Ухвала
від 16.04.2024 по справі 581/331/24
ЛИПОВОДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 581/331/24

Провадження № 2-о/581/17/24

У Х В А Л А

про призначення судово-психіатричної експертизи

16 квітня 2024 року сел. Липова Долина

Липоводолинський районний суд Сумської області в складі судді Кузьмінського О.В., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Липоводолинської селищної ради Сумської області, Управління соціального захисту населення Роменської районної державної адміністрації про визнання особи недієздатною та призначення опікуна,

в с т а н о в и в :

15 квітня 2024 року представник заявника адвокат Шульга О.С. звернувся до суду із вказаною заявою та просить визнати недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та призначити ОСОБА_1 її опікуном.

Матеріали справи містять клопотання представника заявника про призначення судово-психіатричної експертизи.

У відповідності до частини 1 статті 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов:

1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо;

2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Згідно із частиною 1 статті 104 ЦПК України про призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Згідно із вимогами статті 105 ЦПК України призначення експертизи є обов`язковим, якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи.

Відповідно до статті 298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

З огляду на вищезазначене та враховуючи, що вирішення питання про те, чи здатна ОСОБА_2 усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, потребує спеціальних знань в галузі психіатрії, керуючись статтями 105, 298 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в :

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Липоводолинської селищної ради Сумської області, Управління соціального захисту населення Роменської районної державної адміністрації про визнання особи недієздатною та призначення опікуна судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити такі питання:

1. Чи хворіє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце мешкання: АДРЕСА_1 на психічну хворобу?

2. Чи здатна ОСОБА_2 усвідомлювати значення своїх дій та чи може керувати ними?

Проведення експертизи доручити експертам Сумської філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» (м. Суми, проспект М.Лушпи, 54).

Попередити експертів Сумської філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» про кримінальну відповідальність за статтями 384, 385 КК України за надання завідомо неправдивого висновку та відмову без поважних причин від виконання покладених обов`язків.

Для проведення експертизи направити копію ухвали суду до експертної установи.

Провадження в справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі скарги до Сумського апеляційного суду.

Суддя О. В. Кузьмінський

СудЛиповодолинський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118373281
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —581/331/24

Рішення від 21.08.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Кузьмінський О. В.

Рішення від 21.08.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Кузьмінський О. В.

Ухвала від 06.08.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Кузьмінський О. В.

Ухвала від 09.07.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Кузьмінський О. В.

Ухвала від 09.07.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Кузьмінський О. В.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Кузьмінський О. В.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Кузьмінський О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні