Ухвала
від 16.04.2024 по справі 302/452/24
МІЖГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 302/452/24

2/302/202/24

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про відкриття провадження у справі

16.04.2024 селище Міжгір`я

Суддя Міжгірського районного суду Закарпатської області Сидоренко Ю.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ) до Синевирської сільської ради Хустського районуЗакарпатської області (юридична адреса: с. Синевир, буд.1066, Хустського району Закарпатської області), про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини за заповітом,-

В С Т А Н О В И В:

11 квітня 2024року доМіжгірського районногосуду Закарпатськоїобласті надійшовпозов ОСОБА_1 до Синевирської сільської ради Хустського району Закарпатської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини за заповітом. У пред`явленому позові позивач ОСОБА_1 просить: визначити їй, ОСОБА_1 , додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини за заповітом після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , тривалістю три місяці з набрання рішення судом законної сили.

Оглянувши матеріали позовної заяви та додані до позову документи, вважаю, що підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі на даний час немає.

За таких обставин, вважаю за можливе відкрити провадження у даній справі в порядку ст.187 ЦПК України.

Крім того, вважаю, що дану цивільну справу доцільно розглядати у порядку загального позовного провадження, зокрема, враховуючи ціну позову, обраний позивачами спосіб захисту, категорію справи про спадкування, обсяг та характер доказів у справі, а також кількість учасників справи, тому вважаю за необхідне провести розгляд зазначеної справи за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче судове засідання, з викликом (повідомленням) сторін та осіб, які беруть участь у справі.

Крім того, на підставі п.7 ч.1 ст.84 ЦПК України, та враховуючи категорії справи про спадкування, також під час вирішення питання про відкриття провадження у справі вважаю за необхідне витребувати від приватного нотаріуса Хустського районного нотаріального округу Закарпатської області Сятиня Т.С. копію спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою всебічного та повного розгляду даної цивільної справи.

Приймаючи до уваги вищевикладене, керуючись ст.ст.19,84,175,177,187,259-261,274,277 ЦПК України, суддя -

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадження у цивільній справі № 302/452/24 за позовом ОСОБА_1 до Синевирської сільської ради Хустського району Закарпатської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини за заповітом.

Розгляд цивільної справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судовезасідання у Міжгірському районному суді Закарпатської області на 16годин 00 хвилин 15травня 2024 року в приміщенні зали судових засідань Міжгірського районного суду Закарпатської області за адресою: Закарпатська область Хустський район смт. Міжгір`я вул. Шевченка, 99.

Про час та місце розгляду справи повідомити сторони та інших осіб, які беруть участь у справ та викликати їх в судове засідання.

Направити учасникам судового розгляду копію даної ухвали, відповідачам направити копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Витребувати від приватного нотаріусу Хустського районного нотаріального округу Закарпатської області Сятиня Тетяни Степанівни (адреса: АДРЕСА_2 ) завірену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Вказані документи (докази) направити на адресу Міжгірського районного суду Закарпатської області у строк до 13травня 2024 року.

Роз`яснити, що згідно ч.7 ст.84 ЦПК України, у разі відсутності можливості подати доказ, який витребовує суд, або відсутності можливості подати такий доказ у встановлені строки, особи зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5 (п`яти) днів з дня вручення ухвали.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всіх письмових та електронних доказів, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Зобов`язати відповідачів, відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам цивільного процесу.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами, згідно ч.8 ст.178 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, який має відповідати вимогам ч.3-5 ст.178, ст.179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам строк для подачі заперечень до відповіді на відзив протягом п`яти днів з дня отримання її копії.

Учасники цивільного процесу можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://vs.zp.court.gov.ua/.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Міжгірського районного суду Закарпатсткої області:Ю. В. СИДОРЕНКО

СудМіжгірський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118372537
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —302/452/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні