Ухвала
від 15.04.2024 по справі 725/3143/24
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІВЦІВ

Єдиний унікальний номер 725/3143/24

Номер провадження 1-кс/725/790/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.04.2024

Першотравневий районний суд м. Чернівці у складі:

Головуючого-слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчої ОСОБА_3 , розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ ЧРУП ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_4 про дозвіл на проведення огляду, подане в рамках кримінального провадження12023263020001121 від 01.12.2023

ВСТАНОВИВ:

Слідчий, в рамках розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023263020001121 від 01.12.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 239 ч 1 КК України звернувся до Першотравневого районного суду м. Чернівці з вказаним вище клопотанням, погодженим із прокурором Чернівецької окружної прокуратури.

У клопотанні зазначено, що до Чернівецького РУП ГУНП в Чернівецькій області 29.11.2023 звернувся мешканець міста Чернівці ОСОБА_5 з приводу того, що невстановлені особи, використовуючи господарські приміщення ДП «Дослідне господарство «Центральне», що розташовані на земельних ділянках комунальної власності біля вулиць Каштанова-Рильського-Колгоспна в місті Чернівці, незважаючи на розташовані поруч житлові будинки, займаються тваринництвом, продукти життєдіяльності яких, усупереч санітарним вимогам, вивозять на земельні ділянки міської ради, чим створюють несприятливі умови для проживання внаслідок різкого смороду, забруднюють орні землі, отруюють навколишнє середовище.

У ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження в якості свідка допитано заявника ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який показав, що протягом 2023 року та по теперішній час в АДРЕСА_1 на землях міської ради розташовані господарські приміщення, належні державному підприємству «Дослідне господарство «Центральне»».

На його думку, посадові особи даного підприємства, неправомірно передали у користування фізичним особам, які скоріш за все є місцевими підприємцями, вищевказані приміщення та які нехтуючи всіма правилами поведінки і моралі, маючи на меті тільки особисте збагачення, незважаючи на жителів будинків, які розташовані поруч, займаються тваринництвом у наданих їм приміщеннях та в супереч санітарних вимог, вивозять продукти життєдіяльності тварин на земельні ділянки міської ради, чим створюють несприятливі умови для проживання внаслідок різкого смороду, забруднюють орні землі та отруюють навколишнє середовище, яке в подальшому може бути непридатним для використання.

За даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно за адресою: АДРЕСА_2 (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 2091821273101) знаходяться нежитлові будівлі та споруди, що на праві приватної власності належить ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ 00024360, Україна), правокористувачем яких є ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ: 00729868, Україна).

З метою встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, проведення повного та неупередженого досудового розслідування, визначення джерела забруднення навколишнього природного середовища та земель комунальної власності, його обсягів та хімічного складу забруднюючих речовин, у органу досудових розслідувань виникла необхідність у проведенні огляду нежитлових (виробничих) приміщень за адресою: АДРЕСА_2 та частини земельних ділянок, на яких вони розміщені (кадастровий номер 7310136900:52:011:0024) з метою призначення за його результатами судової інженерно-екологічної експертизи, для надання повної та вичерпної інформації, а також зразків забруднюючих речовин судовому експерту.

В судовому засіданні слідча клопотання підтримала. Дала пояснення по його суті і по суті встановлених під час досудового розслідування фактів.

Заслухавши сторону кримінального провадження, перевіривши обставини звернення до суду із вказаним клопотанням, дослідивши копії матеріалів кримінального провадження, додані до клопотання вважаю, що воно є обґрунтованим і таким що підлягає задоволенню.

Частиною 2 ст. 237 КПК України передбачено, що огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Судом встановлено, що клопотання про надання дозволу на проведення огляду відповідає вимогам ст. 234 КПК.

Органом досудового розслідування доведено необхідність проведення вказаної слідчої дії, що має значення для повного і об`єктивного дослідження обставин справи.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження і інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, дані про власника земельної ділянки з кадастровим номером 7310136900:52:011:0024 відсутні.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 234, 235, 237 ч. 2 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити

Надати групі слідчих слідчого відділу Чернівецького РУП ГУНП в Чернівецькій області : старшому слідчому відділення № 3 (смт. Глибока) СВ Чернівецького районного управління поліції ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_3 , начальнику відділення з розслідування злочинів у сфері службової та господарської діяльності СВ Чернівецького районного управління поліції ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_6 , старшому слідчому відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ Чернівецького РУП ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_7 , старшому слідчому відділення розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості СВ Чернівецького РУП ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_8 , слідчому відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ Чернівецького РУП ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_9 , слідчому відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ Чернівецького РУП ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_4 дозвіл на проведення огляду земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_2 , розташованої біля земельної ділянки з кадастровим номером 7310136900:52:011:0024, за участ ю спеціалістів для проведення вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапису, складання плану і схеми, виготовлення графічних зображень оглянутого місця, споруди чи окремих речей, з можливістю, відбирати зразки забруднюючих речовин.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Першотравневого

районного суду м.Чернівці ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118377757
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —725/3143/24

Ухвала від 15.04.2024

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Галичанський О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні