Ухвала
від 17.04.2024 по справі 490/10908/23
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа №490/10908/23

Провадження №2/490/1718/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залучення третьої особи

17 квітня 2024 року м. Миколаїв

Центральний районного суду м. Миколаєва в складі:

головуючого судді Чаричанського П.О.

за участю секретаря Циганкова Д.Є.,

провівши підготовчесудове засіданняпо цивільнійсправі запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третя особа: служба у справах дітей Братської районної державної адміністрації Миколаївської області,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулась до Центрального районного суду м. Миколаєва з позовом до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третя особа: служба у справах дітей Братської районної державної адміністрації Миколаївської області.

25 березня 2024 року на адресу суду від представника позивача - адвоката Бараненка Д.В. надійшла позовна заява в новій редакції, де третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору вказана Служба у справах дітей Братської селищної ради Вознесенського району Миколаївської області (55401, Миколаївська область, Вознесенський р-н, смт Братське, вул. Миру, 131).

Згідно ч.2 ст. 49 ЦПК України крім прав та обов`язків, визначених у статті 43 цього Кодексу: позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу; позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження; відповідач має право подати зустрічний позов у строки, встановлені цим Кодексом.

На підставі викладено суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Службу у справах дітей Братської селищної ради Вознесенського району Миколаївської області (55401, Миколаївська область, Вознесенський р-н, смт Братське, вул. Миру, 131).

Відповідно до ч. 3 ст.53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Оскільки відповідач зареєстрований в Центральному районі м. Миколаєва суд вважає за необхідне залучити виконавчий комітет Миколаївської міської ради, як орган опіки та піклування (ЄДРПОУ 04056612, м.Миколаїв, вул. Адміральська, 20) до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно ч.5 ст.53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу.

Відповідно до ч.5 ст. 19 СК України орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 53, 258-261 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Залучити доучасті усправі запозовомОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третя особа: служба у справах дітей Братської районної державної адміністрації Миколаївської області, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Службу усправах дітейБратської селищноїради Вознесенськогорайону Миколаївськоїобласті (код ЄДРПОУ 44010861, 55401, Миколаївська область, Вознесенський р-н, смт Братське, вул. Миру, 131).

Залучити доучасті усправі запозовомОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третя особа: служба у справах дітей Братської районної державної адміністрації Миколаївської області, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - виконавчий комітет Миколаївської міської ради, як орган опіки та піклування (ЄДРПОУ 04056612, м.Миколаїв, вул. Адміральська, 20).

Службі у справах дітей Братської селищної ради Вознесенського району Миколаївської області, а також виконавчому комітету Миколаївської міськоїради,як органопіки тапіклування до судового засідання надати висновок щодо доцільності/недоцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно його малолітньої дитини, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Копію ухвали направити позивачу, відповідачу та третім особам.

Направити копію позовної заяви з додатками виконавчому комітету Миколаївської міської ради, як органу опіки та піклування (ЄДРПОУ 04056612, м.Миколаїв, вул. Адміральська, 20).

Роз`яснити третім особам право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання позовної заявуз відповіднимидодатками подати письмові пояснення з викладом своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову.

Розгляд справи призначити на 13.05.2024р. о 14-30 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя П. О. Чаричанський

СудЦентральний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено18.04.2024
Номер документу118414433
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —490/10908/23

Ухвала від 18.06.2024

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чаричанський П. О.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чаричанський П. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чаричанський П. О.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Сухаревич З. М.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чулуп О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні