Ухвала
від 16.04.2024 по справі 951/14/24
КОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 951/14/24

Провадження №2/951/70/2024

УХВАЛА

підготовчого засідання

16 квітня 2024 року

Козівський районний суд Тернопільської області

у складі головуючої судді Гриновець О. Б.

з участю секретаря судового засідання Горохівської Ю. О.

представника позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в режимі відеоконференцзв`язку справу за позовом ОСОБА_2 до Козівської селищної ради Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно

установила:

9.01.2024 представник ОСОБА_2 адвокат Богуш В. Д. звернувся до суду із позовною заявою про визнанняправа власностіна спадковемайно з підстав, вказаних у такій.

Ухвалою судді Козівського районного суду Тернопільської області Гриновець О. Б. від 22.01.2024 прийнято позовну заяву до розгляду й відкрито провадження у даній справі.

13.03.2024 представник ОСОБА_2 адвокат Богуш В. Д. на адресу суду скерував заяву про зміну предмета позову, відповідно до якої просить встановити факт родинних відносин, а саме те, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є дружиною ОСОБА_3 , котрий помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , яку в підготовчому судовому засіданні підтримав повністю.

Інші учасники справи в підготовче судове засідання не з`явилися.

Ознайомившись з поданою заявою, суд доходить висновку про необхідність залишення її без руху з таких підстав.

Згідно з ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Статтями 175, 177 ЦПК України визначено вимоги до форми та змісту позовної заяви.

Згідно з вимогами ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ч. 3ст.6Закону України«Про судовийзбір» за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Із матеріалів заяви видно, що до такої не долучено квитанції про сплату судового збору за вимогу немайнового характеру або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати такого.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суд, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. Відповідно до ч. 2 ст. 185 ЦПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на те, що ОСОБА_2 , яка звернулася до суду з додатковою вимогою про встановлення факту родинних відносин, не сплачено судовий збір, суд вважає, що таку слід залишити без руху й надати заявниці строк для усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185, 197, 259-261 ЦПК України

постановила:

залишити без руху заяву ОСОБА_2 до Козівської селищної ради Тернопільської області про встановлення факту родинних відносин.

Надати заявнику строк для усунення недоліків, який не може перевищувати 5 (п`яти) днів з дня вручення копії ухвали про залишення заяви без руху та роз`яснити, що у випадку невиконання ним у встановлений строк відповідних вимог ухвали суду, заява буде залишена без розгляду.

У разі невиконання ухвали суду у зазначений строк заяву вважати неподаною та повернути її заявнику.

Копію ухвали про залишення заяви без руху надіслати особі, яка подала заяву.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя О. Б. Гриновець

СудКозівський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118372944
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —951/14/24

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні