Ухвала
від 12.04.2024 по справі 128/1435/24
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/1435/24

УХВАЛА

12 квітня 2024 року м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Васильєва Т.Ю., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Лука-Мелешківської сільської ради Вінницького району Вінницької області про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю,

УСТАНОВИВ:

До Вінницького районного суду Вінницької області надійшла вищевказана позовна заява.

Вирішуючи питання про відкриття провадження, судом встановлено, що позовну заяву подано з порушенням вимог ст.ст. 175, ЦПК України, а тому дана позовна заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 175 ЦПК України, у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

Згідно з п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Так, у позовній заяві позивач просить визнати за нею право власності на нерухоме майно, а саме житловий будинок.

Однак позивачемне зазначеноопис майна,що єпредметом спору,а саме,не вказано,які спорудивходять доскладу будинковолодінняза вказаноюадресою наданий час,оскільки завказаною адресоюможуть знаходитисятакож господарськіспоруди,коли булизбудовані всіспоруди завказаною адресоюта чипідлягають вониприйняттю доексплуатації,опис житловогобудинку тачи наявніінші господарськіспоруди станомна данийчас упозовній заявівідсутній,його площата придатністьдо експлуатаціїне зазначені.Відомостей зДержавного реєструречових правна нерухомемайно провказаний житловийбудинок такожне зазначено,зокрема щодо наявності зареєстрованого права на нього та відповідного встановлення технічних характеристик будинковолодіння, відсутність обтяжень на вказане майно.

Суд звертає увагу, що суд не вимагає від позивача надання суду відповідних доказів у справі, оскільки питання надання суду доказів врегульовано ст.ст. 83, 84 ЦПК України, а роз`яснює необхідність зазначення в позовній заяві про те, які саме докази підтверджують вказані позивачем обставини, оскільки предметом позову є житловий будинок як об`єкт нерухомого майна, що має відповідні технічні характеристики, підлягає прийняттю до експлуатації, розташований за вказаною адресою, та може включати до складу будинковолодіння господарські будівлі та споруди, які є невід`ємною частиною будинковолодіння.

Крім цього, позивачем обґрунтовано позов відсутністю інших осіб, що можуть претендувати на вказаний житловий будинок, але відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо житлового будинку, що є предметом позову, не зазначено, відповідно, суд позбавлений можливості встановити, чи залучено до участі в справі всіх осіб, що можуть мати право на майно, що є предметом позову.

Перешкод в отриманні такої інформації позивачем також не обґрунтовано.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. 175 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Тому враховуючивикладене,позивачу слідусунути вищевказанінедоліки позовноїзаяви,а саме:вказати в позовнійзаяві описжитлового будинку,що єпредметом спору,в томучислі щодонаявності об`єктівнерухомого майна,що входятьдо складубудинковолодіння наданий час,а самеякі спорудивходять доскладу даногонерухомого майната якірозташовані завказаною адресоюна данийчас,зазначити якимидоказами підтверджуєтьсяопис нерухомогомайна,його наявністьта технічніхарактеристики,прийняття йогодо експлуатаціїта наявність(відсутність)зареєстрованого праванажитловий будинок та відсутність обтяжень щодо нього.

З урахуваннямвищевикладеного,керуючись ст.ст.175,185ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву заяви ОСОБА_1 до Лука-Мелешківської сільської ради Вінницького району Вінницької області про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків, який встановити терміном 5 (п`ять) днів з дня отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачеві, що у разі усунення недоліків поданої заяви відповідно до ухвали суду у встановлений строк, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. У разі не усунення недоліків поданої заяви у встановлений судом строк, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення12.04.2024
Оприлюднено16.04.2024
Номер документу118346532
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —128/1435/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні