Ухвала
від 17.04.2024 по справі 730/477/24
БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16400, м. Борзна, Чернігівської обл., вул. Незалежності, буд. 4 тел.: 0 (4653) 21202

Справа №730/477/24

Провадження № 2/730/180/2024

У Х В А Л А

ПРО ПРИЙНЯТТЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ ДО РОЗГЛЯДУ ТА ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"17" квітня 2024 р. м.Борзна

Суддя Борзнянського районного суду Чернігівської області Ріхтер В.В., розглянувши матеріали позовної заяви заступника керівника Ніжинської окружної прокуратури (місцезнаходження: м. Ніжин, вул. Овдіївська, буд. 2 Ніжинського району Чернігівської області), поданої в інтересах держави в особі Борзнянської міської ради Чернігівської області (місцезнаходження: м. Борзна, вул. П. Куліша, буд. 104 Ніжинського району Чернігівської області), Чернігівської обласної ради (місцезнаходження: м. Чернігів, просп. Миру, 43), до ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивачів: Комунальне некомерційне підприємство «Чернігівська обласна дитяча лікарня» Чернігівської обласної ради (місцезнаходження: м. Чернігів, вул. Пирогова, буд. 16), Комунальне некомерційне підприємство «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради (місцезнаходження: м. Чернігів, вул. Волковича, буд. 25), Комунальне некомерційне підприємство «Борзнянська міська лікарня» Борзнянської міської ради (місцезнаходження: м. Борзна, вул. С. Палія, буд. 22 Ніжинського району Чернігівської області), про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від кримінального правопорушення, -

ВСТАНОВИВ:

що дана позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України і підлягає розгляду в Борзнянському районному суді Чернігівської області; відсутні підстави, визначені ст.ст. 185, 186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

З огляду на положення ст.ст. 274, 279 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Керуючись ст.ст. 13, 187, 274, 277, 279, 354 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву заступника керівника Ніжинської окружної прокуратури, поданої в інтересах держави в особі Борзнянської міської ради Чернігівської області, Чернігівської обласної ради, до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивачів: Комунальне некомерційне підприємство «Чернігівська обласна дитяча лікарня» Чернігівської обласної ради, Комунальне некомерційне підприємство «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради, Комунальне некомерційне підприємство «Борзнянська міська лікарня» Борзнянської міської ради, про відшкодуваннявитрат налікування особи,яка потерпілавід кримінальногоправопорушення, та відкрити спрощене позовне провадження у цивільній справі.

Здійснювати розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, разом з копією позовної заяви з копіями доданих до неї документів відповідачу та третій особі.

Відповідно доч.2ст.174ЦПК Українизобов`язативідповідача,третю особу,у разізаперечення протипозову,подати відзивна позовнузаяву протягом15 днівз дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та надіслати:

1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову;

2) позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

Відзив має бути оформлений з дотриманням вимог ч.ч. 2-5 ст. 178 ЦПК України.

У разі ненадання відповідачем, третьою особою відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву, а відповідач протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив подати заперечення.

Повідомити, що за клопотанням однієї із сторін розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Учасники справиможуть отриматиінформацію щодосправи,за веб-адресоюсуду: https://br.cn.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ріхтер В.В.

СудБорзнянський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено18.04.2024
Номер документу118406821
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —730/477/24

Рішення від 18.06.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні