Ухвала
від 09.04.2024 по справі 753/6792/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/6792/24

провадження № 1-кс/753/1184/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"09" квітня 2024 р. Дарницький районний суд м. Києва у складі слідчого судді ОСОБА_1 , з секретарем судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого слідчого відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві лейтенанта поліції ОСОБА_3 , подане в рамках кримінального провадження, відомості про яке внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за №12024100020001666 від 02.04.2024 за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів,

УСТАНОВИВ:

05.04.2024 до Дарницького районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого слідчого відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Дарницької окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до медичної документації: історії хвороби, рентгензнімків, МРТ, СКТ, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з можливістю її вилучення, що знаходиться у володінні Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за адресою: АДРЕСА_1 .

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що у провадженні відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві знаходиться кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, відомості про яке 02.04.2024 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024100020001666.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 01.04.2024 року приблизно о 20 год. 47 хв. водій ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , керуючи автомобілем «Кіа Ceed» д.н.з. НОМЕР_1 , рухаючись по проїзній частині вул. Ялтинська, зі сторони вул. Тростянецька в напрямку вул. Литвинського, на нерегульованому перехресті нерівнозначних доріг з АДРЕСА_2 , в момент лівого розвороту в зворотному напрямку здійснив виїзд в смугу зустрічного напрямку внаслідок чого відбулося зіткнення з мотоциклом «Honda SBR 1100» д.н.з. НОМЕР_2 під керуванням водія ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який рухався прямо у зустрічному напрямку по вул. Ялтинська. Внаслідок даної ДТП водій ОСОБА_8 , отримав тілесні ушкодження у вигляді ЗЧМТ, ЗТЖ, ЗТГК, трамва хребта, пневмоторакс, перелом шести ребер, госпіталізовано до Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Під час досудового розслідування виникла необхідність у проведенні судово-медичної експертизи з метою встановлення ступеню тяжкості отриманих тілесних ушкоджень ОСОБА_9 , який після дорожньо-транспортної пригоди проходив стаціонарно лікування з 01.04.2024 у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що по АДРЕСА_1 .

Відтак, на даний час виникла необхідність в отриманні у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » історії хвороби та доданих до неї документів, які містять істотні дані щодо отриманих тілесних ушкоджень ОСОБА_9 .

В судове засідання слідчий не з`явився, подав заяву про розгляд справи без його участі.

Слідчий суддя вважає за можливе відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України розглянути клопотання за відсутності представника юридичної особи, у володінні якої знаходяться документи, оскільки вона повідомлена про дату, час та місце слухання клопотання належним чином, в судове засідання її представник не з`явився, про причини неявки суду не повідомив, а його неприбуття в судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

Вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку про задоволення клопотання з таких мотивів.

У відповідності до ч. ч. 1, 2 ст. 93 КПК України збирання доказів здійснюється сторонами кримінального провадження, потерпілим у порядку, передбаченому цим Кодексом. Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Тимчасовий доступ до речей і документів є заходом забезпечення кримінального провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження. Застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. Застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора (ст. 132 КПК України).

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку) (ч. 1 ст. 159 КПК України).

До охоронюваної законом таємниці, яка міститься у речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю та персональні дані особи (п. 2, 8 ч. 1 ст. 162 КПК України).

Відповідно до ст. 32 Конституції України, ст.ст. 39-1, 40 «Основ законодавства про охорону здоров`я», ст.ст. 10,11,12 Закону України «Про інформацію», ст.ст. 7,14 Закон України «Про захист персональних даних» відомості про стан здоров`я фізичної особи становлять лікарську таємницю та відносяться до конфіденційної інформації (інформації з обмеженим доступом), доступ до якої надається у випадках та в порядку, передбачених чинним законодавством. Медична інформація про фізичну особу надається лікувально-профілактичним закладом в рамках цивільного, адміністративного судочинства та кримінального провадження в порядку, встановленого відповідним процесуальним законодавством.

Медичну документацію, до якої слідчий просить надати тимчасовий доступ, знаходиться у володінні Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за адресою: АДРЕСА_1 , та відповідно до ст.ст. 161, 162 КПК України, є документами, що становлять лікарську таємницю та персональні дані особи.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Крім того, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів (ч. 7 ст. 163 КПК України).

Отже з огляду на встановлені обставини, слідчий суддя вважає обґрунтованими доводи слідчого про те, що історія хвороби та додані до неї документи стаціонарного хворого ОСОБА_5 , які перебувають у володінні Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 », мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного і керуючись ч. 4 ст. 107, ст.ст. 93, 131, 132, 159-166, 309, 369-372 КПК України слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого слідчого відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до медичної документації: історії хвороби, рентгензнімків, МРТ, СКТ, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з можливість їх вилучення, які знаходяться у володінні Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), код ЄДРПОУ: НОМЕР_3 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення щодо неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118389643
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —753/6792/24

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні