Ухвала
від 16.04.2024 по справі 484/762/24
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-о/484/44/24

Справа № 484/762/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16.04.24 року Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

в складі: головуючого судді Панькова Д.А.

секретаря судового засідання Кузьменко Ю.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Первомайську цивільну справу за заявою ОСОБА_1 ; заінтересована особа: Мигіївська сільська рада Первомайського району Миколаївської області, ІНФОРМАЦІЯ_1 , про встановлення факту здійснення постійного догляду за особою,яка потребує постійного догляду,

У С Т А Н О В И В :

Заявник звернувся до суду із заявою про встановлення факту про те, що він здійснює постійний догляд за своєю матір`ю ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка за висновком ЛКК закладу охорони здоров`я потребує постійного стороннього догляду за відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд.

Згідно письмових пояснень, які надійшли 15.04.2024 р. від ІНФОРМАЦІЯ_3 відомо, що ОСОБА_1 не звертався до них з заявою про надання відстрочки відповідно до ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", та згідно ст. 25 цього ж закону, має бронювання від мобілізації на період до 24.07.2024 р., а тому встановлення данного факту породжує для заявника право на отримання відстрочки від призову під час мобілізації, тобто виник спір про право, який може бути розглянутий в порядку позовного провадження.

Згідно ч. 4 ст. 315 ЦПК України, суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо з заяви про встановлення факту, що має юридичне значення, вбачається спір про право, а якщо спір про право буде виявлений під час розгляду справи, залишає заяву без розгляду.

За діючим законодавством встановлення факту можливо тільки тоді, коли від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян і коли за діючим законодавством не передбачено іншого порядку їх встановлення.

Із матеріалів справи вбачається, що між сторонами виникає спір про право, тобто існує спір матеріально-правового характеру, який повинен вирішуватися в порядку позовного провадження.

Таким чином, з огляду на вищенаведене, вважаю за необхідне залишити без розгляду справу за заявою ОСОБА_1 ; заінтересована особа: Мигіївська сільська рада Первомайського району Миколаївської області, ІНФОРМАЦІЯ_1 , про встановлення факту здійснення постійного догляду за особою,яка потребує постійного догляду, з роз`ясненням права на звернення до суду за захистом своїх прав на загальних підставах.

З урахуванням наведеного суд вважає, що позов підлягає залишенню без розгляду.

Керуючись ст.ст. 257, 258 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_1 ; заінтересовані особи: Мигіївська сільська рада Первомайського району Миколаївської області, ІНФОРМАЦІЯ_1 , про встановленняфакту здійсненняпостійного доглядуза особою,якапотребує постійногодогляду - залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги в разі якщо скарга не була подана. У разі якщо скарга була подана, ухвала набирає законної сили після перегляду справи судом апеляційної інстанції, якщо ухвалу не буде скасовано.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення (отримання) безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя:

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118383911
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —484/762/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Паньков Д. А.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Паньков Д. А.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Паньков Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні