Ухвала
від 01.04.2024 по справі 753/6162/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/6162/24

провадження № 1-в/753/217/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"01" квітня 2024 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3

представника в/ч ОСОБА_4 ,

засудженого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання захисника ОСОБА_6 в інтересах засудженого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , засудженого вироком Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 30.01.2024 за ч. 4 ст. 402, ст. 69 КК України про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання,

ВСТАНОВИВ:

До Дарницького районного суду м. Києва надійшло клопотання захисника ОСОБА_6 , подане в інтересах засудженого ОСОБА_5 про умовно-дострокове звільнення.

В обґрунтування клопотання захисник зазначив, що ОСОБА_5 засуджений вироком Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська від 30.01.2024 за ч. 4 ст. 402, ст. 69, ст. 62 КК України до 1 року тримання в дисциплінарному батальйоні. Строк відбування покарання останньому відраховується з 21.06.2023 року. ОСОБА_5 відбуває покарання у дисциплінарному батальйоні військової частини НОМЕР_1 , яка знаходиться на території Дарницького району м. Києва. За час відбування покарання зарекомендував себе з позитивної сторони, був ввічливим у стосунках з іншими військовослужбовцями узятими під варту та посадовими особами установи, дотримувався розпорядку установленого на гауптвахті та санітарно-гігієнічних правил, мав постійно охайний зовнішній вигляд, бережно ставився до інвентарю, обладнання та іншого військового майна. Разом з тим, засуджений ОСОБА_5 бажає звільнитися з військової служби, щоб доглядати за своєю матір`ю, яка являється інвалідом 2 групи. ОСОБА_5 засуджений за вчинення умисного тяжкого злочину та на момент звернення до суду з відповідним клопотанням фактично відбув дві третини призначеного покарання, що надає йому право на звернення до суду з клопотанням про умовно дострокове звільнення, відповідно до положень ст. 81 КК України.

Засуджений в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити, посилаючись на обставини, викладені у клопотанні, прокурор та представник військової частини не заперечували щодо задоволення даного клопотання про умовно-дострокове звільнення ОСОБА_5 від відбування покарання.

Вислухавши учасників судового провадження, дослідивши клопотання, додані до нього матеріали та матеріали особової справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 КК України, до осіб, що відбувають покарання у виді тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

Відповідно до ч. 2 ст. 81 КК України умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення.

Згідно з п. 2 ч. 3 ст. 81 КК України умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване після фактичного відбуття засудженим не менше двох третин строку покарання, призначеного судом за умисний тяжкий злочин.

Засуджений ОСОБА_5 на день звернення до суду з клопотанням відбув фактично дві третини строку покарання, призначеного судом.

За час відбування покарання ОСОБА_5 зарекомендував себе з позитивної сторони, з позитивної сторони, був ввічливим у стосунках з іншими військовослужбовцями узятими під варту та посадовими особами установи, дотримувався розпорядку установленого на гауптвахті та санітарно-гігієнічних правил, мав постійно охайний зовнішній вигляд, бережно ставився до інвентарю, обладнання та іншого військового майна. Будь-які стягнення у нього відсутні, своєю сумлінною поведінкою і ставленням до праці останній довів своє виправлення. Разом з тим, засуджений ОСОБА_5 бажає звільнитися з військової служби, щоб доглядати за своєю матір`ю, яка являється інвалідом 2 групи.

На підставі аналізу наведених обставин та вимог закону, враховуючи, що засуджений ОСОБА_5 вчинив тяжкий злочин, та відбув більше двох третин строку призначеного судом покарання, за час відбуття покарання має заохочення, будь-які стягнення на нього не накладалися, характеризується позитивно, тобто своєю сумлінною поведінкою та ставлення до праці довів своє виправлення, наявність на його утриманні матері інваліда, яка потребує догляду, а інші особи, які можуть здійснювати такий догляд відсутні, а тому суд вважає за можливе звільнити засудженого ОСОБА_5 умовно-достроково від відбування призначеного судом покарання.

На підставі викладеного та керуючись ст. 81 КК України, ст. ст. 537, 539 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання захисника - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1, засудженого вироком Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 30.01.2024 за ч. 4 ст. 402, ст. 69, ст. 62 КК України до 1 року тримання в дисциплінарному батальйоні, від відбування покарання умовно-достроково на невідбутий строк.

Ухвала суду може бути оскаржена через Дарницький районний суд м. Києва до Київського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118377955
СудочинствоКримінальне
Сутьумовно-дострокове звільнення від відбування покарання

Судовий реєстр по справі —753/6162/24

Ухвала від 01.04.2024

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Щасна Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні