Ухвала
від 16.04.2024 по справі 377/120/24
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №377/120/24

Провадження №2/377/139/24

16 квітня 2024 року Славутицький міський суд Київської області у складі головуючоїсудді Бабич Н.С., за участю секретаря судового засіданняПскової А.І.,

представника позивача адвоката Климчук В.В.,

представника третіх осіб ОСОБА_1 ,

розглядаючи у відкритому підготовчому засіданні у залі суду в місті Славутичі в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області, Служба у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області, про позбавлення батьківських прав,

У С Т А Н О В И В:

У лютому 2024 року ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області, Служба у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області, про позбавлення ОСОБА_3 батьківських прав відносно неповнолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою судді від 23 лютого 2024 року відкрито провадження у справі, визначено розгляд справи в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

16 квітня 2024 року позивач, від імені якого діє адвокат Климчук В.В., разом із заявою про уточнення позовних вимог подав до суду клопотання про витребування доказів, в якому просив поновити йому строк для подання цього клопотання та витребувати: в КНП «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області інформацію про те, чи перебуває ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , на обліку в лікарів нарколога та/або психіатра; в Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області інформацію про її трудову діяльність за період з 2008 року по 2024 рік; в Головного управління державної податкової служби України у Київській області інформацію про джерела та суми отримуваних нею доходів за період з 2008 року по 2024 рік.

Клопотання мотивоване тим, що докази, які позивач просить витребувати, мають значення для підтвердження характеристики особи відповідачки, її способу життя, працевлаштування, отримання доходів. Необхідність їх витребування у позивача виникла після подання позовної заяви та укладення 19.03.2024 договору про надання правової допомоги №3-03-24-Ц з адвокатом Климчук В.В.

Представник позивача у підготовчому засіданні підтримала подане клопотання, просила поновити строк для його подання та клопотання задовольнити, посилаючись на зазначені в ньому обставини.

Представник третіх осіб проти клопотання позивача про витребування доказів не заперечувала.

Відповідачка в призначене судове засідання не прибула, про дату, час і місце підготовчого засідання повідомлялась належним чином в порядку, передбаченому статтями 128-130 ЦПК України, рекомендованим листом з повідомленням (трек-номер 0600905102173), направленим на адресу її зареєстрованого місця проживання, який повернувся до суду неврученим з відміткою «адресат відсутній за вказаною адресою». У такому випадку відповідно до частини восьмої статті 128 ЦПК України відповідачка вважається належним чином повідомленою про дату, час і місце підготовчого засідання.

Обговоривши клопотання позивача в підготовчому засіданні, вислухавши думку його представника та представника третіх осіб, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до частини 1статті 84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи, що інформація про перебування ОСОБА_3 на обліку в лікарів нарколога та психіатра, про її трудову діяльність за період з 2008 року по 2024 рік, про джерела та суми отримуваних нею доходів за період з 2008 року по 2024 рік, мають суттєве значення для даної справи, зокрема для характеристики її особи, способу життя, працевлаштування, отримання доходів, та не може бути надана позивачем самостійно, необхідність її витребування у позивача виникла після подання позовної заяви, тонеобхідно поновити позивачу строк для подання клопотання про витребування доказів та клопотання про витребування доказів задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись статтями 83-84 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Поновити позивачу строк для подання клопотання про витребування доказів.

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати вКНП «Славутицькаміська лікарня»Славутицької міськоїради Вишгородськогорайону Київськоїобласті ( код ЄДРПОУ 41736008, юридична адреса: 07101, Київська область, Вишгородський район, місто Славутич, вулиця Збройних Сил України, 7) інформацію про те, чи перебуває ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , на обліку в лікарів нарколога та психіатра.

Витребувати вГоловного управлінняПенсійного фондуУкраїни уКиївській області ( код ЄДРПОУ 22933548, юридична адреса: 08500, Київська область, місто Фастів, вулиця Саєнка Андрія, 10) інформацію про трудову діяльність ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_1 , за період з 2008 року по 2024 рік.

Витребувати вГоловного управліннядержавної податковоїслужби Україниу Київськійобласті ( код ЄДРПОУ 44096797, юридична адреса: місто Київ, вулиця Святослава Хороброго, 5А) інформацію про джерела та суми доходів ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_1 , за період з 2008 року по 2024 рік.

Витребувані докази мають бути надані суду протягом п`яти днів з моменту отримання копії цієї ухвали.

Роз`яснити відповідно до положень статті 84 ЦПК України, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разінеповідомленнясудупро неможливістьподатидокази,витребуванісудом,атакож занеподання такихдоказівз причин,визнанихсудомнеповажними,судзастосовує довідповідної особизаходипроцесуального примусу,передбаченіцимКодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвалинадіслати учасникамсправи довідома,а КНП «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області, Головному управлінню Пенсійного фонду України у Київській області, Головному управлінню державної податкової служби України у Київській області - до виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Н. С. Бабич

СудСлавутицький міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено18.04.2024
Номер документу118388119
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —377/120/24

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні