Ухвала
від 15.04.2024 по справі 442/2608/24
ДРОГОБИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 442/2608/24

Провадження № 2/442/763/2024

УХВАЛА

про розгляд справи в режимі відео конференції

15 квітня 2024 року

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області в складі:

головуючої судді Курус Р.І.,

з участю секретаря судових засідань Федишин Б.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача адвоката Заплітної Ірини Анатоліївни про проведення судових засідань у режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Меденицької селищної ради Дрогобицького району Львівської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом

в с т а н о в и в:

В провадженні Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області перебуває зазначена цивільна справа.

15.04.2024 від представника позивача ОСОБА_1 адвоката Заплітної Ірини Анатоліївни надійшла заява про проведення судових засідань у режимі відеоконференції поза приміщенням суду через підсистему «Електронний суд».

Перевіривши матеріали клопотання, суд приходить до наступних висновків.

Частиною 4 ст. 212 ЦПК України визначено, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеномуЗаконом України"Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Питання участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції регулюється ст. 212 ЦПК України, частиною п`ятою якої передбачено, що суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом, тобто, прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду.

Випадки, в яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції не визначені у законі. Проте, необхідність здійснення відеоконференції, на думку суду, визначається з врахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень залучених спеціалістів чи інших учасників процесу, які за станом здоров`я чи з інших незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов`язковою.

Таким чином, для забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне надати можливість представнику позивача у даній справі приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст. ст. 212, 260 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Клопотання представника позивача адвоката Заплітної Ірини Анатоліївни -задоволити.

Надати можливість представнику позивача ОСОБА_1 адвокату Заплітній Ірині Анатоліївні брати участь у судових засіданнях з розгляду справи за позовом ОСОБА_1 до Меденицької селищної ради Дрогобицького району Львівської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду через підсистему «Електронний суд».

Роз`яснитипредставнику позивача, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали негайно надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Курус Р.І.

Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено16.04.2024
Номер документу118349287
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —442/2608/24

Рішення від 13.05.2024

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Курус Р. І.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Курус Р. І.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Курус Р. І.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Курус Р. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні