Постанова
від 17.04.2024 по справі 573/638/24
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №573/638/24

Номер провадження 1-кп/573/93/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 квітня 2024 року м. Білопілля

Суддя Білопільськогорайонного судуСумської області ОСОБА_1 ,розглянув клопотанняпредставника потерпілого ОСОБА_2 про їїучасть всудовому засіданнів режимівідеоконференції,

ВСТАНОВИЛА:

У провадженні Білопільського районного суду перебуває клопотання слідчого про застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_3 .

Електронною поштою від ОСОБА_2 , яка є представником потерпілого Миколаївської селищної ради, надійшло клопотання про проведення судового засідання, призначеного на 10 годину 24 квітня 2024 року, в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до пункту 4-1 частини 1 статті 336КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі введення воєнного стану або під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України.

Згідно з ч. 7 ст. 336 КПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника кримінального провадження у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду в порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті. Допит свідка, потерпілого, спеціаліста може здійснюватися у судовому засіданні в режимі відеоконференції виключно у приміщенні суду, визначеному судом. У виключних випадках в умовах воєнного або надзвичайного стану суд має право допитати свідка, потерпілого в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у порядку, передбаченому частинами четвертою - шостою цієї статті.

Судом встановлено, що у розгляді клопотання слідчого про застосування примусових заходів медичного характеру щодо ОСОБА_3 приймає участь ОСОБА_2 як представник потерпілого Миколаївської селищної ради Сумського району Сумської області, яка не може прибути особисто до Білопільського районного суду.

З метою розгляду провадження в розумні строки та забезпечення участі у судовому засіданні, призначеному на 10 годину 24 квітня 2024 року, сторони потерпілого вважаю за необхідне забезпечити участь представника потерпілого ОСОБА_2 у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку.

На підставі викладеного, керуючись ст. 336 КПК України, суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Судове засідання з розгляду клопотання слідчого про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно ОСОБА_3 , призначене на 10 годину 24 квітня 2024 року, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з участю представника потерпілого Миколаївської селищної ради Сумського району Сумської області ОСОБА_2 .

Попередити представника потерпілого ОСОБА_2 , що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за веб-посиланням ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Направити представнику потерпілого ОСОБА_2 пам`ятку про процесуальні права та обов`язки.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає чинності з моменту її проголошення.

Суддя

Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено19.04.2024
Номер документу118438744
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —573/638/24

Постанова від 24.04.2024

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Постанова від 17.04.2024

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні