Ухвала
від 11.04.2024 по справі 445/516/24
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 445/516/24

Провадження № 2/445/486/24

УХВАЛА

про заміну відповідача

11 квітня 2024 року Золочівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Сивака В. М.,

секретаря судового засідання Захарчук Н.Я.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Золочеві Львівської області клопотання позивача про заміну відповідача у справі за позовом ОСОБА_1 до ТзОВ "Агроспецтрейд", Територіального сервісного центру МВС України №4643 про визнання власності на автомобіль,-

в с т а н о в и в :

в провадженні Золочівського районного суду Львівської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ТзОВ "Агроспецтрейд", Територіального сервісного центру МВС України №4643 про визнання власності на автомобіль. Підготовче засідання у справі призначено на 11.04.2024 на 10 год. 30 хв.

11.04.2024 року позивач подав клопотання про заміну відповідача ТСЦ МВС України №4643 на належного - Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

В підготовче засідання сторони не з`явились.

Дослідивши клопотання позивача про заміну відповідача, суд приходить до висновку, що клопотання слід задовольнити, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 51 ЦПК Україниякщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Згідно позиції ВС, викладеній в постанові від 30.01.2020 року у справі №509/4966/17, визначення відповідачів, предмета та підстав спору є правом позивача. Разом з тим установлення належності відповідачів й обґрунтованості позову є обов`язком суду, який виконується під час розгляду справи по суті. Відповідач - це особа, яка, на думку позивача або відповідного правоуповноваженого суб`єкта, порушила, не визнала чи оспорила суб`єктивні права, свободи чи інтереси позивача. Відповідач притягається до справи у зв`язку з позовною вимогою, яка пред`являється до нього.

Відповідно до ч. 4 ст. 51 ЦПК Українипро залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Згідно із змістом ч. 2, 3 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження, зокрема, у випадку залучення до участі у справі співвідповідача. У зв`язку із заміною неналежного відповідача, залучення співвідповідача такі особи мають право подати клопотання про розгляд справи спочатку не пізніше двох днів з дня вручення відповідної ухвали. Якщо таке клопотання не буде подане у вказаний строк, суд продовжує розгляд справи.

Враховуючи вищенаведене, суд приходить до висновку, що заявлене клопотання позивача є обгрунтованим, заявлене в межах передбаченого законом строку, а тому підлягає задоволенню.

З огляду на заміну неналежного відповідача відповідача - Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області, підготовче засідання слід відкласти, надіслати відповідачу копію позовної заяви з доданими до неї документами, роз`яснивши право на подання клопотання про розгляд справи спочатку.

Керуючись ст. 51, 198, 222, 259, 260, 261 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

клопотання позивача про заміну неналежного відповідача належним у справі за позовом ОСОБА_1 до ТзОВ "Агроспецтрейд", Територіального сервісного центру МВС України №4643 про визнання власності на автомобіль - задовольнити.

Замінити неналежного відповідача Територіальний сервісний центр МВС України №4643 належним відповідачем - Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області ( вул. Вітовського, 18, м. Львів 79011).

Учасникам справи надіслати для відома копію даної ухвали.

Відповідачу ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області надіслати копію позовної заяви з доданими до неї документами рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Роз`яснити відповідачу право на заявлення клопотання про розгляд справи спочатку не пізніше двох днів з дня вручення копії даної ухвали, в іншому випадку суд продовжує розгляд справи.

Встановити відповідачу строк для подачі відзиву п`ятнадцять днів з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачу, що вимоги до оформлення відзиву передбачені ст. 178 ЦПК України, а також, що у разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Документи, що підтверджують надіслання (надання) копії відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи необхідно подати до суду одночасно з надіслання (поданням) відзиву до суду.

Роз`яснити позивачу, що він вправі, в порядку ст. 179 ЦПК України, викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачами у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення у відповіді на відзив. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановленічастинами третьою-п`ятою статті 178 ЦПК України.

Встановити позивачу строк для подачі відповіді на відзив сім днів з дня отримання ним відзиву.

Роз`яснити відповідачу,що вінвправі,в порядкуст.180ЦПК України,викласти своїпояснення,міркування іаргументи щодонаведених позивачему відповідіна відзивпояснень,міркувань іаргументів імотиви їхвизнання абовідхилення узапереченні. До заперечення застосовуються правила, встановленічастинами третьою - п`ятоюстатті 178 ЦПК України.

Встановити відповідачу строк для подачі заперечення сім днів з дня отримання ним відповіді на відзив.

Підготовче засідання відкласти на 20.05.2024 року на 10 год. 45 хв.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя В. М.Сивак

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено16.04.2024
Номер документу118349390
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання власності на автомобіль

Судовий реєстр по справі —445/516/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні