Рішення
від 03.04.2024 по справі 916/5441/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"03" квітня 2024 р.м. Одеса Справа № 916/5441/23Господарський суд Одеської області у складі судді Смелянець Г.Є.

при секретарі судового засідання Лещенко Л.С.

розглянувши в судовому засіданні в порядку загального позовного провадження

справу №916/5441/23

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю ЮГ-ГАЗ

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю СТРОЙКЕРАМІКА

про стягнення 708530, 98 грн.

за участю представників:

від позивача: Боровицька Л.О. ордер серія ВН №1327802 від 29.01.2024;

від відповідача: не з`явився.

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю ЮГ-ГАЗ звернулося до Господарського суду Одеської області з позовом про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю СТРОЙКЕРАМІКА суми боргу за спожитий природний газ в розмірі 342 896, 93 грн., пені в розмірі 32589,30 грн., інфляційних в розмірі 114 198, 84 грн., 3 % річних в розмірі 21306,58 грн., штрафу в порядку п. 8.4. договору в розмірі 197 539, 33 грн., а також витрат по сплаті судового збору у розмірі 10627,96 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем умов укладеного між сторонами договору №824 постачання природного газу від 01.12.2016 щодо повного розрахунку за спожитий у період жовтня 2021 газ, а також здійснення споживання газу з порушенням дисципліни споживання підтверджених обсягів природного газу.

Заяви, клопотання, інші процесуальні дії у справі.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 19.12.2023 позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ЮГ-ГАЗ прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. Справу постановлено розглядати за правилами загального позовного провадження та підготовче засідання призначено на 29.01.2024 о 17:15, із повідомленням учасників справи про підготовче засідання.

У підготовчому засіданні 29.01.2024, за участю представника позивача, судом постановлено протокольну ухвалу, якою продовжено підготовче провадження на 30 днів та підготовче засідання відкладено на 04.03.2024 о 14:00, із викликом учасників справи у підготовче засідання.

У підготовчому засіданні 04.03.2024, за участю представника позивача, судом постановлено протокольну ухвалу, якою закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті на 03.04.2024 о 15:00, із викликом учасників справи у судове засідання.

У судовому засіданні 03.04.2024 за участю представника позивача, судом на підставі ст. 240 ГПК України проголошено вступну та резолютивну частини рішення суду.

Відповідач у судові засідання як у підготовчому провадженні, так і під час розгляду справи по суті не з`явився, про причини нез`явлення суд не повідомив та відзив на позов до суду не надав.

При цьому, ухвала суду про відкриття провадження у справі від 19.12.2023, яка направлена відповідачу на адресу зазначену у позові та у Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, вручена останньому 02.02.2024, про що свідчить відстеження відправлення за №0600240852346.

Ухвала суду від 04.03.2024, якою відповідача в порядку ст.120 ГПК України повідомлено про закриття підготовчого провадження та призначення судового засідання щодо розгляду справи по суті на 03.04.2024, повернута до суду органами поштового зв`язку, із зазначенням причин повернення «за закінченням терміну зберігання».

Отже, виходячи з того, що господарським судом вжито всі залежні від нього заходи для повідомлення учасників справи про дату, час і місце розгляду судової справи, та забезпечення реалізації учасниками справи своїх прав на судовий захист, в тому числі шляхом надання відповідних заяв по суті справи, господарський суд визнав за можливе вирішити справу за наявними матеріалами справи відповідно до ч.9 ст.165 ГПК України.

Обставини справи встановлені судом.

01.12.2016 між Товариством з обмеженою відповідальністю «ЮГ-ГАЗ» (Постачальник) та Товариством з обмеженою відповідальністю «СТРОЙКЕРАМІКА» (Споживач) укладено договір №824 постачання природного газу, згідно з яким Постачальник зобов`язується постачати природний газ Споживачу в замовлених ним та погоджених об`ємах (обсягах), а Споживач зобов`язується своєчасно сплачувати Постачальнику вартість природного газу у розмірі, строки та порядку, що визначені цим Договором.

31.01.2020 між сторонами укладено додаткову угоду №37 до договору №824 від 01.12.2016 на постачання природного газу.

Відповідно до п. 2.2. договору у редакції додаткової угоди, планові об`єми (обсяги) постачання природного газу визначені сторонами в Додатку №2, що є невід`ємною частиною цього Договору. Зазначені планові об`єми (обсяги) можуть змінюватися Споживачем з дотриманням умов цього Договору.

У п. 3.5. договору, у редакції додаткової угоди, вказано, що об`єм (обсяг) спожитого природного газу за розрахунковий період, що підлягає оплаті Споживачем, визначається за підсумками розрахункового періоду на межі балансової належності об`єктів Споживача за даними комерційних вузлів обліку, визначених у додатку 1 до Договору та на підставі Актів про фактичний об`єм розподіленого природного газу Споживачу за розрахунковий період, складених між Оператором ГРМ та Споживачем, у відповідності із кодексом ГРМ. У разі відсутності та/або несправності, невідповідності технічним нормам та норм чинного законодавства України засобів обліку природного газу Споживача, комерційних вузлів обліку природно газу, а також у випадку спливу строку повірки засобів обліку Споживача та в інших випадках передбачених чинним законодавством, кількість природного газу, що поставлений за період несправності визначається за розрахунками Оператора ГРМ на підставі нормативних документів.

Згідно з п. 3.9. договору споживання підтвердженого об`єму (обсягу) газу протягом місяця здійснюється, як правило, рівномірно, якщо інший режим споживання не узгоджено Сторонами в письмовому вигляді. Споживач зобов`язаний спожити за місяць, природний газ в об`ємі, зазначеному в Додатку №2 до Договору або здійснити його коригування в порядку встановленому Додатком №3 до Договору.

У п. 3.10. Договору у редакції додаткової угоди вказано, що за підсумками розрахункового періоду, на підставі даних отриманих від Споживача та/або оператора ГРМ/ГТС Постачальник та Споживач до 8 числа місяця, що слідує за розрахунковим, підписують Акт приймання-передачі газу з фактичним об`ємом (обсягом) спожитого природного газу за розрахунковий період.

Акти приймання-передачі природного газу підписані Сторонами відповідно до п. 3.10 Договору є підставою для остаточних розрахунків Споживача з Постачальником (п. 3.12. Договору).

Відповідно до п. 4.1. договору, у редакції додаткової угоди ціна, за 1000 куб. м газу, який передається Постачальником Споживачу на умовах цього Договору, узгоджується шляхом підписання додаткових угод до цього Договору. У випадку не підписання такої додаткової угоди Споживачем, при умові, що Споживач споживає газ згідно цього договору (з ресурсу Постачальника), Споживач вважається таким, що прийняв ціну, встановлену Постачальником, підтвердив її та відповідно до п. 4.5. Договору зобов`язується здійснювати оплату споживаного газу на умовах цього Договору. Сторони домовилися, що ціна газу повинна включати усі податки, збори і обов`язкові платежі, встановлені відповідно до чинного законодавства України.

Згідно з п. 4.5. договору, у редакції додаткової угоди, оплата споживаного газу здійснюється Споживачем щомісячно шляхом перерахування грошових коштів в національній валюті України на банківський рахунок Постачальника в такому порядку:

4.5.1 - 100% попередня оплата планового об`єму споживання природного газу згідно з Заявкою або додатком 2 - не пізніше 25-го числа місяця, що передує споживанню за ціною, що діє на момент оплати.

4.5.2. у випадку зміни ціни за 1000 куб.м, природного газу, що буде застосовуватись в місяці споживання в сторону збільшення, Споживач зобов`язується сплатити протягом 3 банківських днів з дня зміни ціни, але не пізніше 10 числа місяця споживання, різницю в вартості передбачуваного об`єму (планового обсягу) споживання природного газу за ціною, що була змінена та сплатою вартості передбачуваного об`єму, згідно п.п. 4.5.1. Договору.

4.5.3 Залишок (різниця між вартістю фактично спожитого газу згідно з Актом приймання-передачі газу і попередньою оплатою та оплатою згідно п.п. 4.5.2 Договору) - не пізніше 10- го числа місяця, що йде за звітним. Підставою для остаточного розрахунку за звітний місяць є Акт приймання-передачі спожитого газу, складений Сторонами.

У пп. 5.2.1. договору вказано, що споживач зобов`язується забезпечувати своєчасну та повну оплату, згідно з умовами цього Договору.

Відповідно до п. 8.3. договору, у редакції додаткової угоди, у разі несвоєчасної або неповної оплати за природний газ Споживач, окрім інфляційних та 3% річних сплачує Постачальнику пеню в розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який стягується пеня, від несплаченої суми за кожен день прострочення.

Згідно з п. 8.4. договору, у редакції додаткової угоди, у випадку відхилення фактичного об`єму природного газу, вказаного в Акті приймання - передачі за місяць поставки від планового, зазначеного в Додатку №2 до Договору (або скоригованого у встановленому Додатком №3 до Договору) порядку, об`єму поставки більш ніж на 5% в сторону збільшення Споживач зобов`язується сплатити Постачальнику штраф в розмірі 25% різниці вартості фактичного об`єму природного газу, вказаного в Акті приймання передачі природного газу за місяць поставки та планового/скоригованого об`єму поставки. У такому випадку сума штрафу, яка підлягає сплаті Споживачем розраховується за формулою S = С х (Vф - Vn) х 0,25, * де S - сума штрафу, що підлягає сплаті Споживачем; С - ціна природного газу, встановлена відповідно до п. 4.1 Договору, та застосовувалась до розрахунків за газ, в періоді за який здійснюється розрахунок штрафу.

Vф - фактичний об`єм природного газу, вказаний в Акті приймання - передачі за місць поставки (в тис. куб. м.); Vп - плановий/ скоригований об`єм поставки на місяць поставки (в тис. куб. м.). - ^ У випадку відхилення фактичного об`єму природного газу, вказаного в Акті приймання - передачі за місяць поставки від зазначеного в Додатку №2 до Договору (або скоригованого у встановленому Додатком №3 до Договору порядку) більш ніж на 5% в сторону зменшення Споживач зобов`язується сплатити Постачальнику штраф в розмірі 25% різниці вартості планового/скоригованого об`єму поставки та фактичного об`єму вказаного в акті приймання - передачі за місяць поставки. У такому випадку сума штрафу, яка підлягає сплаті Споживачем розраховується за формулою:

S = C x (V n -Vф)х0,25, і де S - сума штрафу, що підлягає сплаті Споживачем; С - ціна природного газу, встановлена відповідно до п. 4.1 Договору, та застосовувалась до розрахунків за газ, в періоді за який здійснюється розрахунок штрафу Vф - фактичний об`єм природного газу, вказаний в Акті приймання - передачі за місць поставки (в тис.куб.м.); Vn - плановий/ скоригований об`єм поставки на місяць поставки (в тис.куб.м.).

Споживач зобов`язується сплатити суму штрафу, розрахованої згідно з умовами даного пункту, впродовж 5 (п`яти) банківських днів з моменту отримання письмової вимоги Постачальника. Постачальник має право знизити розмір штрафу або не стягувати його.

Також, сторонами було продовжено строк дії Договору №824 на постачання природного газу від 01.12.2016р.;

- до 31.12.2018, Додаткова угода №6 від 01.11.2017 р. до Договору№824 на постачання природного газу від 01.12.2016 р.;

- до 31.12.2019 Додаткова угода №20 від 30.11.2018 р. до Договору №824 на постачання природного газу від 01.12.2016 р.;

- до 31.12.2020 Додаткова угода №33 від 15.11.2019 р. до Договору №824 на постачання природного газу від 01.12.2016 р.;

- до 31.12.2021 Додаткова угода №2021 -П від 25.11.2020 р. до Договору;

- до 31.12.2022 Додаткова угода №2022-П від 15.11.2021 р. до Договору та на виконання п. 11.9. Договору укладено Доповнення до Додатку № 2 до Договору «Заявка на планові обсяги споживання природного газу на 2021р.» з плановими обсягами споживання на 2021 рік (далі - Доповнення 1).

Відповідно до Доповнення 1 планові обсяги на жовтень 2021 р. складають 55.800 тис. куб. м.

Окрім того, сторонами було укладено Додаткову угоду №10-21 від 24.09.2021, якою встановлено ціну за 1000 куб. м. природного газу на жовтень 2021 р. в розмірі 28 632,00 грн. в т. ч. ПДВ 20%.

31.10.2021 сторонами підпсаний ат прийму-передачі спожитого природного газу за жовтень 2021, згідно з яким позивач передав, а відповідач прийняв 83,3 9700 тис. м3 природного газу, розподіленого АТ "Одесагаз" з ресурсів Постачальника, що належить Постачальнику. Вартість природного газу, переданого в періоді постачання за жовтень 2021 р., становить: без ПДВ 1989852, 42 грн., крім того ПДВ 20% 397970, 48 грн., всього з ПДВ 2387822, 90 грн.

В свою чергу, відповідач здійснив часткову оплату за спожитий у жовтні 2021 природний газ у розмірі 2044926,47 грн., що підтверджується випискою АБ Південний за період з 01.10.2021 по 05.12.2023 доданою до листа від 05.12.2023 за вих.№1580/1501/37662, з якої вбачається, що відповідачем було здійснено платежі 04.10.2021 та 19.11.2021, які в порядку п.4.6 Договору було зараховано в якості оплати заборгованості за спожитий у вересні 2021р. природний газ. Також платіж здійснений 19.11.2021 був зарахований в якості оплати частини заборгованості за спожитий у жовтні 2021 природний газ в порядку п. 4.6. Договору.

Заборгованість відповідача за поставлений природний газ у жовтні 2021 становить 342 896,93 грн.

17.11.2021 позивач надіслав відповідачу Вимогу за вих.№2827/12 про сплату штрафу за порушення умов п.8.4. договору в розмірі 197539,33 грн., про що свідчить наявна у справі накладна за №4236665 від 17.11.2021.

У зв`язку з несплатою відповідачем боргу за спожитий природний газ у розмірі 342 896, 93 грн., позивач також нарахував відповідачу пеню в розмірі 32589,30 грн., інфляційні в розмірі 114198, 84 грн., 3 % річних в розмірі 21306,58 грн., штраф в порядку п. 8.4. договору в розмірі 197 539, 33 грн. та звернувся з даним позовом до суду.

Висновки суду.

Відповідно до вимог ч.ч. 1, 2 ст. 509 ЦК України зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від вчинення певної дії (негативне зобов`язання), а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку. Зобов`язання виникають з підстав, встановлених статтею 11 цього Кодексу.

У п. 1 ч. 2 ст. 11 ЦК України встановлено, що однією із підстав виникнення цивільних прав та обов`язків є договір, який в силу вимог ч.1 ст.629 ЦК України є обов`язковим для виконання сторонами.

Відповідно до ст. 712 ЦК України за договором поставки продавець (постачальник), який здійснює підприємницьку діяльність, зобов`язується передати у встановлений строк (строки) товар у власність покупця для використання його у підприємницькій діяльності або в інших цілях, не пов`язаних з особистим, сімейним, домашнім або іншим подібним використанням, а покупець зобов`язується прийняти товар і сплатити за нього певну грошову суму. До договору поставки застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, якщо інше не встановлено договором, законом або не випливає з характеру відносин сторін.

Відповідно до ч.1 ст. 12 Закону України Про ринок природного газу постачання природного газу здійснюється відповідно до договору, за яким постачальник зобов`язується поставити споживачеві природний газ належної якості та кількості у порядку, передбаченому договором, а споживач зобов`язується оплатити вартість прийнятого природного газу в розмірі, строки та порядку, передбачених договором. Якість та інші фізико-хімічні характеристики природного газу визначаються згідно із нормативно-правовими актами.

Згідно з п.2 ч.2 ст. 13 Закону України Про ринок природного газу споживач зобов`язаний, зокрема, забезпечувати своєчасну та повну оплату вартості природного газу згідно з умовами договорів.

Згідно до ст.193 ГК України, яка цілком кореспондується зі ст. 525, 526 Цивільного кодексу України, зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається. Кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов`язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу.

Як встановлено судом, природний газ, який поставлений позивачем на виконання умов договору №824 постачання природного газу від 01.12.2016 згідно Акту прийому-передачі спожитого природного газу за жовтень 2021 від 31.10.2021, оплачувався відповідачем частково та несвоєчасно.

Борг у сумі 342 896,93 грн. не сплачений відповідачем, як у строк, що встановлений умовами договору не пізніше 10-го числа місяця, що йде за звітним, так і в подальшому.

Більш того, жодних заперечень щодо заборгованості в розмірі 342 896,93 грн., відповідачем не надано і до суду.

Відповідно до ст.610 ЦК України порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

У п.3 ч.1 ст.611 ЦК України встановлено, що у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема, сплата неустойки.

Відповідно до ч.ч.1,3 ст.549 ЦК України неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов`язання. Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов`язання за кожен день прострочення виконання.

Згідно з ч.2 ст.551 ЦК України якщо предметом неустойки є грошова сума, її розмір встановлюється договором або актом цивільного законодавства.

Умовами п. 8.3. договору, у редакції додаткової угоди, встановлено, що у разі несвоєчасної або неповної оплати за природний газ Споживач, окрім інфляційних та 3% річних сплачує Постачальнику пеню в розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який стягується пеня, від несплаченої суми за кожен день прострочення.

Перевіривши наявний в матеріалах справи розрахунок пені, який здійснений позивачем, та згідно з яким розмір пені становить 32589,30 грн., судом встановлено відповідність цього розрахунку обставинам справи щодо прострочення відповідача.

Перевіривши наявний в матеріалах справи розрахунок штрафу в розмірі 197539,33 грн., нарахування якого відповідачу здійснено на підставі умов п.8.4. договору, господарським судом встановлено відповідність цього розрахунку обставинам справи щодо порушення відповідачем обсягів спожитого у жовтні 2021 природного газу. А саме перевищення споживання на 49,46%.

Відповідно до ст.625 ЦК України боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання. Боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Індекс інфляції - це показник, що характеризує динаміку загального рівня цін на товари та послуги, які купуються населенням для невиробничого споживання, і його найменший період визначення складає місяць.

Розмір боргу з урахуванням індексу інфляції визначається виходячи з суми боргу, що існувала на останній день місяця, в якому платіж мав бути здійснений, помноженої на індекс інфляції, визначений названою Державною службою, за період прострочення починаючи з місяця, наступного за місяцем, у якому мав бути здійснений платіж, і за будь-який місяць (місяці), у якому (яких) мала місце інфляція. При цьому в розрахунок мають включатися й періоди часу, в які індекс інфляції становив менше одиниці (тобто мала місце дефляція).

Перевіривши розрахунок інфляційних втрат, який здійснений позивачем, та згідно з яким розмір інфляційних втрат становить 114 198,84 грн., господарським судом встановлено відповідність цього розрахунку обставинам справи щодо прострочення відповідача.

Перевіривши розрахунок 3% річних, який здійснений позивачем, та згідно з яким розмір 3 % річних становить 21306,58 грн., господарським судом встановлено відповідність цього розрахунку обставинам справи щодо прострочення відповідача.

Відповідно до ч.1 ст. 74 ГПК кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

У ст.76 ГПК України встановлено, що належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування. Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Згідно ст. 77 ГПК України обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування. Докази, одержані з порушенням закону, судом не приймаються.

Статтею 86 ГПК України встановлено, що суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

З огляду на вищевикладене, Господарський суд Одеської області дійшов висновку про обґрунтованість і правомірність позовних вимог Товариства з обмеженою відповідальністю ЮГ-ГАЗ, а отже і їх задоволення.

На підставі ст.129 ГПК України судові витраті щодо сплати судового збору покладаються на відповідача.

Керуючись ст. ст. 129, 232, 233, 236-238, 240, 241 Господарського процесуального кодексу України, суд

В И Р І Ш И В:

1.Позов Товариства з обмеженою відповідальністю ЮГ-ГАЗ до Товариства з обмеженою відповідальністю СТРОЙКЕРАМІКА про стягнення 708530, 98 грн. задовольнити.

2.Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю СТРОЙКЕРАМІКА (67813, Одеська область, Овідіопольський район, село Калаглія, вул. Чапаєва, 55, код ЄДРПОУ 32059668) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю ЮГ-ГАЗ (65012, м. Одеса, вул. Велика Арнаутська, буд. 19, приміщення №103, код ЄДРПОУ 30194498) суму боргу за спожитий природний газ в розмірі 342896,93 грн., пеню в розмірі 32589,30 грн., інфляційні в розмірі 114 198, 84 грн., 3 % річних в розмірі 21306,58 грн., штраф в порядку п. 8.4. договору в розмірі 197 539, 33 грн., а також витрати по сплаті судового збору у розмірі 10627,96 грн.

Рішення господарського суду набирає законної сили в порядку ст.241 Господарського процесуального кодексу України і може бути оскаржено в апеляційному порядку до Південно-західного апеляційного господарського суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 20 днів з дня складання повного рішення.

Повне рішення складено 15 квітня 2024 р.

Суддя Г.Є. Смелянець

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118355648
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг енергоносіїв

Судовий реєстр по справі —916/5441/23

Рішення від 03.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Смелянець Г.Є.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Смелянець Г.Є.

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Смелянець Г.Є.

Ухвала від 19.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Смелянець Г.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні