Ухвала
від 12.04.2024 по справі 317/838/24
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про закриття підготовчого засідання та

призначення справи до судового розгляду по суті

Справа № 317/838/24

Провадження № 2/317/506/2024

12 квітня 2024 року м. Запоріжжя

Запорізький районний суд Запорізької області в складі:

головуючого судді Каряки Д.О.,

при секретарі Щербини В.Г.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Великобілозерської сільської військової адміністрації Василівського району Запорізької області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 (в особі представника адвоката Косійчук І.Г.) звернулась до суду з позовом, в якому просить визначити їй додатковий строк у 6 (шість) місяців для подання заяви про прийняття спадщини за законом після смерті матері ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 у місті Кам`янка Дністровська, Василівський район, Запорізька область, Україна.

В судове засідання сторони не з`явились, представник позивача в позовній заяві просить провести підготовче судове засідання без їх участі, позовні вимоги підтримують у повному обсязі (а.с.2); представник відповідача Великобілозерської сільської військової адміністрації Василівського району Запорізької області надіслав до суду відзив в якому просить провести підготовче засідання без їх участі, проти позову не заперечують (а.с.38).

Перевіривши матеріали справи, суд вважає наступне.

Під час провадження в підготовчому судовому засіданні судом було встановлено:

1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу;

2) з`ясування заперечень проти позовних вимог;

3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів;

4) вирішення відводів;

5) визначення порядку розгляду справи;

6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 3 ст.200ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно з п. 15 ч. 2 ст.197ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

З урахуванням вказаного, суд вважає, що у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, тому підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 189, 197-200, 223, 261 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до Великобілозерської сільської військової адміністрації Василівського району Запорізької області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 07 травня 2024 року о 13.10 годині, за адресою суду: м. Запоріжжя, вул. Істоміна, буд. 10.

У судове засідання викликати сторони.

Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Д.О. Каряка

Дата ухвалення рішення12.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118311121
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —317/838/24

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Каряка Д. О.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Каряка Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні