Ухвала
від 16.04.2024 по справі 343/849/24
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 343/849/24

Провадження №: 2-о/343/78/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

16 квітня 2024 року м. Долина

Суддя Долинського районного суду Івано-Франківської області Тураш В. А.,

розглянувши заяву ОСОБА_1 прож. АДРЕСА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Вигодської селищної ради вул. Д.Галицького,75 смт Вигода Калуського району Івано-Франківської області, ОСОБА_2 , прож. АДРЕСА_1 , про визнання громадянина недієздатним -

ВСТАНОВИВ:

16 квітня 2024 року до Долинського районного суду Івано-Франківської області, надійшла заява ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Вигодської селищної ради , ОСОБА_2 , про визнання громадянина недієздатним.

За наслідками автоматизованого розподілу та попереднього відбору присяжних судової справи, справу визначено для розгляду судом у складі: судді Тураша В.А. та присяжних Бік В.Є., Дзуль Н.Й.

Враховуючи вищевикладене, вважаю за необхідне прийняти дану цивільну справу до свого провадження та розпочати розгляд справи із стадії підготовчого судового засідання.

Відповідно до змісту ст. 293 ЦПК України, окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Як визначено в п. 1 ч. 2 ст. 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи, зокрема про визнання фізичної особи недієздатною.

Згідно із ч. 1 ст. 299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

За змістом ч. 4 ст. 293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 3, 4, 9, 10 частини другої цієї статті, зокрема у справах про визнання фізичної особи недієздатною, розгляд справ проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Питання про виклик особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатним, вирішувати з врахуванням стану здоров`я останнього.

Керуючись ст.ст 33, 187, 293, 294 ЦПК України, суддя-

П О С Т А Н О В И В:

прийняти до свого провадження цивільну справу №343/849/24 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Вигодської селищної ради , ОСОБА_2 , про визнання громадянина недієздатним.

Призначити підготовче колегіальнесудове засіданняу приміщенніДолинського районногосуду Івано-Франківськоїобласті,вул.Обліски 115,м.Долина Калуськогорайону,Івано-Франківськоїобласті на 02травня 2024 рокув 09.30год.,у залісудового засідання№ 3за участю заявника, адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, представника заінтересованої особи.

Заінтересованій особі - представнику Органу опіки та піклування виконавчого комітету Вигодської селищної ради пропоную подати письмові пояснення на заяву та подання про доцільність визнання фізичної особи недієздатною та призначення їй опікуна.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному вебпорталі "Судова влада України" в мережі за посиланням: http://dl.if.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати невідкладно особам, які беруть участь у справі та повідомити присяжних про місце, дату і час судового засідання.

Представнику заінтересованої особи - Органу опіки та піклування виконавчого комітету Вигодської селищної ради разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копію заяви та додані до неї документи.

Ухвала не підлягає оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду.

Суддя Долинського районного суду Тураш В. А.

СудДолинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118375171
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —343/849/24

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні