Ухвала
від 12.04.2024 по справі 576/362/24
ГЛУХІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 576/362/24

Провадження № 2-о/576/13/24

У Х В А Л А

про призначення судово-психіатричної експертизи

12.04.24 м. Глухів

Глухівський міськрайонний суд Сумської області в складі:

головуючого судді Сапона О.В.,

присяжних Єчко Н.М., Токарик Л.Б.,

з участю секретаря Самойленко О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Глухівської міської ради як орган опіки та піклування, про визнання фізичної особи недієздатною, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернулася до суду із вказаною заявою, мотивуючи її тим, що разом з нею проживає її брат ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який є інвалідом ІІ групи з дитинства і страждає на психічне захворювання. За станом психічного здоров`я він не може себе обслуговувати та залишатися без стороннього догляду. Також мотивує заяву тим, що ОСОБА_2 неодноразово лікувався у психіатричних закладах та в своєму психічному стані не може віддавати звіт в своїх діях та керувати ними. За таких обставин заявник просить призначити судово-психіатричну експертизу та визнати ОСОБА_2 недієздатним.

Представник заявника у судовому засіданні заяву про визнання ОСОБА_2 недієздатним підтримав.

Представник заінтересованої особи в судовому засіданні не заперечував проти призначення експертизи.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників заявника та заінтересованої особи, суд вважає, що оскільки ОСОБА_2 страждає на психічне захворювання, то, у відповідності до ст. ст. 103-105 ЦПК України, для встановлення його психічного стану необхідно призначити судово-психіатричну експертизу.

Керуючись ст. ст. 103-105, 258-261, 298 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Призначити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю с. Дунаєць Глухівського району Сумської області, судово-психіатричну експертизу з метою встановлення його психічного стану.

Проведення даної експертизи доручити експертам Сумської філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України», попередивши їх про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивого висновку згідно ст. 384 КК України та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків згідно ст. 385 КК України.

На вирішення експертизи поставити наступні питання:

1. На яке психічне захворювання хворіє ОСОБА_2 , вказавши діагноз? Які перспективи його одужання?

2. Чи дозволяє психічний стан ОСОБА_2 розуміти свої дії, керувати ними і нести відповідальність за них?

Висновки експертизи направити на адресу Глухівського міськрайонного суду Сумської області.

Покласти на головного лікаря КНП СОР «Обласна спеціалізована лікарня у м. Глухів» обов`язок про надання експертам необхідної медичної документації, історії хвороби ОСОБА_2 та забезпечити його обстеження. Копію ухвали направити начальнику Сумської філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» для організації проведення експертизи.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу подається безпосередньо до Сумського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя

Присяжні

Дата ухвалення рішення12.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118323403
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —576/362/24

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні