Ухвала
від 15.04.2024 по справі 585/1659/24
РОМЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 585/1659/24

Номер провадження 1-кс/585/572/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 квітня 2024 року м.Ромни

Слідчий суддя Роменського міськрайонного суду ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Роменського ВП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у Комунальному некомерційному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_1 » РМР за адресою: АДРЕСА_1 ,-

В С Т А Н О В И В:

11 квітня 2024 року до суду надійшло вказане клопотання, з якого вбачається, що у провадженні СВ Роменського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024200470000342 від 08.04.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України. 07.04.2024 до ЧЧ Роменського РВП ГУНП в Сумській області надійшло повідомлення про те, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мешканець АДРЕСА_2 , близько 20 год. 00 хв. перебуваючи в центрі с. Липова Долина завдав ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканці АДРЕСА_3 , тілесних ушкоджень у вигляді перелому великого пальця правої руки та розтягнення м`язів. В ході досудового розслідування було встановлено, що ОСОБА_5 перебувала на лікуванні в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Роменської міської ради, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 . Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, у даному провадженні є потреба встановлення ступеню тяжкості та характеру завданих ОСОБА_5 тілесних ушкоджень. Своєю чергою, проведення судово-медичної експертизи вимагає надання експерту для ознайомлення відомостей про стан потерпілого як на момент отримання тілесних ушкоджень, так і в подальшому. Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що історія хвороби ОСОБА_6 має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до історії хвороби ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , що зберігається у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Роменської міської ради, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , а також отримати можливість тимчасового вилучення цієї історії хвороби для направлення за місцем проведення судово-медичної експертизи.

Слідчий СВ ІНФОРМАЦІЯ_5 ОСОБА_3 просив розглянути клопотання за його відсутності. Клопотання підтримує та просить його задовольнити.

Представник Комунального некомерційного підприємства ІНФОРМАЦІЯ_6 в судове засідання не з`явився, про причини неявки суду не повідомили.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя дійшов такого висновку.

За змістом ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

З витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань вбачається наявність кримінального провадження № 12024200470000342 від 08.04.2024 року, в рамках якого розглядається вказане клопотання (а. с. 2).

На виконання вимог ч.5 ст. 163 КПК України, сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані в клопотанні речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні Комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_7 », самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; відомості, що містяться в цих речах і документах, можуть бути використані як докази.

Дослідивши надані матеріали та докази, суд дійшов висновку про обґрунтованість клопотання в частині надання дозволу на тимчасовий доступ. Крім цього, у вказаній частині, клопотання відповідає вимогам ст. 160 КПК України, в зв`язку з чим вбачаються об`єктивні підстави для його задоволення.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 107, 131, 132, 159-166 , 170 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Роменського ВП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у Комунальному некомерційному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_1 » РМР за адресою: АДРЕСА_1 задоволити.

Надати дозвіл групі слідчих в складі слідчих СВ Роменського РВП ГУ НП в Сумській області, а саме: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , тимчасовий доступ до історії хвороби ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , що зберігається у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Роменської міської ради, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , а також отримати можливість тимчасового вилучення цієї історії хвороби для направлення за місцем проведення судово-медичної експертизи.

Ухвала діє протягом двох місяців з дня її постановлення.

У разі невиконання цієї ухвали слідчий має право звернутися з клопотанням про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала не оскаржується.

Виготовлено 2 оригінали ухвали один з яких долучено до матеріалів клопотання, інший вручено слідчому.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ ОСОБА_1

СудРоменський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118384334
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —585/1659/24

Ухвала від 15.04.2024

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні