Ухвала
від 16.04.2024 по справі 582/467/24
НЕДРИГАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/582/166/24

Справа № 582/467/24

Копія

Недригайлівський районний суд Сумської області

У Х В А Л А

про відкриття провадження по справі

16 квітня 2024 року смт. Недригайлів

Суддя Недригайлівського районного суду Сумської області Жмурченко В.Д., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Недригайлівської селищної ради Роменського району Сумської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування та встановлення факту, що має юридичне значення,-

В С Т А Н О В И В :

11 квітня 2024 року позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом та просить суд: встановити факт прийняття ним спадщини, яка відкрилася після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ; визнати за ним, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , право власності на земельну ділянку площею 3,8979 га, кадастровий номер 5923585700:03:003:0046, що належала ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташована на території Сакунихського старостинського округу Недригайлівської селищної ради Сумської області в порядку спадкування.

Справа підсудна Недригайлівському районному суду Сумської області.

Позов поданий з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч.4 ст. 274 ЦПК України справа не є малозначною, тому має бути розглянута в загальному позовному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 19, 84, 175-177, 182, 187, 196, 274 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Відкрити загальне провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Недригайлівської селищної ради Роменського району Сумської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування та встановлення факту, що має юридичне значення.

2. Підготовче засідання призначити на 09 год 00 хв. 16 травня 2024 року в залі судових засідань Недригайлівського районного суду Сумської області (смт. Недригайлів, Сумської області, вул. Шевченка, 4), в яке викликати учасників справи.

3. Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити та витребувати:

- у приватного нотаріуса Роменського районного нотаріального округу Торчицької В.М. інформацію про те, чи звертався будь-хто із заявами про прийняття спадщини чи про відмову від прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , чи була заведена спадкова справа, хто є таким, що прийняв спадщину та чи посвідчувався заповіт спадкодавця (у тому числі у формі інформаційної довідки або витягу зі спадкового реєстру щодо заведеної спадкової справи та заповіту).

- у Недригайлівському відділі державної реєстрації актів цивільного стану у Роменському районі Сумської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції копію актового запису про смерть ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

4. Запропонувати відповідачу надати суду відзив на позовну заяву, в якому викласти заперечення проти позову, і докази, що їх підтверджують, протягом 15 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

У разі подання суду відзиву, одночасно із надісланням відзиву до суду надіслати копію такого відзиву та доданих до нього документів позивачу, докази надіслання подати суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

5. Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити учасникам справи. Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

6. Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити приватному нотаріусу Роменського районного нотаріального округу Торчицькій В.М., Недригайлівському відділуц державної реєстрації актів цивільного стану у Роменському районі Сумської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, до виконання.

7. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо неї, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://ng.su.court.gov.ua.

8. Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:підпис З оригіналом згідно

Суддя: В. Д. Жмурченко

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118384270
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —582/467/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Недригайлівський районний суд Сумської області

Жмурченко В. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні