Ухвала
від 15.04.2024 по справі 278/682/24
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа 278/682/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 квітня 2024 року м. Житомир

Житомирський районний суд Житомирської області у складі головуючого судді Євгена Татуйка, розглянув заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Житомирі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Служба у справах дітей Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області про надання права на шлюб,-

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Житомирського районного суду Житомирської області перебуває вказана цивільна справа.

У судове засідання учасники справи не з`явилися, хоча про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлялися належним чином. Від заявниці ОСОБА_1 та заінтересованих осіб ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Житомирі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) та Служби у справах дітей Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області до суду надійшли письмові заяви про здійснення розгляду справи за їх відсутності. Причини неявки ОСОБА_4 суду не відомі.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Так, дослідивши матеріали справи судом установлено, що у них відсутній висновок відповідного органу опіки та піклування стосовно доцільності надання ОСОБА_1 права на шлюб.

Нормами процесуального законодавства вказані правовідносини врегульовано наступним чином.

Згідно ч. 3 ст.293 ЦПК України у порядку окремого провадження розглядаються також справи про надання права на шлюб.

Приписами ч. 3 ст.294 ЦПК України визначено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

За правилами ч.2 ст.294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

За положеннями п.3 ч.1 ст.223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку у випадку необхідності витребування нових доказів.

За таких обставин, з метою повного та всебічного розгляду цієї цивільної справи у суду виникла необхідність витребувати у Служби у справах дітей Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області висновок щодо доцільності надання ОСОБА_1 права на шлюб.

За відсутності такого висновку розгляд справи унеможливлений, а тому судове засідання належить відкласти.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.223,293,294 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Витребувати із Служби у справах дітей Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області (вул. Дружби Народів, буд. 5, с-ще Новогуйвинське, Житомирський район, Житомирська область, код ЄРДПОУ 44285773) висновок щодо доцільності надання ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , АДРЕСА_1 ) права на шлюб із ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_2 ).

Встановити строк надання вказаного висновку 15 днів з моменту отримання копії цієї ухвали.

Відкласти судовий розгляд справи на 09 годину 30 хвилин 14 травня 2024 року.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Євген Татуйко

СудЖитомирський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118374919
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи, що виникають із сімейних правовідносин, з них: про надання права на шлюб

Судовий реєстр по справі —278/682/24

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні