Ухвала
від 15.04.2024 по справі 177/169/24
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/169/24

Провадження № 2-о/177/26/24

У Х В А Л А

15.04.2024 Криворізький районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Лященко В.В.,

присяжних Рудой А.І., Данилюк Г.П.,

за участю секретаря судового засідання Кантилович К.А.

заявника ОСОБА_1

представника заявника ОСОБА_2

заінтересованої особи ОСОБА_3

розглянувши у закритому судовому засіданні у залі суду в місті Кривому Розі цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_3 , Служба у справах дітей виконавчого комітету Криворізької районної Ради Дніпропетровської області, територіальна громада Новопільської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, Покровський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Кривому Розі Криворізького району Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), про усиновлення дітей, суд

встановив:

Заявник звернувся до суду з заявою про усиновлення дітей.

В судовому засіданні представник заявника заявила клопотання про залучення до участі у справі заінтересованих осіб - службу у справах дітей Криворізької районної державної адміністрації та орган опіки та піклування Криворізької районної державної адміністрації, від якого витребувати висновок про доцільність усиновлення та відповідність його інтересам дітей.

Заявник ОСОБА_1 підтримав заявлене клопотання.

Вислухавши заявника та його представника, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.6 ст.56 ЦПК України органи державної влади та органи місцевого самоврядування можуть бути залучені судом до участі у справі або брати участь у справі за своєю ініціативою для подання висновків на виконання своїх повноважень. Участь зазначених органів у судовому процесі для подання висновків у справі є обов`язковою у випадках, встановлених законом, або якщо суд визнає це за необхідне.

Згідно ч.ч. 4, 5 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Відповідно до ч. 1 ст.312 ЦПК України суддя під час підготовки справи про усиновлення дитини до розгляду вирішує питання про участь у ній як заінтересованих осіб відповідного органу опіки та піклування, а у справах, провадження в яких відкрито за заявами іноземних громадян, - уповноваженого органу виконавчої влади.

Відповідно до ч.2 вищезазначеної статті, орган опіки та піклування повинен подати суду висновок про доцільність усиновлення та відповідність його інтересам дитини.

Суд, вислухавши учасників, вивчивши матеріали справи, вважає за необхідне залучити до участі в справі в якості заінтересованих осіб службу у справах дітей Криворізької районної державної адміністрації та орган опіки та піклування Криворізької районної державної адміністрації та витребувати висновок про доцільність усиновлення та відповідність його інтересам дітей.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 42, 53, 293, 294 ЦПК суд, -

постановив:

Залучити до участі у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_3 , Служба у справах дітей виконавчого комітету Криворізької районної Ради Дніпропетровської області, територіальна громада Новопільської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, Покровський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Кривому Розі Криворізького району Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), про усиновлення дітей - службу у справах дітей Криворізької районної державної адміністрації та орган опіки та піклування Криворізької районної державної адміністрації.

Витребувати від органу опіки та піклування Криворізької районної державної адміністрації висновок про доцільність усиновлення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Особа, яка не має можливості подати доказ, який витребовує суд, або не має можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали (ч.7 ст.84 ЦПК України). У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом (ч.8 ст.84 ЦПК України).

Відкласти судове засідання до 25.04.2024 року до 15-00 години для виклику сторін.

На адресу органу опіки та піклування Криворізької районної державної адміністрації направити копію заяви із додатками та запропонувати подати письмові пояснення щодо заяви.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - kv.dp.court.gov.ua.

Суддя В.В.Лященко

Присяжні А.І. Рудой

Г.П.Данилюк

Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено16.04.2024
Номер документу118343305
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення дітей

Судовий реєстр по справі —177/169/24

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Лященко В. В.

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Лященко В. В.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Лященко В. В.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Лященко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні