Ухвала
від 17.04.2024 по справі 229/1878/24
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 229/1878/24

Провадження № 2/229/1105/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 квітня 2024 р. Дружківський міський суд Донецької області у складі головуючого судді Фролової Н.М., за участю секретаря судового засідання Бочарової К.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Дружківка в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Домашній хліб» про стягнення нарахованої але не виплаченої заробітної плати, компенсації за невикористану відпустку, середнього заробітку за час затримки повного розрахунку при звільненні, про відшкодування моральної шкоди, відшкодування витрат на правничу допомогу,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дружківського міського суду Донецької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Домашній хліб» про стягнення нарахованої але не виплаченої заробітної плати, компенсації за невикористану відпустку, середнього заробітку за час затримки повного розрахунку при звільненні, про відшкодування моральної шкоди, відшкодування витрат на правничу допомогу.

В судове засідання призначене на 09-00 годину 17 квітня 2024 року не з`явився позивач ОСОБА_1 та представник позивача ОСОБА_2 , про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином. Представник позивача надав суду клопотання в якому просить розглядати справу за відсутності позивача та представника позивача, позовні вимоги підтримують в повному обсязі, не заперечують проти проведення заочного розгляду справи. Також представником позивача подано до суду клопотання про витребування доказів, а саме просить у зв`язку з неможливістю самостійно надати докази, витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Домашній хліб», адреса: 84206, Донецька область, Краматорський район, м.Дружківка, вул.Лізи Чайкіної, 56, ЄДРПОУ 44265689, в якості доказів: довідку про заборгованість по заробітній платі, в тому числі заборгованості щодо невикористаної щорічної основної відпустки станом на 10 січня 2024 року; довідку про середньоденну заробітну плату за листопад, грудень 2023 року, або якщо позивач не відпрацював ці місяці в повному обсязі (знаходження у відпустці, лікарняному тощо), тоді довідку про середньоденну заробітну плату за два повних місяці, що передували січню 2024 року; довідку про нараховану та виплачену/невиплачену заробітну плату за період з 01 травня 2021 року по 10 січня 2024 року, включно; табель обліку робочого часу ОСОБА_1 за період 01 травня 2021 року по 10 січня 2024 року.

Відповідач Товариство з обмеженою відповідальністю «Домашній хліб» участь повноважного представника у судовому засіданні не забезпечив, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином. Заяв та клопотань про розгляд справи без їх участі або про відкладення судового засідання від відповідача на адресу суду не надходило. У встановлений ухвалою суду про відкриття провадження у справі строк відзив на позовну заяву відповідачем також не поданий.

На підставі ч.2 ст.247 Цивільного процесуального кодексу України, в разі неявки всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, необхідним відкласти судове засідання з наступних підстав.

Відповідно до ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Представник позивача звертався до позивача із адвокатським запитом про надання інформації та документів, однак конверт повернувся з причини закінчення терміну зберігання

З метою повного та всебічного розгляду справи, суд вважає за необхідне витребувати вищевказані докази.

Керуючись ст.ст. 81, 84, 223, 260-261, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Відкласти розгляд справи за позовом ОСОБА_1 доТовариства зобмеженою відповідальністю«Домашній хліб»про стягненнянарахованої алене виплаченоїзаробітної плати,компенсації заневикористану відпустку,середнього заробіткуза часзатримки повногорозрахунку призвільненні,про відшкодуванняморальної шкоди,відшкодування витратна правничудопомогу до 10-30 години 10 травня 2024 року, виклик сторін повторити.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Домашній хліб», адреса: 84206, Донецька область, Краматорський район, м. Дружківка, вул. Лізи Чайкіної, 56, ЄДРПОУ 44265689, в якості доказів:

1)довідку про заборгованість по заробітній платі, в тому числі заборгованості щодо невикористаної щорічної основної відпустки станом на 10 січня 2024 року;

2)довідку про середньоденну заробітну плату за листопад, грудень 2023 року, або якщо позивач не відпрацював ці місяці в повному обсязі (знаходження у відпустці, лікарняному тощо), тоді довідку про середньоденну заробітну плату за два повних місяці, що передували січню 2024 року;

3)довідку про нараховану та виплачену/невиплачену заробітну плату за період з 01 травня 2021 року по 10 січня 2024 року, включно;

4)табель обліку робочого часу ОСОБА_1 за період 01 травня 2021 року по 10 січня 2024 року

Відповідно до п. 7, 8, 9 ч. 2 ст. 84 ЦПК, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Вказану інформацію надати у строк не пізніше п`яти днів з дня отримання вказаної ухвали та надіслати на адресу суду: Донецька область, м. Дружківка, вул. В.Пилипенка,45, Е-mail: inbox@dr.dn.court.gov.ua.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://dr.dn.court.gov.ua/sud0506/gromadyanam.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено19.04.2024
Номер документу118436642
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди, відшкодування витрат на правничу допомогу

Судовий реєстр по справі —229/1878/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні