Ухвала
від 12.04.2024 по справі 191/1544/24
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/1544/24

Провадження № 2-о/191/46/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

12 квітня 2024 року м. Синельникове

Суддя Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області Окладнікова О.І., розглянувши заяву

заявника: ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ),

заінтересована особа: Синельниківська міська рада (місцезнаходження: Дніпропетровська область, м. Синельникове, вул. Каштанова, 14),

про встановлення факту родинних відносин,

ВСТАНОВИВ:

09.04.2024 року до суду звернувся представник заявника адвокат Миргородський В.П. в інтересах ОСОБА_1 із заявою, в якій просить встановити факт, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Синельникове Дніпропетровської області, є рідним братом ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Зазначена заява відповідає вимогам ст.318 ЦПК України та до неї додані всі необхідні документи.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження відсутні.

Крім того, представник заявника у заяві просив витребувати з Першої синельниківської державної нотаріальної контори належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної після померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 . Клопотання подане у строк, передбачений ч.2 ст.83 ЦПК України. Враховуючи те, що заявник не має можливості самостійно надати вказані докази, то клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Синельниківська міська рада, про встановлення факту родинних відносин, яку розглядати у відкритому судовому засіданні.

Призначити у справі судове засідання на 09.05.2024 року о 08:40 годині, в яке викликати заявника, представника заявника та заінтересовану особу.

Учасники по справі можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою в мережі Інтернет http://court.gov.ua/sud0437.

Витребувати з Першої синельниківської державної нотаріальної контори належним чином завірену копію спадкової справи, яка відкрилася після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Зобов`язати Першу синельниківську державну нотаріальну контору виконати вимоги ухвали протягом десяти днів з дня отримання її копії.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення копії ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. І. Окладнікова

Дата ухвалення рішення12.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118313323
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —191/1544/24

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Окладнікова О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні