Ухвала
від 15.04.2024 по справі 751/2841/24
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 квітня 2024 року місто Чернігів

Справа №751/2841/24

Провадження №2/751/1005/24

Н о в о з а в о д с ь к и й р а й о н н и й с у д м і с т а Ч е р н і г о в а

в складі: головуючого - судді Маслюк Н. В.

секретаря судового засідання Деркач О. М.

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1

відповідач - ОСОБА_2

третя особа - відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Чернігові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції

представник позивача - ОСОБА_4

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Чернігова заяву відповідача ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Чернігові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про оспорювання батьківства, внесення змін в актовий запис про народження дитини,

Встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 про виключення з актового запису про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відомості про нього, як батька дитини; зобов`язання відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Чернігові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції внести зміни до актового запису про народження дитини.

Ухвалою суду від 02.04.2024 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

15.04.2024 року від позивача надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (електронна адреса, яка використана для реєстрації в системі відеоконференцзв`язку - ІНФОРМАЦІЯ_2 ).

У відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Частиною 3 ст. 212 ЦПК України зазначено про можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, суд доходить висновку, що клопотання позивача підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 212, 260 ЦПК України, суд

Ухвалив:

Підготовче судове засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Чернігові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про оспорювання батьківства, внесення змін в актовий запис про народження дитини - провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Дозволити позивачу ОСОБА_1 участь у судовому засіданні, що відбудеться 30 квітня 2024 року о 14 год 30 хв, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (електронна адреса, яка використана для реєстрації в системі відеоконференцзв`язку - ІНФОРМАЦІЯ_2 ).

Роз`яснити позивачу, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно: використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення; попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам; зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі у розгляді справи.

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н. В. Маслюк

Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118352728
СудочинствоЦивільне
Сутьнародження дитини

Судовий реєстр по справі —751/2841/24

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні