Ухвала
від 15.04.2024 по справі 644/1913/24
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

15.04.2024 Суддя Клименко А. М.

Справа № 644/1913/24

Провадження № 2/644/1734/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 квітня 2024 року.

Орджонікідзевський районний суд м. Харкова у складі одноособово судді Клименка А.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Шевченківської селищної військової адміністрації Куп`янського району Харківської області, про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась досуду звказаним позовомі просить визначити їй додатковий строк для прийняття спадщини за законом після смерті матері ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в сел. Шевченкове Куп`янського району Харківської області. В обґрунтування позовних вимог зазначає, що мати заповіту не залишила. Спадкоємцями першої черги є позивачка та син спадкодавиці ОСОБА_2 . 28.02.2024 вона звернулась до нотаріуса з заявою про прийняття спадщини, однак їй було відмовлено у зв`язку з пропуском строку для подання такої заяви. Вказує, що не могла раніше звернутися з заявою про прийняття спадщини у зв`язку з тим, що сел. Шевченкове Куп`янського району Харківської області входить до переліку територіальних громад, де проводяться активні бойові дії. Зазначає, що свідоцтво про смерть матері змогла отримати лише 22.02.2024.

Дослідивши матеріали позовної заяви у відповідності до вимог Цивільного процесуального кодексу України, суддя дійшов висновку про залишення її без руху з наступних підстав.

Позовна заява за формою та змістом повинна відповідати вимогам ст.ст.175,177ЦПК Українита іншим вимогам, встановленим законом.

Відповідно до ч. 3ст. 175 ЦПК України, позовна заява (заява) повинна містити: найменування суду першої інстанції, до якого подається заява; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; 3) зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; 4) зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; 6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору; 7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; 8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; 9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи; 10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

У позовній заяві ОСОБА_1 відсутні відомості, необхідні для ідентифікації відповідача ОСОБА_2 (РНОКПП або номер його паспорту), необхідні для встановлення зареєстрованого місця проживання ОСОБА_2 , що позбавляє суд можливості виконати вимоги ч.1ст. 187 ЦПК України. У додатках до позову такі відомості також відсутні.

Всупереч вимог ч.1 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви не додано її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів, оскільки надано лише один примірник копій документів за наявності двох відповідачів.

З урахуванням викладеного слід дійти висновку, що позивачкою не було дотримано вимог статей 175 і 177 ЦПК України, що відповідно до приписів статті 185 ЦПК України, є підставою для залишення позовної заяви без руху з наданням строку для усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст. ст.177,185,260ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), Шевченківська селищна військова адміністрація Куп`янського району Харківської області (код ЄДРПОУ: 45098470, вул. Центральна, буд. 9, сел. Шевченкове, Куп`янський р-н, Харківська обл.) про визначення додаткового строку для прийняття спадщини залишити без руху.

Повідомити позивачку про необхідність виправити зазначені недоліки позовної заяви шляхом надання уточненого позову з необхідною кількістю його копій та копій доданих до позову документів протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали суду.

Роз`яснити позивачці, що в разі невиконання вимог суду у встановлений термін, позовна заява буде вважатися неподаною та їй повернена.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудОрджонікідзевський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено18.04.2024
Номер документу118403071
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —644/1913/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Клименко А. М.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Клименко А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні