Ухвала
від 16.04.2024 по справі 444/1530/24
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/1530/24

Провадження № 2/444/750/2024

Номер рядка звіту 61

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

16 квітня 2024 року Жовківський районний суд Львівської області в складі: головуючий суддя Оприск З. Л., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Добросинсько-Магерівської сільської ради (пл. 40-річчя Перемоги, 3, с. Добросин, Львівський р-н, Львівська обл.), третя особа приватний нотаріус Кобзар Любов Вікторівна, про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ :

Позивач звернувся до суду з даним позовом до відповідача.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Жовківського районного суду Львівської області. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог, передбачених ч. 1 ст. 189 ЦПК України, розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Окрім цього позивач клопотав про витребування доказів.

Клопотання провитребування доказів подане в строк, зазначений у частинідругій статті83ЦПК України,відповідає вимогамст.84ЦПК України,його вирішенняне потребує виклику сторін.

Позивач просить витребувати від приватного нотаріусаЛьвівського районногонотаріального округуКобзар ЛюбовіВікторівни копію спадкової справи № 27/2024 після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

За таких обставин, керуючись ст. 84 ЦПК України, з метою повного та об`єктивного розгляду справи, клопотання позивача про витребування доказів потрібно задовольнити.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 274, 277 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Добросинсько-Магерівської сільської ради (пл. 40-річчя Перемоги, 3, с. Добросин, Львівський р-н, Львівська обл.), третя особа приватний нотаріус Кобзар Любов Вікторівна, про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом.

Розгляд справипроводити заправилами загальногопозовного провадження.

Підготовче судове засідання призначити о 13:45 год. 23 травня 2024 року в приміщенні Жовківського районного суду Львівської області за адресою: 80300, м. Жовква, вул. Героїв України, 3 «а», Львівського району, Львівської області.

Клопотання про витребування доказів задовольнити.

Витребувати відприватного нотаріусаЛьвівського районногонотаріального округуКобзар ЛюбовіВікторівни копію спадкової справи № 27/2024 після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Документи, що витребовуються, надати суду до 20 травня 2024 року.

Повідомити учасників справи про час, дату та місце підготовчого засідання, шляхом надіслання їм копії цієї ухвали, з врахуванням вимог ч. 5ст. 128 ЦПК України, роз`яснивши сторонам наслідки їх неявки в судове засідання, передбаченіст. 223 ЦПК України.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення йому цієї ухвали, протягом якого він має право подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів та надати суду відповідні докази та документи, передбачені п.1, п. 2 ч. 5ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити третім особам змістст. 181 ЦПК Українита їх право подати письмові пояснення щодо позову з дотриманням, встановленихЦПК Українивимог.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк, встановлений, для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов до позивача.

Роз`яснити позивачу право збільшити або зменшити розмір позовних вимог та право змінити підставу або предмет позову шляхом подання письмової заяви, лише у визначеніст. 49 ЦПК Українистроки, та в порядку, встановленому цією ж статтею.

Повідомити сторін про обов`язки, передбачені ч. 1ст. 54 ЦПК України, а саме, якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява.

Роз`яснити сторонам наслідки, невиконання зазначених вимог, передбачені ч. 2ст. 54 ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи наслідки зловживання процесуальними правами, передбаченіст. 44 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/sud1308

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Роз`яснити, що в Жовківському районному суді Львівської області наявна технічна можливість для учасників справи брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, крім випадків, коли явка учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Суддя: Оприск З. Л.

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено18.04.2024
Номер документу118411873
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —444/1530/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Оприск З. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні