Ухвала
від 16.04.2024 по справі 172/362/24
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 172/362/24

Провадження № 2-о/172/14/24

У Х В А Л А

16.04.2024 року Васильківський районний суд Дніпропетровської області в складі: головуючого судді - Битяка І.Г., присяжних -Бібік Г.Д., Нагорної Л.В.

за участі секретаря судового засідання - Глушко О.М.

заявників - ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , розглянувши у закритому судовому засіданні в сел. Васильківка цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересована особа: служба у справах дітей Синельниківської районної військової адміністрації Дніпропетровської області про усиновлення дитини, -

В С Т А Н О В И В

В провадженні суду перебуває вищевказана заява.

Згідно з вимогами ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Суд розглядає в порядку окремого провадження справи про усиновлення за участю заявника і заінтересованих осіб(п. 4 ч. 2 ст. 293, ч. 4 ст. 294 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 313 ЦПК України суд розглядає справу про усиновлення дитини за обов`язковою участю заявника, органу опіки та піклування або уповноваженого органу виконавчої влади, а також дитини, якщо вона за віком і станом здоров`я усвідомлює факт усиновлення, з викликом заінтересованих та інших осіб, яких суд визнає за потрібне допитати.

У судовому засіданні заявники пояснили і вказане підтверджено матеріалами справи, що малолітній ОСОБА_3 , 2018 року народження на теперішній час перебуває в дитячому будинку сімейного типу ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

При вирішенні питання про залучення заінтересованих осіб суд застосовує принцип аналогії закону та керується ст. 53 ЦПК України при залученні заінтересованих осіб, оскільки положення ст. 294 ЦПК України не регулюють порядок залучення заінтересованої особи у справах окремого провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Вислухавши заявників та ознайомившись з матеріалами справи суд вважає за доцільне та в інтересах малолітньої дитини, відносно якої вирішується питання про усиновлення, залучити до участі у цій справі як заінтересованих осіб - орган опіки та піклування Васильківської селищної ради Синельниківського району Дніпропетровської області та батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , де проживає малолітній ОСОБА_6 , 2018 року народження, а також зобов`язати батьків-вихователів забезпечити явку в судове засідання дитини для опитування.

Керуючись ст.ст. 53, 313 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В

1. Залучити як заінтересованих осіб у справі № 172/362/24:

- орган опіки та піклування Васильківської селищної ради Синельниківського району Дніпропетровської області (місцезнаходження: Перемоги, 140, сел. Васильківка, Синельниківський район, Дніпропетровська область);

- батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу ОСОБА_4 та ОСОБА_5 (місце перебування: АДРЕСА_1 ).

2. Направити заінтересованим особам копію заяви з доданими до неї матеріалами, копію ухвали суду та встановити строк до 25 квітня 2024 року для подання суду пояснень щодо предмета заяви.

3. Судове засідання відкласти на 13:30 годину 25 квітня 2024 року, викликавши у судове засідання заінтересованих осіб.

4. Зобов`язати батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу ОСОБА_4 та ОСОБА_5 забезпечити явку в судове засідання малолітнього ОСОБА_6 , 2018 року народження для опитування.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя І.Г. Битяк

СудВасильківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118379569
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —172/362/24

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні