Ухвала
від 15.04.2024 по справі 235/1209/24
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 235/1209/24

Провадження № 1-кс/235/1048/24

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

15 квітня 2024 року м. Покровськ

Слідчий суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1

Секретар судового засідання ОСОБА_2

розглянувши клопотання слідчого СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Донецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИЛА:

До Красноармійського міськрайонного суду Донецької області з зазначеним клопотанням звернулася слідчого СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Донецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони ОСОБА_4 .. Просить надати слідчим СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області, які входять до складу групи слідчих у кримінальному провадженні № 12024052410000144 - ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_3 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , або іншим слідчим уповноваженим на проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні дозвіл на тимчасовий доступ до інформації та оригіналів документів з можливістю вилучення (виїмки), а саме: медичної картки стаціонарного хворого, рентгенограм, КТ, МСКТ (у разі їх проведення), витяг з журналу обліку стаціонарних хворих, та інші медичні документи на ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Новомосковської міської ради, ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 (E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_3 , тел. НОМЕР_2 ).

Слідчий СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 у судове засідання не з`явився, будучи належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, наполягав на задоволенні клопотання.

Представник особи, у володінні якої перебувають речі і документи, в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по цих матеріалах, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Клопотання подано в рамках кримінального провадження № 12024052410000144 від 11 лютого 2024 року, надана правова кваліфікація за ч.4 ст.296КК України.

Із наданих документів вбачається, що ОСОБА_14 , будучи військовослужбовцем військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період та проходячи військову службу на посаді гранатометника 3 механізованого відділення бойової машини 3 механізованого взводу 9 механізованої роти 3 механізованого батальйону військової частини НОМЕР_3 10 лютого 2024 року приблизно о 17 год. 00хв., перебуваючи в приміщенні кімнати кухні будинку розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , де він тимчасово мешкає з іншими військовослужбовцями: ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_13 , вживали спиртні напої. Далі, близько 19 год. 00 хв. ОСОБА_14 пішов відпочивати до спальної кімнати будинку, та приблизно о 00 год. 00 хв. 11.02.2024 р. прокинувся, після чого, діючи з прямим умислом, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, взяв до рук автомат Калашникова АК-74 з серійним номером « НОМЕР_4 », який знаходився біля ліжка, перевів його в бойову готовність та розпочав хаотичну стрільбу в приміщенні будинку, завдавши молодшому сержанту ОСОБА_13 тілесні ушкодження, а саме: вогнепальне кульове проникаюче в черевну порожнину наскрізного поранення з ушкодженням тонкої кишки, наскрізне поранення брижі тонкої кишки, з вихідним отвором у лівій поперековій ділянці, десерозацію та забій стінки тонкої кишки №2, гемопеоитонеум., вогнепальний перелом лівої клубової кістки., мегаколон.,доліхосігма.

Потерпілий ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку із спричиненням йому тілесних ушкоджень проходив лікування у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Новомосковської міської ради.

В ході розслідування кримінального провадження виникла необхідність в отриманні в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Новомосковськоїміської ради (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 (E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_3 , тел. НОМЕР_2 )), документів і відомостей, які можуть мати доказове значення по вказаному кримінальному провадженню, а саме в отриманні медичної картки стаціонарного хворого, рентгенограм, КТ, МСКТ (у разі їх проведення), витяг з журналу обліку стаціонарних хворих, та інші медичні документи на ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Новомосковської міської ради.

Відповідно до частини 5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до частини 6 цієї статті слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Приймаючи до уваги те, що для повного, об`єктивного та всебічного досудового розслідування даного кримінального провадження мають значення документи, які знаходяться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Новомосковської міської ради, зокрема для проведення судово-медичної експертизи для встановлення наявності, механізму спричинення, локалізації, характеру, кількості і тяжкості тілесних ушкоджень, що утворились у потерпілого ОСОБА_13 .

А також враховуючи те, що відомості, які містяться у вказаних документах можуть бути використані як доказова база у даному кримінальному провадженні, а також обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, вважаю за необхідне надати дозвіл на тимчасовий доступ до вказаних документів, які знаходяться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Новомосковської міської ради, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення їх оригіналів.

Що стосується клопотання в частині надання іншим слідчим уповноваженим на проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні дозвіл на здійснення тимчасового доступу до документів, то вважаю, що вказана вимога не підлягає задоволенню.

Так відповідно до п.1 ч.1 ст.164 КПК України в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів має бути зазначено: прізвище, ім`я та по батькові особи, якій надається право тимчасового доступу до речей і документів.

Враховуючи, що в клопотанні не зазначено повні прізвище, ім`я та по батькові вказаних осіб, а тому і надати цим особам тимчасовий доступ до документів не має підстав.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.159-166 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИЛА:

Клопотання слідчого СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Донецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, задовольнити.

Надати слідчим СВ Покровського РУП Головного управління Національної поліції в Донецькій області ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_3 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які становлять лікарську таємницю, а саме до оригіналів медичної документації (медичної картки стаціонарного хворого, рентгенограм, КТ, МСКТ (у разі їх проведення), витяг з журналу обліку стаціонарних хворих) ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Новомосковської міської ради, розташованого за адресою: адреса: АДРЕСА_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_3 , тел. НОМЕР_2 ) з можливістю тимчасового вилучення оригіналів зазначених медичних документів в уповноважених посадових осіб вказаної медичної установи.

Строк дії ухвали встановити два місяці з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКрасноармійський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118382367
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —235/1209/24

Ухвала від 15.04.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Карабан І. І.

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Карабан І. І.

Ухвала від 15.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Карабан І. І.

Ухвала від 14.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Карабан І. І.

Ухвала від 13.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Карабан І. І.

Ухвала від 13.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Карабан І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні