Ухвала
від 15.04.2024 по справі 393/82/22
НОВГОРОДКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 393/82/22

пров. 2/393/5/24

УХВАЛА

15 квітня 2024 року селище Новгородка

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

в складі головуючого судді Добрострой О.С.,

при секретарі судового засідання Панькіній Т.А.,

розглянувши у відкритому судовомузасіданні за правилами спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом КРЕДИТНОЇ СПІЛКИ ''ІСТОК'' до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про дострокове стягнення заборгованості за кредитним договором,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача звернувся до суду із вищевказаним позовом.

Представник позивача у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином. У матеріалах справи наявна заява представника позивача, в якій він просить суд розглянути справу без його участі, позовні вимоги підтримує.

Відповідач ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився, відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання у суду відсутні.

Відповідачі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 у судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялися через розміщення оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Суд встановив наступне.

Відповідно до ч.2ст.4-1 Закону України ''Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб'' порядок створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осібвизначається КабінетомМіністрів України. Центральний орган виконавчої влади з формування та забезпечення реалізації державної політики у сферах соціального захисту, соціального обслуговування населення, волонтерської діяльності, з питань сім`ї та дітей, оздоровлення та відпочинку дітей, а також захисту прав депортованих за національною ознакою осіб, які повернулися в Україну, є відповідальним за забезпечення формування та ведення Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 ''Про облік внутрішньо переміщених осіб'', затверджений Порядок оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб (далі-Порядок), у п.5 якого визначено, що з метою обліку внутрішньо переміщених осіб уповноважений орган веде Єдину інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб, держателем якої є Міністерство соціальної політики України, до якої вноситься зокрема відомості про останнє зареєстроване місце проживання внутрішньо переміщеної особи на території, де виникли обставини, зазначені у статті 1 Закону, та її фактичне місце проживання/перебування.

Згідно з ст.5Закону України''Прозабезпечення праві свободвнутрішньо переміщенихосіб'' довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи засвідчує місце проживання внутрішньо переміщеної особи на період наявності підстав, зазначених устатті 1цього Закону.

Відповідно до п.2-1 Порядку створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою КабінетуМіністрів Українивід 22.09.2016№ 646 (зізмінами),адміністратором базиданих єдержавне підприємство''Інформаційно-обчислювальнийцентр Міністерствасоціальної політикиУкраїни'',яке здійснюєзаходи зупровадження,адміністрування,технічної підтримкита супроводупрограмного забезпеченнябази даних,відповідає зайого технічнеобслуговування,збереження тазахист даних,накопичених убазі даних,вживає технічнихі технологічнихзаходів знадання,блокування,анулювання доступудо базиданих,проводить пошукі відбірданих дляпідготовки аналітичнихзвітів. Обробка персональних даних та надання інформації з бази даних забезпечується адміністратором бази даних з дотриманням вимог Законів України''Про інформацію''і''Про захист персональних даних''.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що з метою встановлення зареєстрованого місця проживання (перебування) відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 для належного їх повідомлення про судові засідання і недопущення порушення їх прав, необхідно зобов`язати державне підприємство ''Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України'' надати суду відомості з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб щодо вказаних відповідачів.

Згіднозп.1ч.2ст.223ЦПКУкраїнисудвідкладаєрозглядсправивсудовомузасіданнівмежахвстановленогоцимКодексомстрокузтакихпідстав: неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання.

З огляду на викладене, зважаючи на те, що відповідачі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , які відповідно до позовної заяви, проживають на тимчасово окупованій російською федерацією території України, в судове засідання не з`явилися, відповідач ОСОБА_1 також не з`явився до суду, а у суду відсутні відомості про вручення їм повідомлення про дату, час і місце проведення судового засідання, то суд вважає, що розгляд справи підлягає відкладенню.

Відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 необхідно викликати у наступне судове засідання через розміщення оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України, так як відповідно до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 №309, відповідачі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 проживають на тимчасово окупованій російською федерацією території України.

На підставі викладеного, керуючись п.1 ч.2 ст.223, ст.ст. 260, 261 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Витребувати у державного підприємства ''Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України'' інформацію з Єдиної інформаційноїбази данихвнутрішньо переміщених осіб щодо адреси проживання та номеру телефону відповідачів:

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Петрове Знам`янського району Кіровоградської області, РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт НОМЕР_2 , виданий 20.10.2004р. Енергодарським МВ УМВС України в Запорізькій області, останнє відоме місце реєстрації/проживання АДРЕСА_1 , інші відомості відсутні;

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м.Цюрупинськ Херсонської області, РНОКПП НОМЕР_3 , паспорт НОМЕР_4 , виданий 24.12.2015р. Цюрупинським РС УДМС України в Херсонській області, останнє відоме місце реєстрації/проживання АДРЕСА_2 , інші відомості відсутні.

З метою оперативного розгляду справи витребувана судом інформація має бути надана на електронну адресу Новгородківського районного суду Кіровоградської області: inbox@ng.kr.court.gov.ua.

Відкласти розгляд справи на 09.00 год 20.05.2024р.

Відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 викликати в судове засідання через розміщення оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.С. Добрострой

СудНовгородківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено16.04.2024
Номер документу118344085
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —393/82/22

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 17.08.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні