Ухвала
від 15.04.2024 по справі 991/2741/24
ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

Справа № 991/2741/24

Провадження 2-аво/991/2/24

ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 квітня 2024 року м. Київ

Вищий антикорупційний суд колегією суддів у складі: головуючого Крука Є.В., суддів Білоус І.О., Кравчука О.О., розглянувши в порядку письмового провадження питання про виправлення описки в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 04.04.2024 у справі за заявою Міністерства юстиції України про забезпечення позову у справі за позовом Міністерства юстиції України до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛІГІОН», Товариство з обмеженою відповідальністю «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «МТВ-ПЛЮС», Товариство з обмеженою відповідальністю «АКВАБІОМ», Товариство з обмеженою відповідальністю «МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ ЗАВОД ПІДШИПНИКІВ КОВЗАННЯ», Товариство з обмеженою відповідальністю «БАСТІОН М-70», Товариство з обмеженою відповідальністю «АВІАЦІЙНА ГРУПА», Товариство з обмеженою відповідальністю «МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ АВТОГІДРОАГРЕГАТ», Приватне акціонерне товариство «ДИТЯЧИЙ ЗАКЛАД ОЗДОРОВЛЕННЯ ТА ВІДПОЧИНКУ «САЛЮТ», про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції»,

В С Т А Н О В И В:

04.04.2024 Вищий антикорупційний суд колегією суддів у складі: головуючого Крука Є.В., суддів Білоус І.О., Кравчука О.О. постановив ухвалу про відмову в задоволенні заяви Міністерства юстиції України про забезпечення позову у справі за позовом Міністерства юстиції України до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛІГІОН», Товариство з обмеженою відповідальністю «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «МТВ-ПЛЮС», Товариство з обмеженою відповідальністю «АКВАБІОМ», Товариство з обмеженою відповідальністю «МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ ЗАВОД ПІДШИПНИКІВ КОВЗАННЯ», Товариство з обмеженою відповідальністю «БАСТІОН М-70», Товариство з обмеженою відповідальністю «АВІАЦІЙНА ГРУПА», Товариство з обмеженою відповідальністю «МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ АВТОГІДРОАГРЕГАТ», Приватне акціонерне товариство «ДИТЯЧИЙ ЗАКЛАД ОЗДОРОВЛЕННЯ ТА ВІДПОЧИНКУ «САЛЮТ», про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції» (справа № 991/2741/24, провадження № 2-аз/991/4/24).

Після внесення до АСДС тексту ухвали від 04.04.2024 колегія суддів виявила описку, яка полягає в неправильному зазначенні в абзаці першому описової частини ухвали найменування третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог: Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛЕГІОН», у той же час правильним є таке найменування третьої особи - Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛІГІОН».

Дослідивши матеріали справи та вирішуючи питання про виправлення описки, суд дійшов таких висновків.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 253 КАС України, суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження. У разі необхідності суд може розглянути питання внесення виправлень у судове рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Опискою слід вважати помилку, що порушує правила граматики, синтаксису, пунктуації, нумерації, що мають вплив на зміст судового рішення та його виконання.

Суд, виправляючи описку в своєму рішенні, не може змінювати зміст цього рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Враховуючи, що наведена описка впливає на зміст судового рішення та його виконання, суд вважає за необхідне виправити допущену описку (арифметичну помилку) в ухвалі суду з власної ініціативи.

Керуючись ст. 241, 243, 248, 253, 256 КАС України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Виправити описку в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 04.04.2024 (справа № 991/2741/24, провадження № 2-аз/991/4/24) про відмову в задоволенні заяви Міністерства юстиції України про забезпечення позову у справі за позовом Міністерства юстиції України до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛІГІОН», Товариство з обмеженою відповідальністю «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «МТВ-ПЛЮС», Товариство з обмеженою відповідальністю «АКВАБІОМ», Товариство з обмеженою відповідальністю «МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ ЗАВОД ПІДШИПНИКІВ КОВЗАННЯ», Товариство з обмеженою відповідальністю «БАСТІОН М-70», Товариство з обмеженою відповідальністю «АВІАЦІЙНА ГРУПА», Товариство з обмеженою відповідальністю «МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ АВТОГІДРОАГРЕГАТ», Приватне акціонерне товариство «ДИТЯЧИЙ ЗАКЛАД ОЗДОРОВЛЕННЯ ТА ВІДПОЧИНКУ «САЛЮТ», про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції», зазначившив абзаці першому описової частини ухвали вірне найменування третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, - Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛІГІОН».

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Головуючий суддя: Крук Є.В.

Судді Білоус І.О.

Кравчук О.О.

Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено18.04.2024
Номер документу118390867
СудочинствоАдміністративне
Сутьсанкції

Судовий реєстр по справі —991/2741/24

Ухвала від 01.05.2024

Адміністративне

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду

Боднар С. Б.

Рішення від 23.04.2024

Адміністративне

Вищий антикорупційний суд

Крук Є. В.

Рішення від 23.04.2024

Адміністративне

Вищий антикорупційний суд

Крук Є. В.

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Вищий антикорупційний суд

Крук Є. В.

Ухвала від 04.04.2024

Адміністративне

Вищий антикорупційний суд

Крук Є. В.

Ухвала від 04.04.2024

Адміністративне

Вищий антикорупційний суд

Крук Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні