Ухвала
від 11.04.2024 по справі 346/4653/23
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/4653/23

Провадження № 2/342/61/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 квітня 2024 року м. Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді Гайдич Р.М.,

секретаря судового засідання Сьомкайло І-М.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в місті Городенка справу за позовом Приватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка Степана Степановича до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович, Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду із вищенаведеним позовом.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу між суддями від 18.09.2023 дана справа перебувала у провадженні судді Городенківського районного суду Івано-Франківської області Андріюк І.Г.

Згідно повторного автоматизованого розподілу справи між суддями на підставі розпорядження керівника апарату суду, для розгляду вказаної справи визначено суддю Гайдича Р.М.

Ухвалою Городенківського районного суду Івано-Франківської області в складі головуючого судді Гайдича Р.М. від 12.02.2024 дану справу прийнято до свого провадження за правилами загального позовного провадження на стадії підготовчого провадження.

Підготовче засідання призначене по справі на 12.03.2024 було відкладено за клопотанням представника позивача ОСОБА_2 .

В підготовче засідання 11.04.2024 учасники справи не прибули, про час та місце проведення підготовчого засідання по справі були повідомлені у встановленому законом порядку.

Представник позивача - голова ПФГ «ОВІС» Олексюк С.С., через канцелярію суду, подав заяву про відмову від позову, а саме просить прийняти відмову від позову та закрити провадження по справі № 346/4653/23 . Одночасно в поданій заяві ОСОБА_3 зазначив, що наслідки відмови від позову та наслідки закриття провадження по справі, які передбачені ч.3 ст.206 ЦПК України йому відомі та зрозумілі.

Передбачених ч.2 статті 198 ЦПК України підстав для відкладення підготовчого засідання судом не встановлено. Згідно вимог ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, перевіривши матеріали справи приходить до наступного.

Статтею 13 ЦПК України встановлено, що суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до п.1 ч.2 ст. 49 ЦПК України позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно п.2 ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Відповідно до ч.4 ст.200 ЦПК України ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі відмови від позову, визнання позову, укладення мирової угоди проводиться в порядку, встановленому статтями 206, 207 цього Кодексу.

Частиною 1 ст.206 ЦПК України визначено, що позивач може відмовитися від позову, а відповідач визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. Відповідно до ч.2 даної статті до ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

Відповідно до ч.3 ст.206 ЦПК України у разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Як вбачається із поданої представником позивача заяви наслідки відмови від позову та наслідки закриття провадження по справі йому відомі та зрозумілі.

Також, п. 4 ч.1 ст. 255 ЦПК визначено, що суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

На підставі вищевикладеного, беручи до уваги заяву представника позивача голови ПФГ «Овіс» Олексюка С.С. про закриття провадження по справі у зв`язку з відмовою від позову, і те, що представнику позивача відомі та зрозумілі наслідки закриття провадження по справі у зв`язку з відмовою від позову, суд вважає, що дану заяву слід задовольнити, прийняти відмову представника позивача від позову та закрити провадження по даній справі.

Керуючись ст.ст. 13, 49, 198, 200, 206, 255, 258, 354 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву представника позивача - голови ПФГ «Овіс» Олексюка С.С. про відмову від позову задовольнити.

Прийняти відмову представника позивача - голови ПФГ «Овіс» Олексюка С.С. від позову та закрити провадження по справі за позовом Приватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка Степана Степановича до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович, Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно - у зв`язку з відмовою позивача від позову.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: Гайдич Р. М.

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118313451
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію права на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —346/4653/23

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Васильковський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні