Ухвала
від 10.04.2024 по справі 626/517/24
КРАСНОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 626/517/24

Провадження № 2/626/213/2024

У Х В А Л А

про відкладення підготовчого засідання та

про продовження строку на подання відзиву

10.04.2024 року м. Красноград

Красноградський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Дудченка В.О.,

за участю секретаря Зінченко Л.В.,

представника відповідача ОСОБА_1 ,

розглянувши в підготовчому засіданні в м. Краснограді, в порядку загального позовного провадження, клопотання представника відповідача ОСОБА_2 адвоката Орєхової Н.В. про відкладення підготовчого засідання та продовження строку для подання відзиву у цивільній справі за позовною заявою Органу опіки та піклування Наталинської сільської військової адміністрації до ОСОБА_2 з третьою особою Комунальним закладом «Центр соціальних служб» про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В:

Орган опіки та піклування Наталинської сільської військової адміністрації звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав.

В підготовчому засіданні від представника відповідача адвоката Орєхової Н.В. надійшло клопотання про продовження строку для подання відзиву та відкладення підготовчого судового засідання, так як відповідач звернулась за наданням безоплатної вторинної правничої допомоги та адвокату Орєховій Н.В. доручили представляти інтереси ОСОБА_2 в даній справі, у зв`язку із чим потребує часу для ознайомлення з матеріалами справи та підготовки відзиву по справі.

Враховуючи те, що учасники справи належним чином повідомлені про день та час розгляду справи, суд вважає за можливе відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України розглянути справу у відсутності сторін на підставі наявних у справі доказів не здійснюючи фіксування судового процесу.

Розглянувши заявлене клопотання суд встановив наступне.

Ухвалою від 01.02.2024 року у даній справі відкрито провадження та надано відповідачеві 15-денний строк з дня отримання копії ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Відповідно до доручення від 21.02.2024 року про наданням безоплатної вторинної правничої допомоги адвокату Орєховій Н.В. доручили представляти інтереси ОСОБА_2 в даній справі.

Згідно з частиною 5 статті 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до статті 127 ЦПК України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду. Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку, встановленого законом, розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом,-судом, який встановив строк, без повідомлення учасників справи. Про поновлення або продовження процесуального строку суд постановляє ухвалу.

На підставі викладеного, суд визнає поважними причини неподання відзиву у встановлений строк та дійшов висновку про необхідність продовжити строк для подання відзиву.

Враховуючи вищезазначене суд приходить до висновку про те, що наявні підстави для відкладення підготовчого засідання.

Керуючись ст. 127, 198 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_2 адвоката Орєхової Н.В. про відкладення підготовчого засідання та продовження строку для подання відзиву - задовольнити.

Відкласти підготовче засідання у справі на 09.05.2024 року на 10:30 год.

Продовжити відповідачу ОСОБА_2 строк для подачі відзиву на позов до 09.05.2024 року.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач -заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відповідної заяви по суті справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудКрасноградський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118307696
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —626/517/24

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні