Ухвала
від 15.04.2024 по справі 751/1466/24
НІЖИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 751/1466/24

Провадження № 2/740/862/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

15 квітня 2024 року м. Ніжин

Суддя Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області ШевченкоІ.М., перевіривши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_3 , Новозаводський відділ державної виконавчої служби у місті Чернігові Східного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції, про припинення стягнення аліментів на утримання дитини та звільнення від сплати нарахованої заборгованості,

установив:

У лютому 2024 року позивач подав до Новозаводського районного суду міста Чернігова зазначений позов.

Ухвалою Новозаводського районного суду міста Чернігова від 06 березня 2024року передано за підсудністю до Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області зазначену цивільну справу.

05 квітня 2024 року до Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області надійшла вказана цивільна справа. Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу передано головуючому судді Шевченко І. М.

Відповідно до ст.32ЦПКУкраїни спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленомустаттею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

На підставі вказаного, справу слід прийняти до провадження.

Перевіривши позовну заяву, установлено, що вона відповідає вимогам ст. 175,177 ЦПК України; підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні, а тому є підстави для відкриття провадження у справі відповідно до ст. 187 ЦПК України.

На підставі ст.19,274 ЦПК Українизазначена справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін. При цьому на підставі ч. 10 ст.187ЦПКУкраїни відповідачку слід викликати також через оголошення на офіційному вебпорталі судової влади України.

Керуючись ст.19,32,33,187,274 ЦПК України, -

ухвалив:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_3 , Новозаводський відділ державної виконавчої служби у місті Чернігові Східного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції, про припинення стягнення аліментів на утримання дитини та звільнення від сплати нарахованої заборгованості прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження.

Судове засідання в справі призначити на 08 травня 2024 року15-00 годинув приміщенні Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області (Чернігівська область, м. Ніжин, вул. Шевченка, 57 А), в яке викликати сторони.

Відповідачку ОСОБА_2 викликати також через оголошення на офіційному вебпорталі судової влади України.

Запропонувати відповідачці протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позовну заяву. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду про що надається відповідне підтвердження суду. У разі неподання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив відповідно до ст. 179ЦПК України протягом п`яти днів з дня отримання відзиву, а відповідачка протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив подати заперечення відповідно дост. 180 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою - http://ng.cn.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І. М. Шевченко

Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено16.04.2024
Номер документу118338161
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення стягнення аліментів на утримання дитини та звільнення від сплати нарахованої заборгованості

Судовий реєстр по справі —751/1466/24

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Шевченко І. М.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Шевченко І. М.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Деркач О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні