Ухвала
від 15.04.2024 по справі 220/673/24
ВЕЛИКОНОВОСІЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №220/673/24

Провадження № 2/220/146/24

У Х В А Л А

Іменем України

15 квітня 2024 року смт. Велика Новосілка Донецької області

Суддя Великоновосілківського районного суду Донецької області Дурач О.А., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Великоновосілківської селищної ради Донецької області про визнання права власності за набувальною давністю,-

BСТАНОВИВ:

15.04.2024 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Великоновосілківської селищної ради Донецької області про визнання права власності за набувальною давністю.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї документи, вважаю її такою, що підлягає залишенню без руху, для усунення її недоліків, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Згідно ч.4 ст.177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Дослідивши позовну та додані до неї документи, судом встановлено, що дана позовна заява відноситься до категорії позовних заяв майнового характеру, та метою подання позовної заяви є набуття права власності нерухомим майном, а отже позов підлягає грошовій оцінці, та для розрахунку розміру судового збору необхідно вказати ціну позову.

Також, в матеріалах справи містяться дві квитанції про сплату судового збору, проте в графі призначення платежу зазначено, що судовий збір сплачено за іншим позовом, а саме за позовом ОСОБА_2 , та такі квитанції не можуть розцінюватися судом як документи, що підтверджують сплату судового збору за позовом ОСОБА_1 до Великоновосілківської селищної ради Донецької області про визнання права власності за набувальною давністю.

В порушення зазначених вимог подана позивачем позовна заява не містить доданих до неї доказів на підтвердження сплати судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно з ч.ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, позивачу ОСОБА_1 для усунення недоліків поданої заяви слід надати :

вказати дані про ціну позову;

докази на підтвердження сплати судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону, у даній категорії спору (позовна заява майнового характеру, яка подана фізичною особою) 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, які необхідно сплатити на наступний рахунок суду: UA268999980313181206000005662 , отримувач коштів Донецьке ГУК/Великоновос. СТГ/22030101 ; код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37967785; банк отримувача Казначейство України(ел. адм. подат.) ; код банку отримувача (МФО) 899998; код класифікації доходів бюджету 22030101 ; призначення платежу - *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Великоновосілківський районний суд Донецької області (назва суду, де розглядається справа) (Приклад заповнення графи "Призначення платежу": *;101;1234567890; Судовий збір, за позовом ОСОБА_1 до Великоновосілківської селищної ради Донецької області про визнання права власності за набувальною давністю, Великоновосілківський районний суд Донецької області).

Враховуючи викладене, керуючись ст.175, 176, 177, 185 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Великоновосілківської селищної ради Донецької області про визнання права власності за набувальною давністю, залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення її недоліків протягом 10 (десяти) днів з дня отримання ухвали.

Якщо недоліки позовної заяви усунуті не будуть, позовна заява підлягає поверненню позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.А.Дурач

Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено16.04.2024
Номер документу118348090
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —220/673/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Дурач О. А.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Дурач О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні