Ухвала
від 16.04.2024 по справі 363/681/24
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"16" квітня 2024 р. Справа № 363/681/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 квітня 2024 року м. Вишгород

Вишгородський районний суд Київської області у складі: головуючої судді Дьоміної О.П., присяжних - Кучера А.В., Сологуба А.О., за участю секретаря судового засідання - Ходасевич Д.К., заявника - ОСОБА_1 , заінтересованих осіб - ОСОБА_2 , представника заінтересованої особи Органу опіки та піклування Петрівської Сільської ради Мельник О.В., представника заінтересованої особи Вишгородської районної військової адміністрації Київської області Денисової С.М., розглянувши у закритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особі: Орган опіки та піклування Петрівської сільської ради Вишгородського району Київської області, Вишгородська районна військова адміністрація Київської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про усиновлення дитини,-

ВСТАНОВИВ:

08.02.2024 року ОСОБА_1 звернувся до суду із вказаною заявою в якій просив: надати дозвіл на усиновлення ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , оголосивши його усиновлювачем дитини; змінити прізвище дитини зі « ОСОБА_3 » на « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; зобов`язати компетентний відділ державної реєстрації актів цивільного стану внести відповідні зміни до актового запису про народження ОСОБА_3 за №83, складеного Генічеським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Генічеському районі Херсонської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) 20.03.2020 року.

Ухвалою суду від 09.02.2024 року зазначена заява про усиновлення дитини прийнята судом до розгляду, по ній відкрито провадження та справа призначена до судового розгляду у закритому судовому засіданні.

16.04.2024 року заявник ОСОБА_1 подав суду заяву, в якій просив залишити його заяву про усиновлення без розгляду.

Заінтересована особа ОСОБА_2 не заперечувала щодо задоволення заяви, підтвердила все, на що посилався заявник, про що надала суду відповідну заяву.

Представник Органу опіки та піклування Петрівської сільської ради Вишгородського району Київської області Мельник О.В. та представник Вишгородської районної військової адміністрації Київської області - начальник служби у справах дітей та сім`ї Денисова С.М. вважали доцільним задовольнити заяву про залишення заяви про усиновлення без розгляду.

Дослідивши заяву ОСОБА_1 суд дійшов наступного висновку:

Так, ст. 13 ЦПК України закріплено принцип диспозитивності цивільного судочинства, відповідно до якого суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням фізичних чи юридичних осіб, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених ними вимог і на підставі доказів поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбаченому цим Кодексом випадках.

Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Стаття 1 ЦПК України зазначає, що цивільний процесуальний кодекс України визначає юрисдикцію та повноваження загальних судів щодо цивільних спорів та інших, визначених цим Кодексом справ, встановлює порядок здійснення цивільного судочинства.

При застосуванні тієї чи іншої норми процесуального права суд повинен виходити із комплексного та ґрунтовного аналізу норм права загалом.

Так, діючим ЦПК України чітко розмежовано стадії: відкриття провадження у справі, підготовче провадження, розгляд справи по суті, зупинення і закриття провадження у справі, залишення позову без розгляду тощо.

Відповідно до вимог ст. 294 ЦПК України під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

Частина 3 цієї статті наголошує, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Так, згідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України - суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення заяви ОСОБА_1 про залишення його заяви без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 1, 13, 62, 64, 257, 260, 353, 354 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 - задовольнити та заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особі: Орган опіки та піклування Петрівської сільської ради Вишгородського району Київської області, Вишгородська районна військова адміністрація Київської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про усиновлення дитини - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвалу суду не було вручено у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головуюча суддя О.П. Дьоміна

Присяжний А.В. Кучер

Присяжний А.О. Сологуб

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118375648
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення дитини

Судовий реєстр по справі —363/681/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Дьоміна О. П.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Дьоміна О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні