Ухвала
від 15.04.2024 по справі 140/2429/24
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про розгляд справи за правилами загального позовного провадження

15 квітня 2024 року ЛуцькСправа № 140/2429/24 Волинський окружний адміністративний суд у складі:

Волинський окружний адміністративний суд у складі судді Сороки Ю.Ю., вивчивши матеріали адміністративної справи за позовом Головного управління ДПС у Волинській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ДС ОІЛ» про надання дозволу на погашення податкового боргу, зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ДС ОІЛ» до Головного управління ДПС у Волинській області про визнання протиправними дії та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДПС у Волинській області звернулося з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ДС ОІЛ» про надання дозволу на погашення податкового боргу Товариства з обмеженою відповідальністю «ДС ОІЛ» в сумі 6072666,62 грн. за рахунок майна платника податків, що перебуває у податковій заставі.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 11 березня 2024 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі №140/2429/24 за вказаною позовною заявою, ухвалено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

22 березня 2024 року Товариство з обмеженою відповідальністю «ДС ОІЛ» пред`явило зустрічний позов до Головного управління ДПС у Волинській області про визнання протиправними дії, які полягали у вказаній позовній заяві невірного місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю «ДС ОІЛ», а саме: 43005, Волинська область, м. Луцьк, просп. Перемоги, 15, та зобов`язання Головного управління ДПС у Волинській області відкликати позовну заяву від 01.03.2024 року про надання дозволу на погашення усієї суми податкового боргу за рахунок майна платника податків, що перебуває у податковій заставі.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 15 березня 2024 року прийнято зустрічний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «ДС ОІЛ» до Головного управління ДПС у Волинській області про визнання протиправними дії та зобов`язання вчинити дії та вимоги до спільного розгляду з позовом Головного управління ДПС у Волинській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ДС ОІЛ» про надання дозволу на погашення податкового боргу та об`єднано вимоги за зустрічним позовом (№ П/140/3200/24) в одне провадження з первісним позовом (№ П/140/2441/24).

Як передбачено частиною четвертою статті 177 КАС України у випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку про перехід до розгляду даної справи за правилами загального позовного провадження, особливістю якого є проведення підготовчого засідання.

Завданням підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті (частина друга статті 173 КАС України).

Згідно з вимогами частини першої статті 179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

З огляду на викладене для вирішення завдань підготовчого провадження необхідно призначити підготовче засідання.

Керуючись статтями 173, 177, 179, 180, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Судовий розгляд справи за позовом Головного управління ДПС у Волинській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ДС ОІЛ» про надання дозволу на погашення податкового боргу, та за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ДС ОІЛ» до Головного управління ДПС у Волинській області про визнання протиправними дії та зобов`язання вчинити дії проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у даній адміністративній справі на 11:00 на 07 травня 2024 року в залі судових засідань Волинського окружного адміністративного суду, розташованого за адресою: місто Луцьк, вулиця Словацького, 3.

В підготовче засідання викликати учасників справи (їх представників), яким необхідно мати при собі документи, які посвідчують їх особу, а представникам, крім того, документ, що підтверджує повноваження на ведення справи у суді.

Встановити відповідачу за зустрічним позовом - Головному управлінню ДПС у Волинській області, строк для подання відзиву на позов та доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, п`ятнадцять днів з дня вручення йому даної ухвали.

Зобов`язати відповідача за зустрічним позовом у строк для подання відзиву на позов надати суду усі матеріали, що стали підставою для прийняття рішення та вимоги, з приводу яких подано позов.

Встановити позивачу за зустрічним позовом Товариству з обмеженою відповідальністю «ДС ОІЛ» строк для подання до суду відповіді на відзив - три дні з дня отримання копії відзиву та доданих до нього документів.

Встановити відповідачу за зустрічним позовом строк для подання заперечення - три дні з дня отримання копії відповіді на відзив.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію у справі в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud0370/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена.

Суддя Ю.Ю. Сорока

Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено18.04.2024
Номер документу118393948
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дії та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —140/2429/24

Ухвала від 21.05.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Сорока Юрій Юрійович

Ухвала від 21.05.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Сорока Юрій Юрійович

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Сорока Юрій Юрійович

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Сорока Юрій Юрійович

Ухвала від 27.03.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Сорока Юрій Юрійович

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Сорока Юрій Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні