Ухвала
від 11.04.2024 по справі 202/3200/24
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/3200/24

Провадження № 1-кс/202/1867/2024

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

Іменем України

11 квітня 2024 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого відділу СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу Дніпропетровської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого відділу СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно з клопотанням в провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження №42024040000000016 від 05.01.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 вступили у змову зі службовими особами приватного підприємства « ОСОБА_5 » та шляхом зловживання своїм службовим становищем, внесення недостовірних відомостей до кошторисної документації, заволоділи грошовими коштами.

Встановлено, що вищевказані посадові особи, діючи в інтересах приватних осіб, в процесі виготовлення проектно-кошторисної документації об`єкту ««Реконструкція мереж водопостачання на ж/м Чаплі, м. Дніпро (вулиць Підгірної, Дубінінської, провулку Дербентському» (коригування проєкту)» завищили вартість матеріалів в декілька разів та визначили договірну ціну твердою, що надає змогу заволодіти бюджетними грошовими коштами.

31.10.2023 року на веб-сайті ІНФОРМАЦІЯ_2 розміщено оголошення про проведення відкритих торгів ІНФОРМАЦІЯ_3 на виконання завершення робіт об`єкту, а саме будівельно-монтажних робіт об`єкту ««Реконструкція мереж водопостачання на ж/м Чаплі, м. Дніпро (вулиць Підгірної, Дубінінської, провулку Дербентському». (коригування проєкту)» на очікувану вартість 3887876,32 грн. Переможцем процедури визначено ПП « ОСОБА_5 » з ціновою пропозицією 3880013,97 грн.

20.11.2023 року ІНФОРМАЦІЯ_1 , в особі голови адміністрації ОСОБА_6 , замовника, з однієї сторони, а ПП « ОСОБА_5 », в особі директора ОСОБА_7 , з іншої сторони, виконавець, уклали договір №В2011 про закупівлю робіт на виконання завершення будівельно-монтажних робіт по об`єкту ««Реконструкція мереж водопостачання на ж/м Чаплі, м. Дніпро (вулиць Підгірної, Дубінінської, провулку Дербентському» (коригування проєкту)» (ДК 021:2015: 45230000-8 Будівництво трубопроводів, ліній зв`язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь), згідно проектної документації ««Реконструкція мереж водопостачання на ж/м Чаплі, м. Дніпро (вулиць Підгірної, Дубінінської, провулку Дербентському» (коригування проєкту)», реєстраційний номер Проектної документації PD01: НОМЕР_1 . Строк виконання робіт: з моменту підписання до 31.12.2023 року.

Вивченням кошторисної документації, котра є додатком до договору №В2011 про закупівлю робіт встановлено завищення вартості товарно-матеріальних цінностей, що використовувались під час проведення будівельно-монтажних робіт. Зокрема, встановлено завищення вартості на труби поліетиленової для подачі холодної води РЕ 100 SDR-17 (1,0 МПа), зовнішній діаметр 110*6,6 мм приблизно на 49%, труби поліетиленової для подачі холодної води РЕ 100 SDR-17 (1,0 МПа), зовнішній діаметр 180*10,7 мм приблизно на 48%, труби поліетиленової для подачі холодної води РЕ 100 SDR-17 (1,0 МПа), зовнішній діаметр 50*3 мм приблизно на 163%. Вказане свідчить про привласнення бюджетних коштів.

З метою перевірки та підтвердження факту привласнення бюджетних коштів, проведення судово-товарознавчої експертизи, судово-економічної експертизи, судово-почеркознавчої експертизи та технічних експертиз документів, встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, слідчий просив надати дозвіл на проведення тимчасового доступу до оригіналів документів, з можливістю їх вилучення, що знаходяться у володінні ПП « ОСОБА_5 » за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: проектної, кошторисної документації та документів про виконання договорів про закупівлю робіт та/або підряду, субпідряду, тобто текстові та графічні матеріали, затверджені в установленому порядку, котрими визначаються містобудівні, об`ємно-планувальні, архітектурні, конструктивні, технічні та технологічні рішення, кошториси об`єкта будівництва, документи про хід виконання договору про закупівлю робіт та/або підряду, субпідряду (журнали виконання робіт, акти та довідки про виконані роботи, акти на приховані роботи та конструкції, паспорти, сертифікати, акти на випробування устаткування, журнали авторського нагляду, матеріали перевірок тощо), кошториси та інші документи, пов`язані зі складанням (розрахунки, обґрунтування, пояснення, відомості про ресурси тощо) договори, накладні, рахунки, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, акти виконаних робіт за формою КБ 2в та додатки до них, рахунки, чеки, платіжні доручення та інші документи бухгалтерського й податкового обліків, їх реєстри, платіжні документи, відомостями ресурсів, накладними, податковими накладними, платіжними дорученнями, товарно-транспортними накладними, дефектними актами та іншими документами, договорами, додатками до них та супровідними документами (актами виконаних робіт, тощо) з підприємствами, котрі залучались у якості субпідрядних організацій відповідно до договору №В2011 від 20.11.2023 на виконання завершення будівельно-монтажних робіт по об`єкту: ««Реконструкція мереж водопостачання на ж/м Чаплі, м. Дніпро (вулиць Підгірної, Дубінінської, провулку Дербентському». (коригування проєкту)» на замовлення ІНФОРМАЦІЯ_1 та інших взаємовідносини із ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Слідчий у судове засідання не з`явився, надав заяву, в котрій клопотання підтримав, просив задовольнити та розглянути без його участі. Слідчий також просив розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення документів.

Дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для перевірки та підтвердження факту привласнення бюджетних коштів, проведення судово-товарознавчої експертизи, судово-економічної експертизи, судово-почеркознавчої експертизи та технічних експертиз документів, встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, необхідний тимчасовий доступ до оригіналів документів, що перебувають у володінні ПП « ОСОБА_5 » за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі частини 2 ст. 163 КПК України клопотання розглядається без особи, у володіння якої знаходяться документи.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

З огляду на наведене, клопотання слідчого відділу СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ПП « ОСОБА_5 » за адресою: АДРЕСА_1 підлягає задоволенню.

Фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання не здійснювалося, у зв`язку із неприбуттям в судове засідання всіх осіб, що відповідає вимогам ч. 4 ст. 107 КПК України.

Керуючись ст. ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання слідчого відділу СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати слідчому відділу СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні №42024040000000016 від 05.01.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України,дозвіл на проведення тимчасового доступу до оригіналів документів, з можливістю їх вилучення, що знаходяться у володінні ПП « ОСОБА_5 » за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: проектної, кошторисної документації та документів про виконання договорів про закупівлю робіт та/або підряду, субпідряду, тобто текстові та графічні матеріали, затверджені в установленому порядку, котрими визначаються містобудівні, об`ємно-планувальні, архітектурні, конструктивні, технічні та технологічні рішення, кошториси об`єкта будівництва, документи про хід виконання договору про закупівлю робіт та/або підряду, субпідряду (журнали виконання робіт, акти та довідки про виконані роботи, акти на приховані роботи та конструкції, паспорти, сертифікати, акти на випробування устаткування, журнали авторського нагляду, матеріали перевірок тощо), кошториси та інші документи, пов`язані зі складанням (розрахунки, обґрунтування, пояснення, відомості про ресурси тощо) договори, накладні, рахунки, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, акти виконаних робіт за формою КБ 2в та додатки до них, рахунки, чеки, платіжні доручення та інші документи бухгалтерського й податкового обліків, їх реєстри, платіжні документи, відомостями ресурсів, накладними, податковими накладними, платіжними дорученнями, товарно-транспортними накладними, дефектними актами та іншими документами, договорами, додатками до них та супровідними документами (актами виконаних робіт, тощо) з підприємствами, котрі залучались у якості субпідрядних організацій відповідно до договору №В2011 від 20.11.2023 на виконання завершення будівельно-монтажних робіт по об`єкту: ««Реконструкція мереж водопостачання на ж/м Чаплі, м. Дніпро (вулиць Підгірної, Дубінінської, провулку Дербентському». (коригування проєкту)» на замовлення ІНФОРМАЦІЯ_1 та інших взаємовідносини із ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Строк виконання ухвали до 10 червня 2024 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118312834
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —202/3200/24

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні