одноразову грошову допомогу дитині, позбавленій батьківського піклування ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 , паспорт № НОМЕР_2 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 , місце фактичного проживання: АДРЕСА_2 , передбачену ч. 7 ст. 8 Закону України "Про забезпечення організаційно-право умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" у розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідно віку, встановленого Законом України "Про Державний бюджет України на 2020 рік", тобто у сумі не менше 13308,00 грн.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 16 лютого 2024 року позовну заяву залишено без руху через невідповідність останньої вимогам статей 160-161 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 27 лютого 2024 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі, яку призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників, до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, залучено ОСОБА_1 та його законного представника ОСОБА_2 .

08 березня 2024 року до суду надійшло клопотання Заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області про зупинення провадження у справі до набрання законної сили рішенням Судової палати з розгляду справ щодо захисту соціальних прав Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду у справі № 340/11/23.

Ухвалою від 12 березня 2024 року суд встановив відповідачу та третій особі строк для подання письмових пояснень щодо зупинення провадження у справі.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне відмовити у задоволенні клопотання про зупинення провадження у справі.

Так, у поданому клопотанні позивач просив зупинити провадження у справі до набрання законної рішення Судової палати з розгляду справи щодо захисту соціальних права Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду у справі № 340/11/23.

Судом встановлено, що рішення Судової палати з розгляду справи щодо захисту соціальних права Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду у справі № 340/11/23 набрало законної сили 19 березня 2024 року, а відтак станом на дату розгляду зазначеного клопотання правові підстави для зупинення провадження у справі відсутні.

Керуючись статтями 236, 241, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання Заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області про зупинення провадження у справі за позовом Заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі Служби у справах дітей виконавчого комітету Кам`янопотоківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області до Відділу освіти, молоді та спорту Виконавчого комітету Піщанської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_1 , законний представник неповнолітнього ОСОБА_1 - Правденко Надія Степанівна про визнання дій та бездіяльності протиправними та зобов`язання вчинити певні дії залишити без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Другого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

СуддяА.О. Чеснокова

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118301805
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації державної політики у сфері освіти, науки, культури та спорту

Судовий реєстр по справі —440/1703/24

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 11.04.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 27.02.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 16.02.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні