Ухвала
від 12.04.2024 по справі 133/1063/24
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер № 133/1063/24

Номер провадження № 2-о/133/68/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

12.04.24 м. Козятин

Суддя Козятинського міськрайонногосуду Вінницькоїобласті Щерба Н.Л., отримавши заяву ОСОБА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , в інтересах якого діє адвокат - Медик Людмила Олександрівна, заінтересована особа: Глуховецька ОТГ Хмільницького району Вінницької області, яке знаходиться за адресою: смт. Глухівці, Хмільницького району, Вінницької області, вул. Шкільна, 41, про встановлення факту, що має юридичне значення, та додані до неї матеріали, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Медик Людмила Олександрівна, звернувся до суду в порядку окремого провадження із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, в якій просить суд встановити факт належності ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , сертифікату на право на земельну частку (пай) серія ВН №026459, виданого 08 серпня 1997 року на підставі рішення Козятинської РДА від 31 січня 1997 року №38, члену КГП "Маяк", розташованої в смт. Глухівці Козятинського району вінницької області, розміром 4,02 га, виданого на ім`я ОСОБА_2 ; встановити факт належності ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , державного акту на право власності на земельну ділянку серія ВН №042258, виданого 30 серпня 2005 року на підставі розпорядження Козятинської РДА №182 від 21 травня 2004 року, площею 3,9109 га, що розташована на території Глуховецької селищної ради, цільове призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер 0521455500:02:001:0018, зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за №010500901117, виданого на ім`я ОСОБА_2 .

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 10 квітня 2024 року дану заяву було передано для розгляду судді Щербі Н.Л.

За положеннями ч. 1 ст. 11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Згідно з ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Відповідно до положень п.6 ч.1 ст. 315 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Згідно ч. 1 ст. 316 ЦПК України, заява фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення, подається до суду за місцем її проживання.

Беручи до уваги, що справа підсудна Козятинському міськрайонномусуду Вінницької області, враховуючи, що відсутні підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження, вбачаю підстави для прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч. 4 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Крім того, у заяві заявник просить витребувати у приватного нотаріуса Хмільницького районного нотаріального округу Вінницької області Мельник А.О. копію спадкової справи № 35/2023 щодо майна померлого ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Згідно з ст. 84 ЦПК України, у випадках коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб які беруть участь у справі є складнощі, суд за їх клопотанням, зобов`язаний витребувати такі докази. Докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Таким чином враховуючи те, що у заявника виникають труднощі у отриманні доказів, тому суд вважає, що клопотання про витребування доказів необхідно задовольнити.

Керуючись ст.ст. 11, 19, 187, 294, 315, 316, 318 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , в інтересах якого діє адвокат - Медик Людмила Олександрівна, заінтересована особа: Глуховецька ОТГ Хмільницького району Вінницької області, яке знаходиться за адресою: смт. Глухівці, Хмільницького району, Вінницької області, вул. Шкільна, 41, про встановлення факту, що має юридичне значення.

Розгляд справи провести в порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання на 15 годину 00 хвилин 10 травня 2024 року.

Клопотання заявника про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Хмільницького районного нотаріального округу Вінницької області Мельник А.О. копію спадкової справи № 35/2023 щодо майна померлого ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Встановити строк надання документів, що витребовуються - 10 днів з моменту отримання ухвали.

У разі відсутності можливості подати доказ, який витребовує суд, або можливості подати такий доказ у встановлені строки, повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України.

Заінтересованій особі разом з копією ухвали про відкриття провадження направити копію заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у строк до 10травня 2024року письмові пояснення щодо суті заяви з викладенням свої міркувань та можливих заперечень щодо аргументів викладених в ній із наданням підтверджуючих документів.

Зобов`язати заінтересовану особу одночасно із надісланням (наданням) відповідних пояснень до суду надіслати (надати) копії таких пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на веб-сторінці Піщанського районного суду на веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://court.gov.ua/fair/sud0219.

Ухвала суду оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:

Дата ухвалення рішення12.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118320757
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення, та додані до неї матеріали

Судовий реєстр по справі —133/1063/24

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні