Ухвала
від 27.03.2024 по справі 227/906/24
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

27.03.2024 227/906/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

27 березня 2024 року м. Добропілля

Суддя Добропільського міськрайонного суду Донецької області Притуляк С.А., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АС Добропілля», Товариства з обмеженою відповідальністю «Східні автовокзали» про визнання протиправними накази про призупинення трудових відносин,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до Добропільського міськрайонного суду Донецької області з позовом до відповідачів ТОВ «АС Добропілля» та ТОВ «Східні автовокзали», в якому просить: поновити строк звернення до суду, як такий що пропущено з поважних причин, визнати протиправними та скасувати накази відповідачів про призупинення трудових відносин з позивачем та зобов`язати відповідачів нарахувати та виплатити позивачу середній заробіток за час вимушеного прогулу з 22.03.2023 року по 21.03.2024 року.

Позовна заява подана з додержанням вимог викладених в ст. ст. 175, 177 ЦПК України, підстав для повернення заяви, залишення безруху та відмови у відкритті провадження у справі немає. Справа підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства та підсудна Добропільському міськрайонному суду Донецької області.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (п.п.4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України).

Враховуючи положення ст.ст. 19, 274 ЦПК України, суд вважає, що справа повинна бути розглянута за правилами загального позовного провадження.

Також, частиною 1 статті 127 Цивільного процесуального кодексу України визначено, що суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Вивчивши зміст позову, суд доходить висновку про можливість поновлення позивачу строку для подання вказаної позовної заяви для забезпечення його права доступу до правосуддя в умовах воєнного стану.

Крім того, позивач просить витребувати у відповідачів спірні накази про зупинення трудових відносин із нею, оскільки самостійно надати їх не має можливості.

Так, відповідно до правил ч. 1 ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне поновити позивачу строк на звернення та відкрити загальне позовне провадження, призначити справу до підготовчого судового засідання, а також в порядку підготовки справи витребувати необхідні документи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.175, 177, 187, 258, 261, 274-279 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Поновити ОСОБА_1 строк звернення до суду з вказаним позовом.

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АС Добропілля», Товариства з обмеженою відповідальністю «Східні автовокзали» про визнання протиправними накази про призупинення трудових відносин.

Розгляд цивільної справи провести за правилами загального позовного провадження та призначити дану справу до підготовчого судового засідання на 24квітня 2024року на12:00годину в приміщенні Добропільського міськрайонного суду (Донецька область, м. Добропілля, вул. Банкова, 39 А, кабінет №1).

В підготовче судове засідання викликати сторін по справі. Відповідачам надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

В порядку підготовки справи витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «АС Добропілля», Товариства з обмеженою відповідальністю «Східні автовокзали» належним чином завірені копії наказів про зупинення трудових відносин із ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Відповідно до ст.278 ЦПК України, протягом 15 днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, відповідачі мають право подати відзив на позовну заяву (заперечення проти позову) і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Роз`яснити відповідачу, що відзив подається в письмовій формі і повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відзиву, відповідно до ч.8 ст.178, ч.2 ст.191 ЦПК України, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч.2 ст.278 ЦПК України, у разі подання відповідачами відзиву, позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідачі заперечення не пізніше 24.04.2024 року.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://dpm.dn.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 261 ЦПК України.

Суддя С.А. Притуляк

27.03.2024

СудДобропільський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118310874
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —227/906/24

Ухвала від 19.08.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні