Ухвала
від 04.04.2024 по справі 404/2380/20
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/2380/20

Номер провадження 1-кс/404/1161/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 квітня 2024 року слідчий суддя Кіровського районного суду міста Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СВ Кропивницького РУП ГУ Національної поліції в Кіровоградській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 погодженого з прокурором Кропивницької окружної прокуратури ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей та документів по матеріалам кримінального провадження № 42020121010000023 від 23.03.2020 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.191, ч. 4 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий, за погодженням з прокурором, звернулася до слідчого судді Кіровського районного суду міста Кіровограда з клопотанням по вказаному кримінальному провадженню, відповідно до якого просила: надати слідчому СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 та слідчим, які входять до слідчої групи у кримінальному провадженні№ 42020121010000023 від 23.03.2020, а саме слідчому Кропивницького РУП Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_5 , слідчому Кропивницького РУП Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_6 , слідчому Кропивницького РУП Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_7 , слідчому Кропивницького РУП Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_8 , слідчій Кропивницького РУП Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_9 , слідчому Кропивницького РУП Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_10 , а також процесуальним керівникам (прокурорам), які входять до групи прокурорів, а самепрокурору Кропивницької окружної прокуратури ОСОБА_11 , прокурору Кропивницької окружної прокуратури ОСОБА_4 , прокурору Кропивницької окружної прокуратури ОСОБА_12 ,дозвіл на проведення тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 з можливістю ознайомитися з оригіналами документів та вилучити їх, а саме щодо звітності Приватного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , яке розташоване за адресою: АДРЕСА_2 за період часу 2023-2024р, а саме:

- звіт про фінансовий стан, форма № 1;

- звіт про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), форма № 2;

- звіт про рух грошових коштів, форма № 3;

- звіт про власний капітал, форма № 4;

- приміток до фінансової звітності, форма № 5 з додатками;

- звіт за сегментами, форма № 6 та пояснювальної записки;

- податкові декларації з податку на прибуток товариства;

- податкові декларації з податку на додану вартість;

- податкові декларації про майновий стан і доходи;

- податкові та видаткові накладні подані ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » щодо виробництва, постачання, збуту суб`єктам господарювання, підприємствам, установам та організаціям, діючими на території України масла вершкового впродовж вказаного періоду;

- відомостей про співробітників, які працюють у штаті вказаного товариства та отримані ними доходи (звітність за формою 1ДФ);

- відкриті та закриті рахунки в банківській установах;

- матеріалів планових, позапланових та зустрічних перевірок зі всіма наявними додатками до них планових, позапланових та зустрічних перевірок зі всіма наявними додатками за весь період;

- електронну Інтернет адресу та ІР, з якої на адресу податкового органу надходила податкова звітність товариства.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначила, що слідчим відділом Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному проваджені, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020121010000023 від 23.03.2020 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.191, ч. 4 ст. 191 КК України за фактом заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану.

Як встановлено в ході досудового розслідування, впродовж 2023-2024 р.,ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » здійснювало виробництво та постачаннямасла вершкового в адресу інших діючих на території України суб`єктів господарювання, підприємств, установ та організаційта за результатами здійснення господарської діяльності подавало податкову звітність до ІНФОРМАЦІЯ_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

У зв`язку з вищевикладеним, слідчим ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_3 , в адресу ІНФОРМАЦІЯ_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 направлено запит 19.03.2024 вих. №6640/111-2024 з метою витребування документів, що стосуються поданої звітності Приватним акціонерним товариством « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 за період 2023-2024 р.

Попри це, станом на дату подання даного клопотання ІНФОРМАЦІЯ_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 не надано відповіді на вищезазначений запит та відповідно до нього запитуваних документів.

В зв`язку з вищевикладеним в рамках досудового розслідування виникла необхідність у отримані тимчасового доступу до речей та документів володільцем яких є ІНФОРМАЦІЯ_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Документи з приводу яких внесено дане клопотання, самі по собі та в сукупності з іншими здобутими доказами в ході проведення досудового розслідування, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні.

Крім того, отримання тимчасового доступу до вказаних документів та речей надасть можливість органу досудового розслідування перевірити вже зібрані докази та подальше проведення слідчих дій спрямоване на отримання нових доказів.

Обґрунтуванням необхідності у проведенні тимчасового доступу до речей та документів із можливістю їх вилучення являється потреба у встановленні об`єктивної істини під час досудового розслідування, забезпечення проведення судових експертиз.

До початку судового розгляду слідчий подала письмову заяву, відповідно до якої вказала, що підтримує клопотання в повному обсягу, просить його задовольнити, а також провести судовий розгляд без її участі.

Враховуючи такі обставини, відповідно до ч.4 ст.107 КПК України розгляд клопотання проведено за відсутності учасників процесу та без фіксації судового процесу технічними засобами.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню частково з таких підстав:

Згідно з ст. 2 КПК України завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Відповідно до ч. 2 ст. 91 КПК України доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, зокрема і подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення). При цьому, положеннями ст. 92 КПК України регламентовано, що обов`язок доказування обставин, передбачених ст. 91 цього Кодексу покладається на слідчого, прокурора та, в установлених цим Кодексом випадках, - на потерпілого.

Для забезпечення повноти і всебічності досудового розслідування та викриття винних осіб у вчиненні кримінального правопорушення існує об`єктивна необхідність для надання тимчасового доступу до вищевказаних документів.

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх-здійснити їх виїмку (ч. 1 ст. 159 КК України).

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає, що матеріали клопотання містять достатні дані щодо необхідності надання тимчасового доступу до вказаних документів і речей, з метою з`ясування важливих обставин у кримінальному провадженні та здобуття доказів для розкриття даного кримінального правопорушення з наданням можливості відзняти копії з зазначених документів та вилучити ці копії.

З урахуванням вищевикладених правових норм, слідчий суддя, вважає, що клопотання підлягає задоволенню частково.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166, 246-247, 258, 263-264, 309 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити частково.

Надати слідчому СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 , слідчому Кропивницького РУП Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_5 , слідчому Кропивницького РУП Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_6 , слідчому Кропивницького РУП Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_13 , слідчому Кропивницького РУП Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_8 , слідчій Кропивницького РУП Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_9 , слідчому Кропивницького РУП Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_10 , а також процесуальним керівникам (прокурорам), які входять до групи прокурорів, а саме: прокурору Кропивницької окружної прокуратури ОСОБА_11 , прокурору Кропивницької окружної прокуратури ОСОБА_4 , прокурору Кропивницької окружної прокуратури ОСОБА_12 дозвіл на тимчасовий доступ дооригіналів документів, з можливістю ознайомитися з ними, виготовити з них копії та вилучити ці копії, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , щодо звітності Приватного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , яке розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , за період часу 2023-2024р., а саме до наступних документів:

- звіт про фінансовий стан, форма № 1;

- звіт про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), форма № 2;

- звіт про рух грошових коштів, форма № 3;

- звіт про власний капітал, форма № 4;

- приміток до фінансової звітності, форма № 5 з додатками;

- звіт за сегментами, форма № 6 та пояснювальної записки;

- податкові декларації з податку на прибуток товариства;

- податкові декларації з податку на додану вартість;

- податкові декларації про майновий стан і доходи;

- податкові та видаткові накладні подані ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » щодо виробництва, постачання, збуту суб`єктам господарювання, підприємствам, установам та організаціям, діючими на території України масла вершкового впродовж вказаного періоду;

- відомостей про співробітників, які працюють у штаті вказаного товариства та отримані ними доходи (звітність за формою 1ДФ);

- відкриті та закриті рахунки в банківській установах;

- матеріалів планових, позапланових та зустрічних перевірок зі всіма наявними додатками до них планових, позапланових та зустрічних перевірок зі всіма наявними додатками за весь період;

- електронну Інтернет адресу та ІР, з якої на адресу податкового органу надходила податкова звітність товариства.

В задоволенні решти вимог - відмовити.

Строк дії ухвали визначити до 03.06.2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118404624
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей та документів по матеріалам кримінального провадження № 42020121010000023 від 23.03.2020 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.191, ч. 4 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —404/2380/20

Ухвала від 25.04.2024

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Бондарчук Р. А.

Ухвала від 16.04.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 15.04.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 17.04.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 04.04.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 04.04.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 04.04.2024

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Бондарчук Р. А.

Ухвала від 04.04.2024

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Бондарчук Р. А.

Ухвала від 04.04.2024

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Бондарчук Р. А.

Ухвала від 04.04.2024

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Бондарчук Р. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні