Ухвала
від 09.04.2024 по справі 335/1359/24
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/1359/24 2/335/1240/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 квітня 2024 року м. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі: головуючого судді Романько О.О., за участі секретаря судового засідання Гутник Є.С., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в м. Запоріжжі в залі суду клопотання представника позивача адвоката Кузнєцова Дмитра Олександровича про залучення третьої особи по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання батьківства,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із позовною заявою поданою через представника- адвоката Кузнєцова Д.О. до ОСОБА_2 про визнання батьківства.

09.04.2024 надійшла заява представника позивача адвоката Кузнєцова Д.О. про залучення у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору службу у справах дітей Миколаївської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області, посилаючись на те, що рішення в справі може стосуватися інтересів неповнолітньої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та малолітніх: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3, які зараз перебувають на території с. Степове Дніпровського району Дніпропетровської області.

В судове засідання позивач та його представник не з`явилися, подавши до суду заяву про розгляд зазначеного клопотання за їх відсутності.

Відповідач в судове засідання не з`явилася, про його час і місце повідомлялася згідно закону, будь-яких заяв чи клопотань не подала.

На підставі ч.2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши заяву представника позивача, суд доходить наступного висновку.

Відповідно до положень ст. 2 ЦПК України, суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі. Основними засадами (принципами) цивільного судочинства є, зокрема, розумність строків розгляду справи судом.

Відповідно ч. 1, 3 ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Таке право мають також особи, в інтересах яких заявлено вимоги, за винятком тих осіб, які не мають процесуальної дієздатності

Частиною 1 ст. 53 ЦПК України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

З урахуванням того, що рішення суду у справі може вплинути на права чи інтереси дітей, суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору відповідного органу опіки та піклування належного органу місцевого самоврядування.

Як встановлено в судовому засіданні позивач зазначає, що діти перебувають за адресою: АДРЕСА_1 як внутрішньо переміщені особи. Судом перевірено та встановлено, що наразі с. Степове територіально входить до складу Миколаївської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області.

Таким чином, клопотання представника позивача дійсно підлягає задоволенню.

У зв`язку із залученням третьої особи, підготовче засідання слід відкласти та встановити учасникам справи строки для подання заяв по суті справи.

Керуючись ст. ст. 13, 49, 53-54, 178, 197, 198, 260-261, 353 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі в розгляді справи за позовною заявою ОСОБА_1 поданої через представника-адвоката Кузнєцова Дмитра Олександровича до ОСОБА_2 про визнання батьківства в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору орган опіки та піклування Миколаївської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області, юридична адреса: вул. Центральна, буд. 31Г, с. Миколаївка Дніпровського району Дніпропетровської області, тел. НОМЕР_1 , електронна пошта: nicola2016@ukr.net, код ЄДРПОУ 04339758

В порядку підготовки справи до розгляду зобов`язати орган опіки та піклування Миколаївської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області підготувати висновок про доцільність визнання батьківства.

Роз`яснити залученій третій особі право на подання письмових пояснень щодо позовної заяви, викладення своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позовних вимог з дотриманням вимог, встановлених ч.ч.3-6 ст.178 ЦПК України.

Направити залученій третій особі копію ухвалу, копію позовної заяви з доданими документами.

Відповідно до ст. 14 ЦПК України направляти судові рішення, судові повістки, судові повістки - повідомлення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відкласти підготовче засідання до 09 год. 30 хв. 01 травня 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.О. Романько

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено16.04.2024
Номер документу118311169
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —335/1359/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні