Ухвала
від 17.04.2024 по справі 541/1094/24
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 541/1094/24

Провадження № 2/541/569/2024

У Х В А Л А

Іменем України

17 квітня 2024 року м.Миргород

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області в складі: головуючого суддіШатілової Л.Г., за участю секретаря судового засідання Гуриної В.М., представника позивача адвоката Гришко І.Ю., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у загальному провадженні у залі суду в м. Миргород Полтавської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визначення місця проживання дитини та припинення стягнення аліментів, третя особа: Відділ "Служба у справах дітей" Миргородської міської ради, -

встановив:

В судовому засідання представник позивача заявив клопотання про витребування з Державної прикордонної служби інформацію про те, чи перетинала кордон України з 01.01.2021 року по сьогоднішній день громадянка України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 . Клопотання обґрунтовано тим, що вказана інформація підтвердить небажання відповідача приймати участь у вихованні та утриманні дитини.

Також просила залучити у справі в якості третьої особи ІНФОРМАЦІЯ_2 , оскільки позивач по справі є військовослужбовцем.

Позивач в судове засідання не з`явився.

Відповідач в судове засідання не з`явилася, причини неявки суду не повідомила, про час і місце розгляду справи повідомлялася належним чином. Заяв, клопотань до суду не надходило.

Представник третьої особи надав заяву про розгляд справи за його відсутності.

Суд, заслухавши представника позивача, приходить до наступних висновків.

Положеннями частини 3 статті 12 ЦПК України встановлено, що кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права та обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Згідно постанови КМУ «Про затвердження Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки» від 23 лютого 2022 р. № 154 до повноважень ТЦК та СП належить: ведення обліку осіб, звільнених з військової служби із Збройних Сил в запас або у відставку (далі - особи, звільнені з військової служби), які проживають на відповідній території, для оформлення документів, що додаються до пенсійної справи відповідно до Закону України«Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

У зв`язку з вищевикладеним, суд доходить до висновку про наявність підстав для залучення ІНФОРМАЦІЯ_3 в якості третьої особи.

Згідно з положеннями частини 1 статті 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до частини 1 статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про їх витребування судом.

Враховуючи, що обставини цивільної справи з`ясовуються судом на засадах змагальності, суд вважає, що клопотання представника позивача в частині витребування доказів є обґрунтованим та таким що підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 12, 53, 84, 174-178,258-261,351-355 Цивільного процесуального кодексу України, суд

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Гришко І.Ю. про залучення третьої особи та витребування доказівзадовольнити.

Залучити у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ІНФОРМАЦІЯ_2 , адреса знаходження: АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 .

Зобов`язати Державну прикордонну службу України (01601 м.Київ, вул. Володимирська,26) надати інформацію про те чи перетинала кордон України в період з 01.01.2021 року по 17.04.2024 року громадянка України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ,якщо так, вказати дату та місце перетину кордону.

Підготовче судове засідання відкласти на 13 травня 2024 року о 13 годині 00 хвилин.

Копію ухвали разом з копією позовної заяви з додатками направити ІНФОРМАЦІЯ_3 для ознайомлення.

Відповідно до ст. 181 ЦПК України, у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи підписуються третьою особою або її представником. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 178 цього Кодексу.

Встановити третій особі п`ятнадцяти денний строк з дня отримання копії ухвали для подачі пояснень щодо позову або відзиву.

Копію ухвали направити Державній прикордонній службі України ( 01601 м.Київ, вул. Володимирська,26) для виконання.

Роз`яснити, що відповідно до ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Л.Г.Шатілова

Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено19.04.2024
Номер документу118424382
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дитини та припинення стягнення аліментів,

Судовий реєстр по справі —541/1094/24

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Шатілова Л. Г.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Шатілова Л. Г.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Шатілова Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні