Рішення
від 09.04.2024 по справі 297/253/24
БЕРЕГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 297/253/24

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 квітня 2024 року м. Берегове

Берегівський районний суд Закарпатської області в особі: головуючого ГАЛ Л. Л., за участю секретаря Адамчо К.С., розглянувши в судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Управління Пенсійного фонду України в Берегівському районі, Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу,

встановив:

ОСОБА_1 , заінтересована особа Управління Пенсійного фонду України в Берегівському районі, звернувся до суду із заявою про встановлення факту належності йому правовстановлюючого документу, а саме трудової книжки серії НОМЕР_1 .

Ухвалою Берегівського районного суду від 05.03.2024 року залучено до участі у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Управління Пенсійного фонду України в Берегівському районі, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, в якості заінтересованої особи Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області (а.с. 19).

Заява мотивованатим,що заявник ОСОБА_1 має намір оформити пенсію, однак, згідно трудової книжки НОМЕР_2 він зазначений як ОСОБА_2 , тобто вказані відомості прізвища та його по батькові не відповідають паспортним даним. Відповідно, відомості зазначені у ній не зараховуються до трудового стажу при призначенні пенсії. Разом з тим, заявник не несе відповідальності за заповнення трудової книжки, оскільки записи до неї вносяться відповідальним працівником, а не особисто ним, недоліки її заповнення не є підставою вважати про відсутність у такого трудового стажу.

Усунути вказані неточності у позасудовому порядку неможливо, тому заявник звернувся до суду для встановлення факту належності правовстановлюючого документу, так як це необхідно для отримання ним пенсії.

Заявник ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився.

Представникизаінтересованих осіб Управління Пенсійного фонду України в Берегівському районі та Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області в судове засідання також не з`явилися.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Так, у трудовій книжці НОМЕР_1 від 12.08.1983 року анкетні дані заявника вказані як « ОСОБА_2 », 17.09.1960 (а.с.11).

В той же час, відповідно до паспорту громадянина України серії НОМЕР_3 правильне прізвище, ім`я, по батькові заявника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с. 5).

Проаналізував вказану трудову книжку слід зробити висновок, що вона дійсно належать заявнику ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Факт, про встановлення якого просить заявник, має для нього юридичне значення.

За таких обставин суд вважає, що трудова книжка належать ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст.ст. 81, 293, п. 6 ч. 1, ч. 3 ст. 315, 319 ЦПК України,

рішив:

Заяву ОСОБА_1 , мешканця АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_4 , заінтересовані особи Управління Пенсійного фонду України в Берегівському районі, що розташоване за адресою м. Берегове, вул. Мукачівська, 11, Головне управління Пенсійного фонду в Закарпатській області, що розташоване за адресою м. Ужгород, пл. Народна, 4, код ЄДРПОУ 20453063, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу задовольнити.

Встановити факт належності документу трудової книжки НОМЕР_1 від 12.08.1983 - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_4 .

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя Лайош ГАЛ

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118308325
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення

Судовий реєстр по справі —297/253/24

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГАЛ Л. Л.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГАЛ Л. Л.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГАЛ Л. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні