Ухвала
від 15.04.2024 по справі 640/20050/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

15 квітня 2024 року м. Київ№640/20050/20

Київський окружний адміністративний суд у складі:

головуючої судді Діски А.Б.,

розглянувши матеріали адміністративної справи

за позовомОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , рнокпп НОМЕР_1 )доВерховного Суду України (01043, м. Київ, вулю Пилипа Орлика, 4, код ЄДРПОУ 00019034)простягнення заборгованості з заробітної плативстановив:

ОСОБА_1 звернулась до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Верховного Суду України, у якому просила суд:

- стягнути з Верховного Суду України на користь ОСОБА_1 1071813 грн. 75 коп. (один мільйон сімдесят одна тисяча вісімсот тринадцять гривень сімдесят п?ять копійок) заборгованості по заробітній платі, а також 24 898грн. 45коп. ( двадцять чотири тисячі вісімсот дев?яносто вісім гривень сорок п?ять копійок ) компенсації втрати частини заробітної плати у зв?язку із порушенням строків її виплати.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 02 вересня 2020 року позовну заяву прийнято до провадження та відкрито провадження у справі та вирішено здійснювати розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

В матеріалах справи наявний відзив на позовну заяву, відповідно до якого Верховний Суд України просить суд задовольнити позовні вимоги, з тих підстав, що Державна казначейська служба України діє у порушення частини другої статті 19 Конституції України та перешкоджає функціонуванню Верховного Суду України, зокрема, в частині виплати заробітної плати. Відповідач зазначає, що заробітна плата планово-фінансовим управлінням Верховного Суду України позивачу нараховується, проте не виплачується у зв`язку з тим, що Державна казначейська служба України відмовляється опрацьовувати та повертає без розгляду платіжні документи Верховного Суду України для виплати заробітної плати її працівникам.

Законом України «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду» від 13 грудня 2022 року №2825-ІХ було постановлено ліквідувати Окружний адміністративний суд міста Києва. Крім того установлено, що з дня набрання чинності цим Законом Окружний адміністративний суд міста Києва припиняє здійснення правосуддя. До початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду справи, підсудні окружному адміністративному суду, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ, розглядаються та вирішуються Київським окружним адміністративним судом. Окружний адміністративний суд міста Києва невідкладно, протягом десяти робочих днів, передає судові справи, які перебувають у його володінні, до Київського окружного адміністративного суду.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду справу №640/20050/20 прийнято до свого провадження суддею Діскою А.Б. та вирішено проводити розгляд справу у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Дослідивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

З 21 червня 2018 року розпочато процедуру припинення діяльності Верховного Суду України, а відповідно до спільного наказу Державної судової адміністрації України та Верховного Суду від 07.06.2019 №560/90-ОД головою ліквідаційної комісії Верховного Суду України призначено ОСОБА_2 . На підставі викладеного, вбачається, що оскільки на даний час Верховний Суд України перебуває в стані припинення, належним його представником може бути лише голова ліквідаційної комісії або за його дорученням член такої комісії, у зв`язку з чим є необхідність залучити ліквідаційну комісію Верховного Суду України в якості співвідповідача у даній справі.

Відповідно до частин третьої та четвертої статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

При вказаних обставинах, суд вважає за доцільне залучити ліквідаційну комісію Верховного Суду України (01043, м. Київ, вулю Пилипа Орлика, 4, код ЄДРПОУ 00019034) до участі у даній справі в якості співвідповідача.

Враховуючи вищевикладене та керуючись статтями 48, 204, 205 КАС України Київський окружний адміністративний суд

У Х В А Л И В:

1. Залучити в якості співвідповідача Ліквідаційну комісію Верховного Суду України (01043, м. Київ, вулю Пилипа Орлика, 4, код ЄДРПОУ 00019034).

2. Запропонувати співвідповідачу подати відзив на позовну заяву в десятиденний термін з дня отримання даної ухвали.

3. Надіслати ухвалу учасникам справи.

4. Роз`яснити сторонам, що інформацію у справі, що розглядається, можна отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на веб-сторінці Київського окружного адміністративного суду за інтернет-адресою http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070.

Ухвала, відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України, набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Діска А.Б.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118361247
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо проходження служби

Судовий реєстр по справі —640/20050/20

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Діска А.Б.

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Діска А.Б.

Ухвала від 02.09.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні