Постанова
від 19.10.2010 по справі 2а-4603/10/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 жовтня 2010 року < ЧАС > м. Полтава Справа № 2а-4603/10/1670

Суддя Полтавського окру жного адміністративного суд у Алєксєєва Н.Ю., розглянувши в порядку скороченого прова дження справу за адміністрат ивним позовом Лубенської об'єднаної державної податк ової інспекції до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Лубенські краяни" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

29 вересня 2010 року позив ач Лубенська об'єднана де ржавна податкова інспекція звернулася до Полтавського о кружного адміністративного суду з адміністративним поз овом до Товариства з обмежен ою відповідальністю "Лубен ські краяни" про припиненн я юридичної особи, посилаючи сь на те, що підприємство за вк азаною у реєстраційних докум ентах адресою не знаходиться , про що у Єдиному державному р еєстрі зроблено відповідний запис. Дана обставина, відпов ідно до частини 2 статті 38 Зако ну України “Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців” є підставою для постановлення судового рішення щодо припи нення юридичної особи.

Конверт із ухвалою про відк риття скороченого проваджен ня та копією позовної заяви з доданими до неї документами , направлений відповідачу за адресою: вул. Карла Маркса, 70, м . Лубни, Полтавська область, вн есеною до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців, пов ернувся до суду із відміткою “за зазначеною адресою не пр оживає”. З огляду на положенн я частин 8, 11 статті 35 Кодексу ад міністративного судочинств а України відповідач вважаєт ься таким, що належним чином п овідомлений про розгляд спра ви в суді.

Відтак, суд доходить виснов ку, що спір підлягає вирішенн ю на підставі наявних у матер іалах справи доказів, оскіль ки вони повно та всебічно вис вітлюють обставини спірних п равовідносин.

Розглянувши подані позива чем документи, об' єктивно о цінивши докази, які мають юри дичне значення для розгляду справи і вирішення спору по с уті, суд вважає, що позов підля гає задоволенню з наступних підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю "Лубенські краяни" (ідентифікаційний ко д 35521275) зареєстроване Виконавч им комітетом Лубенської міської ради, про що видане св ідоцтво про державну реєстра цію юридичної особи серії А00 № 821166 від 10.12.2007 року, та перебуває н а обліку як платник податків у Лубенській об`єднаній д ержавній податковій інспекц ії, що підтверджується довід кою позивача № 157 від 11.12.2007 року.

Згідно довідки Лубенсько ї об`єднаної державної пода ткової інспекції №6054/10/15-124 від 21.09. 2010 року Товариство з обмежено ю відповідальністю "Лубенс ькі краяни" заборгованості перед бюджетом не має, до орга нів податкової служби не зві тує з третього кварталу 2009 рок у.

Порядок внесення до Єдино го державного реєстру запис у про відсутність юридичної особи за її місцезнаходження м встановлений частинами 7, 8 с татті 19 Закону “Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців ” в редакції Закону, діючій до 16.12.2009.

Так, не пізніше тринадцяти м ісяців з дня подачі (надіслан ня рекомендованим листом) ос танньої реєстраційної картк и, що містить відомості про юр идичну особу, юридична особа зобов'язана подати (надіслат и рекомендованим листом) дер жавному реєстратору реєстра ційну картку встановленого з разка про підтвердження відо мостей про юридичну особу.

Якщо до Єдиного державного реєстру не внесено запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, то в разі неодержання реєстрацій ної картки про підтвердження відомостей про юридичну осо бу в установлений частиною с ьомою цієї статті строк, а так ож у разі одержання державни м реєстратором від органу де ржавної податкової служби по відомлення встановленого зр азка про відсутність юридичн ої особи за її місцезнаходже нням державний реєстратор зо бов' язаний у строк, що не пер евищує десяти робочих днів з дати, яка встановлена для под ання реєстраційної картки пр о підтвердження відомостей п ро юридичну особу, або з дати о держання повідомлення від ор гану державної податкової сл ужби, направити рекомендован им листом юридичній особі по відомлення про необхідність подання державному реєстрат ору реєстраційної картки про підтвердження відомостей пр о юридичну особу.

У разі повернення до держав ного реєстратора рекомендов аного листа з відміткою відд ілення зв' язку про відсутні сть юридичної особи за вказа ною адресою або неподання юр идичною особою протягом міся ця з дати направлення їй відп овідного повідомлення реєст раційної карти про підтвердж ення відомостей про юридичну особу державний реєстратор повинен внести до Єдиного де ржавного реєстру запис про в ідсутність юридичної особи з а її місцезнаходженням або з апис про відсутність підтвер дження відомостей про юридич ну особу.

З огляду на викладене, фак т відсутності підприємства з а місцезнаходженням, за яким відбулася його державна реє страція, в силу зазначених пр авових норм може слугувати п ідставою для припинення юрид ичної особи через факт внесе ння державним реєстратором д о Єдиного державного реєстру запису про таку відсутність .

Відповідно до частини 8 стат ті 19 Закону України "Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб" державним реєстратором внесено до Єди ного державного реєстру запи с про відсутність Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Лубенські краяни" за йо го місцезнаходженням та нада но позивачу витяг з Єдиного д ержавного реєстру про внесен ня запису про відсутність ві дповідача за його місцезнахо дженням.

Відповідно до пункту 17 стат ті 11 Закону України “Про держа вну податкову службу” голови державних податкових адміні страцій і начальники державн их податкових інспекцій та ї х заступники мають право зве ртатися у передбачених закон ом випадках до судових орган ів із заявою (позовною заявою ) про скасування державної ре єстрації суб'єкта підприємни цької діяльності.

Згідно із частиною 2 статті 38 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб" підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юрид ичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особ и, зокрема є наявність в Єдино му державному реєстрі запису про відсутність юридичної о соби за вказаним її місцезна ходженням.

Судом встановлено, що забор гованість відповідача перед бюджетом відсутня, що підтве рджується наданою до матеріа лів справи довідкою позивача від 21 вересня 2010 року.

Крім того, при винесенні ріш ення судом враховано, що оскі льки Товариство з обмеженою відповідальністю "Лубенсь кі краяни" відсутнє за місц езнаходженням, тобто за адре сою, яка була внесена до Єдино го державного реєстру, відпо відач своїми діями позбавляє можливості органи податково ї служби здійснювати контрол ь за додержанням податкового законодавства України, прав ильністю обчислення, повното ю та своєчасністю сплати под атків, зборів.

З огляду на викладене, суд п риходить до висновку про нео бхідність задоволення позов них вимог Лубенської об`є днаної державної податкової інспекції.

Відповідно до частини 1 стат ті 256 Кодексу адміністративно го судочинства України поста нови суду, прийняті в порядку скороченого провадження вик онуються негайно.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183- 2 Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Лубенської об'єднаної державної податкової інспек ції до Товариства з обмежено ю відповідальністю "Лубенс ькі краяни" про припинення юридичної особи задовольнит и.

Припинити юридичну особу Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Лубенські кр аяни", що зареєстроване Викон авчим комітетом Лубенсько ї міської ради Полтавської області 10 грудня 2007року, (код ЄД РПОУ 35521275, вул. Карла Маркса, 70, м. Л убни, Полтавська область, 37500).

Копію постанови, після набр ання нею законної сили, напра вити Виконавчому комітету Лубенської міської ради По лтавської області для внесен ня до Єдиного державного реє стру запису про судове рішен ня щодо припинення Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Лубенські краяни".

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після повер нення апеляційної скарги, ві дмови у відкритті апеляційно го провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з момен ту отримання копії постанови з одночасним поданням її коп ії до суду апеляційної інста нції.

Суддя Н.Ю. Алєксєєва

Дата ухвалення рішення19.10.2010
Оприлюднено28.10.2010
Номер документу11838149
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4603/10/1670

Постанова від 19.10.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 30.09.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні